Кога мъжа е склонен към изневяра?

• 34 889
  • 1 449
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Фанатик, на Криси мъжа ѝ е достатъчно състоятелен. Тя живее останалото извън любовта, стъпила на неговото стъпалце.

Ние сме в една сфера, знаеш, че може и малко, може и много. Но работата ни дава  основното - контакта и динамиката.

# 1 426
Фанатик, много ме радваш с това “потенциални партньорки”. Успех в отношенията!
Няма да питам по кскъв начин те засяга нечий чужд брак защо продължава или не продължава, поне не преди да си го сключил и поживял семейно, щото изглежда като да си фокусиран върху личния си живот Wink

# 1 427
Най обичам ергени и моми, особено такива, които никога не са делили общо домакинство да дават акъл на семейните как трябва да живеят. Абе оженете се, родете си две, три деца, изгледайте ги вижте как е и тогава май няма да искате да давате акъл на никого.

# 1 428
Няма "даване на акъл", Кристинка.
Има -> коментиране "на глас" ситуации и постановки, пречупени през на всеки призмата за тези ситуации и постановки. Smile
Ти беше част от наратива ми, част от коментара и мисълта ми за конкретно нещо.
Утре може да е някой друг, и както в много случаи е.

Много си ми е добре, не ме мислете ич. Wink

# 1 429
FF, чудесен пост и начин на мислене. Поздравления!
Благодаря. Simple Smile

От рационална, отива към практична и материална, защото има "защотото", в повечето случаи дете, деца, които си искат своето.
Кристина от форума е типичен пример - гони и я интересуват само парите. Ако не е така, няма да седи в смотан брак, а щеше да се хвали какъв секс прави с мъжа си всекидневно и колко се обичат. Тяхното е съквартирантство + friеnds with benefits, но са всеки ден заедно, споделят домакинство.
Парадоксът при нея пък е, че тя изкарва сериoзните пари за нуждите на домакинството, а мъжът е притурка. Ми в такъв случай резонният въпрос е: Защо не търси и не си намери любов и емоционално? Wink
Представям си каква скука им е ежедневието, и то не заради пандемичната обстановка.  Smile
Аз такива отношения, примерно, не желая.
Затова сме различни.

Напоследък срещам все адекватни жени, потенциални достойни партньорки, което ме радва.
Коя образована с професия, коя реализирала се в частния бизнес, коя създала си нещо свое.
И реално бихме могли, и си говорим за много неща, защото всичко се създава и прави с акъл.
Задържането и поддържането му пък, е още по-трудно.

Нещо си се объркал. Вземи препрочети Кристинчето на трезва глава и после се върни да ѝ се извиниш.

# 1 430
  • Пловдив
Някой горе правилно беше написал, че повечето мъже не биха изневерили, ако са задоволени в стомаха и педя под него. Което не значи, че мъжът не може да се включи в готвенето, например. Тогава дори е по-готино, защото е още един начин да се покаже и изпита взаимност. Smiley Важното е и двамата да си го направят така, че да им харесва.

Относно отворилият се горе разговор за това как някой имал или нямал правото да изрази мнение за други хора... Има едно нещо, което е добре да не забравяме: Всеки съди от собствената си камбанарийка. Народът неслучайно е казал "На чужд гръб и 100 тояги са малко!". Което не значи, че не можем донякъде да се поставим в чуждото положение, но невинаги може да го сторим изцяло и по начина, по който го изпитва този, който се опитваме да разберем.
 Изхождайки от тази гледна точка, както несемеен не може да разбере напълно човек със семейство и деца, така и семеен с деца не може да разбере напълно друг, който е несемеен. И двата типа живеене си имат своите предимства и недостатъци, както и различни отговорности и (липса на) свобода на действие с други хора.

Тук някои потребителки (и без деца, и с деца) често наблягат на хваленето как работят и пазаруват; как сами пускат пералнята и съдомиялна машина; как минават с парцала пода и прозорците и т.н. Точно същите неща, които вършат огромна част от неженените мъже, живеещи на квартира или вече имащи свое жилище. Но не съм чел или чул досега мъж да се изтъква с тези неща, просто защото са нещо нормално. Някои жени дори се хвалят как плащали някоя и друг сметка в домакинството или в заведение. Нещото, което вършат почти всички от мъжете, и то в много по-голяма степен. Защото "така е прието" (в България) - мъжът да е този, който плаща. Може би тези хвалещи се жени считат въпросните дейности за голямо постижение, именно защото на фона на масовката жени те правят повече усилия. Но това нито е геройство, нито повод да се изтъкваш пред останалите. Сега ще го напиша само веднъж, единствено с цел да дам пример, а не като себеизтъкване: Аз работя по 12-15 часа дневно, понякога и повече, и много рядко под 10 часа. Никога не съм използвал този факт като начин да се хваля или оплаквам от избора си на дейност. И не разбирам как единици други хора използват също собствения си избор като начин да твърдят пред други хора колко им е трудно в живота.

