Кога мъжа е склонен към изневяра?

• 34 949
  • 1 449
  •   1
Отговори
# 1 320
Ох, чета ви дребните уяждания и искам да ви развеселя. Звъня вчера на една дружка и тя не ми вдига. Когато ми върна обаждането я питам:
--Ама, ти на кой го вдигаш, та не го вдигаш на мен?
Тя ми отговаря:
-За съжаление на никой вече.
Нещо се е депресирала, на 41 г. Прави неуспешно ин витро. Аз да да я развеселя и въпреки факта, че сме неграмотни, работим с квалифицирана информация и е възможно телефоните да ни се подслушват, та и казах:
-Ама ти тия работи не ги казвай по телефона, защото аз по -увреждащо личното достойнство обстоятелство не мога да си представя и ако някое полицайче ни подслушва, не искам да разбира как си закъсала.

# 1 321

Повечето мъже знаят, че неща като образование, социален статус, с добра работа и такива подобни НЕ представляват добавена стойност към стойността и като човек. За разлика от повечето жени.... Simple Smile

Абсолютно вярно. Защото не виждат по-далеч от носа си. От друга страна, всеки мъж (всъщност човек, не дискриминирам), който някога е постигнал нещо или иска да постигне нещо в този живот, знае, че партньор се избира умно - гледат се неща като семейно възпитание, образование, обща култура, социален кръг, социални умения, например да се чете между редовете, вродено или придобито чувство за такт, преценка за ситуацията, ако може self awareness и личностно развитие (щото тая стойност като човек не се е пръкнала от въздуха) да не й звучат като "ония простотии от книгите" + и още по-фини и невидими за окото качества. Именно защото добавят стойност, и още как. Като се прочете малко какво постигналите нещо в този живот мъже казват за жените си и на какви неща обръщат внимание, доста бързо става ясно къде е истината. Ама да, това не е масовката.

Познавам един, който за 3 месеца научи отличен италиански при живот и работа там в това време. Пердаши го като майчин и с други италианци си говори свободно. От друга страна, аз съм доста скаран с чуждите езици и дори английският ми е на незадоволително ниво след 10+ години боравене с него.

Това ти как го прецени, предвид че не знаеш езика? Винаги ми е много весело как незнаещите език се ориентират за уменията на някой друг със същия този език само по темпото и разбирателството с нейтив-и.
Напомня ми как баба ми се гордее, че съм говорила немския перфектно - което тя като можеща да каже "Добър ден" може да прецени, разбира се. Grinning Сладко и наивно е.

А за съществуващата само в нечия глава дилема топлосърдечна vs умна жена няма да започвам Grinning Много ви отърва да мислите в крайности.

Едит на първия абзац за малко повече яснота.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:36 от bambinnah

# 1 322
Фарангас, ако обичаш проявявай уважение към жените.
На всяка личната и история е различна. На някои съм споделяла фрагменти от живота, на други не. Общото между всички нас /мен и приятелките ми/ е страхът, че не си живяхме живота пълноценно и едно усещане за самота /без значение имаме или нямаме партньор/. Иначе си имаме всичко на теория. Вероятно това е кризата на средната възраст.

# 1 323
Абсолютно вярно. Защото не виждат по-далеч от носа си. От друга страна, всеки мъж (всъщност човек, не дискриминирам), който някога е постигнал нещо или иска да постигне нещо в този живот, знае, че партньор се избира умно и неща като семейно възпитание, образование, обща култура, социален кръг, социални умения, например да се чете между редовете, вродено или придобито чувство за такт, преценка за ситуацията и още по-невидими за окото поглед добавят стойност, и още как. Като се прочете малко какво постигналите нещо в този живот мъже казват за жените си и на какви неща обръщат внимание, доста бързо става ясно къде е истината. Ама да, това не е масовката.
Само където мъжете такива дълги сметки и калкулации не правят Grinning А ако някой прави - по-добре далеч.
Бъркаш половете тук като цяло.
Успелите мъже си успяват с жени си или без тях, а и доста често избират жени-придатък към тях.

# 1 324
Много сте се отплеснали на "приемане лично".
Котана е изходила от тезата, че неграмотността е вид лично отношение – не е задължително, но е базово за твоята заявка към себе си и другите. От грамотен човек очаквам и съм получавала по-сериозно и задълбочено отношение отколкото от човек, който "не държи на тези неща".

Разбира се, грамотността (писмена, езикова) не е гаранция от своя страна, че човекът ще е емоционално зрял и грамотен. Там има други проблеми.

Съгласна съм и с тезата на Братан, че мъжете са по-толерантни към неграмотни жени и хич даже не ги връщат, все пак мъжът реагира първо на визуални стимули. Виж по-натам, всеки според личността си и критериите, решава дали иска нещо повече с такава жена.

А на Крис средата я знаем – там е тъжно и отчаяно. Simple Smile

# 1 325
Абсолютно вярно. Защото не виждат по-далеч от носа си. От друга страна, всеки мъж (всъщност човек, не дискриминирам), който някога е постигнал нещо или иска да постигне нещо в този живот, знае, че партньор се избира умно и неща като семейно възпитание, образование, обща култура, социален кръг, социални умения, например да се чете между редовете, вродено или придобито чувство за такт, преценка за ситуацията и още по-невидими за окото поглед добавят стойност, и още как. Като се прочете малко какво постигналите нещо в този живот мъже казват за жените си и на какви неща обръщат внимание, доста бързо става ясно къде е истината. Ама да, това не е масовката.
Само където мъжете такива дълги сметки и калкулации не правят Grinning А ако някой прави - по-добре далеч.
Бъркаш половете тук като цяло.
Успелите мъже си успяват с жени си или без тях, а и доста често избират жени-придатък към тях.

Вярвай си, вярвай си.
Не е сметка. (Под)съзнание е. Някои го имат, други не Simple Smile
Комплиментите, които получавам от мъже, говорят изключително много за човека отсреща. По-въз- и предприемчивите са много по-фини, с много по-голям усет към детайла и забелязват неща, които са ме карали да ахна. А на простите хора прости неща им правят впечатление.
За последното също грешиш и дори да не познаваш такива, за да имаш достъп до начина им на мислене, би трябвало и само по изказвания на известни личности да се насочиш в правилната посока. Когато Джеф Бесос каже, че най-ценното качество на жена му е resourcefulness, няма предвид същото, което има Драган от Люлин, за когото висшата форма на това качество би значило да му напълни тумбака, въпреки че уж в хладилника няма нищо.

# 1 326
Всъщност, Black Cat има право. Неграмотността не върви самостоятелно, тя обикновено е показателна и за други липси, пример : https://m.bg-mamma.com/?topic=1235690  Това е само пример, сам по себе си показателен, не е общовалиден, но е точно в контекста.

# 1 327
Bambinnah , знам ги аз тия дето избират по 1000 критерия партньор в живота. Толкова се задълбочават, че забравят основното -да си пасват като характери. Тази критичност разбира се не свършва със сватбата, което трови живота и на двамата. Накрая 90% от случаите завършват с развод, разбити семейства, и страдащи деца. В случая за децата най-ме е яд. Но винаги невинните го отнасят.

# 1 328
Мдаа, тия с 1000 критерия и от двата пола, най ме радват. Обожавам да ги чета във форума.
От всичко в живота, най обичам хора с високи изисквания и много претенции.

# 1 329
Bambinnah , знам ги аз тия дето избират по 1000 критерия партньор в живота. Толкова се задълбочават, че забравят основното -да си пасват като характери. Тази критичност разбира се не свършва със сватбата, което трови живота и на двамата. Накрая 90% от случаите завършват с развод, разбити семейства, и страдащи деца. В случая за децата най-ме е яд. Но винаги невинните го отнасят.

Разбирам какво имаш предвид, но не говорим за едно и също нещо.
Аз нямам предвид ей така списък с критерии за партньор - били те смислени или не. Напротив, умните хора избират съзнателно, което включва съвместимостта като водещ фактор. Само че за да знаеш с кого си съвместим, трябва да се познаваш сам - с плюсове, минуси, над какво имаш да работиш, какво можеш да промениш, какво можеш да ошлайфаш и какво просто е част от core-a ти, бидейки и недостатък. И на този комплект от черти да търсиш някого, който го допълва (точно както се събира екип от професионалисти на работа), но и с когото да имате достатъчно общи черти, ценности и цели за добро партньорство. Това е част от базата, на която би трябвало да почива един списък с критерии за партньор. Проблемът е, че на повечето хора обаче това себепознание, този self awareness, стига до "Ми, такъв съм си и това е". Е, как да очакваш умен избор?

# 1 330
Да, много вярна е вметката за допълването. Аз чудесно се допълвам с мъжа си – аз съм с широки пръсти, а той е по-сдържан в покупките. И балансираме нещата.

# 1 331
Хаха, при нас е обратното..)

Пак повтарям - изневери се случват само на определени нива на съзнание..Wink

# 1 332
  • Blondeville
Да се обобщи и да се даде общовалидно заключение защо изневеряват мъжете/жените ми се струва невъзможно. Всеки човек изневерява по собствените си субективни причини. Предполагам понякога може да се търси проблем във връзката, но понякога дори и всичко във връзката да е наред, човек може да изневери. Аз самата съм изневерявала някога на едно бивше гадже, и определено проблем в него или връзката ни нямаше, даже той беше единственият мъж, освен съпругът ми, който съм си представяла като баща на децата ми някой ден. Защо съм го правила мисля, че и аз самата не мога да си отговоря от дистанцията на времето - тръпка от различното, удоволствие от флирта и ухажването, глупост Grin

Често с децата, битовизмите и напредването на годините партньорите се отчуждават и ако не намерят начин да комуникират проблемите си понякога се стига до изневяра или раздяла. Мъжете в темата виждам въртят външния вид като повод.  Съгласна съм, че крайно мърлявите индивиди не са особено привлекателни, независимо от пола им. Но няколко килограма в плюс, стрии от бременност, някоя друга бръчка не са повод да спре да те привлича любим човек. А и когато човек има някакви претенции и изисквания, редно е да има и някаква реципрочност - няма как Гошо да извади космясало шкембе над колана, да го разтресе като желе, да вдигне потна мишница за прегръдка и насреща да очаква да е винаги готовата за палави приключения Адриана Лима например.

В крайна сметка когато избираме партньор за цял живот, е нормално да имаме някакви съзнателни и подсъзнателни причини да го направим, има качества, които са го отличили от другите, в точния момент. Но конкретният набор от качества може да е много субективен отново. Аз може да търся емоционална и природна  интелигентност, Пенка може да търси бицепси и трицепси. Ако човек е уцелил половинката си и ако комуникацията е на ниво, шансът за изневяра започва да клони към 0, когато говорим за изневяра, породена от застой във взаимоотношенията. Личните характерови особености са както казах според мен втората открояваща се причина за изневяра. Дали в конкретен преломен възрастов момент или за цял живот, има хора, които просто обичат постоянно да подхранват егото и емоциите си с нещо ново, различно, тръпка, лов, завоевание и тн.

# 1 333
  • Sofia
Мъжете в темата виждам въртят външния вид като повод. Съгласна съм, че крайно мърлявите индивиди не са особено привлекателни, независимо от пола им. Но няколко килограма в плюс, стрии от бременност, някоя друга бръчка не са повод да спре да те привлича любим човек. А и когато човек има някакви претенции и изисквания, редно е да има и някаква реципрочност - няма как Гошо да извади космясало шкембе над колана, да го разтресе като желе, да вдигне потна мишница за прегръдка и насреща да очаква да е винаги готовата за палави приключения Адриана Лима например.

Ама ти не разбра ли, че тези тук, в темата, се възприемат като самородни Аполоновци? Grinning Нищо че от фанатично щавене на кожата и подмиване на всеки 3 ча̀са, са заприличали на невръстна ученичка със сменен пол. Те смятат, че това ги прави привлекателни за женската популация и даже се пенявят как така, аджеба, "простите коври" не ги оценяват. Mr. Green

# 1 334
Особено важно, защото страстните жени са отчайващо малко.

Общи условия

Активация на акаунт