И отново се връщаме на изневярата, за която една от причините е точно редовното себеизтъкване и "намилане" как някой допринася твърде много в отношенията, а другият не. Често се случва това изобщо да не е вярно и да е така само в представите на този, който си мисли, че полага несправедливо по-големи усилия. Тогава слушащият тези натяквания се чувства отегчен и неразбран. Което не е повод и извинение за изневяра, но определени хора изпитват нуждата да потърсят общуване с друг човек, който няма да ги натоварва по такъв начин. Аз не виждам смисъл да бъде намесван трети човек в отношенията между двама души, но други явно го считат за нормално.

Познавам една жена, майка на детенце, която: работи, плаща сметките вкъщи, върти домакинството, урежда всичко останало. Мъжът е притурка някаква до нея. Но познавам и десетки други жени, които не са като нея и чакат наготово на мъжа.

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 14:42 от Жребчe

# 1 431
Жребче,
жените се глезим и изтъкваме, мъжете ни търпите, за това сте силния пол. Това за 40-сет години не го ли разбра?

# 1 432
  • Пловдив
Жребче,
жените се глезим и изтъкваме, мъжете ни търпите, за това сте силния пол. Това за 40-сет години не го ли разбра?
Понеже имам пряк допир и с чужди народи и култури, където жените не се себеизтъкват при всеки повод, предпочитам да не деля нещата на "жени и мъже". Всичко е въпрос на възприятия и лични потребности някой да изпъква с нещо или не. Както споменах и по-горе, познавам и българска майка, която е "мъжът в семейството" и не се хвали с това никога, но повечето други майки, които познавам, далеч не са като нея. Всъщност и на нея ѝ е писнало от вечното мрънкане на нейни приятелки колко им било трудно и т.н. (при все, че повечето от тях дори не работят и имат мъж на място до себе си, за разлика от нея). За да не се стига до изневяра, тя е решила проблема кардинално - прати мъжа си при неговата майка и тя си живее в собственото си жилище, а детето живее и при двамата еднакво време.
  Познавам и още няколко други жени (все още несемейни), които са напред с кариерата и са постигнали неща, които мнозинството жени изискват от мъжете. Но всички знаем, че масовката жени в България не са такива. Затова и не бих могъл да поставям всички под общ знаменател. Факт е, че в някои западни общества жените и мъжете работят наравно, постигат наравно и никой не мрънка и не се себеизтъква. Последното, обаче, се употребява твърде много в нашата Родина.
Скрит текст:
И без някой да се поблазни сега да намила чий го диря тук и защо не си взема чужденка. Не искам. Simple Smile Българката си е българка и е незаменима.
Smiley

# 1 433
Аз чакам "наготово", не знам дали съм жена, но мъж с подобно мислене, определено не е мъж, или поне не такъв за семейство.

# 1 434
Жребче, ако си склонен да гледаш чуждо дете, може пък някоя дама с дете да е по-склонна да не чака наготово. Момите са доста тегави, особено тия след 35+.

# 1 435
  • Пловдив
Аз чакам "наготово", не знам дали съм жена, но мъж с подобно мислене, определено не е мъж, или поне не такъв за семейство.
Не беше ли ти тази, която преди няколко седмици твърдеше как използваш личното си име с цел търговия? Може би свързана с рекламния адрес в подписа на профила ти, където си написала името си? Само предполагам. Simple Smile Но помня как беше писала именно това за себе си - че е с цел работа, така че определено не мисля, че чакаш наготово и сега ми е чудно защо си противоречиш с тогавашното си твърдение. Едно от двете не е вярно и ти следва да си признаеш кое е то.

Жребче, ако си склонен да гледаш чуждо дете, може пък някоя дама с дете да е по-склонна да не чака наготово. Момите са доста тегави, особено тия след 35+.
Имам опит с жени с дете при семейни начала и ми е ясна огромната разлика между това да си с такава жена или с жена без дете. Време един за друг, отговорности, сметки - няма едно еднакво нещо. Simple Smile
 За тегавите жени след 35 си права. Съгласен съм. Мисля, че FF беше писал някъде, че именно затова той не смята скоро да се занимава с жени над 30 години. Може и да греша.

# 1 436
Мхм, ти за ирония чувал ли си? Ой, извинявай, ти чувство за хумор нямаш, аз искам ирония и самоирония да различаваш. Потрес.

# 1 437
Вижте сега, не се сърдете че мъжът/жената до теб не е идеална. Той/тя ако беше, баш вас ли щеше да вземе?
По принцип това е виц.

Жребче, казах ако си готов да си на втори план, но все пак искаш да имаш поносима жена. Ясно е, че жена без дете е за предпочитане.

# 1 438
Боже, Крис, имаш потресаващи разсъждения по някои теми. Чешит си отвсейде.

# 1 439
Да кажем, че съм наясно как разсъждават мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт