Лежащи мами- 46

• 51 665
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Аз откакто се залежах имам болки навсякъде. Преди това нищо не усещах.
Днес не ми е ден. Освен, че кокалите ме болят, получих и киселини. Имам чувството, че коремът ме стяга и от лежането. Днес се събудих с бодежни болки в слабините, най-вече в ляво ниско долу. Писах на док и чакам отговор, че то в момента най-малката болка ме стряска. Вероятно матката се разтяга, но все пак.

Иначе ставам по малко, то просто не се издържа. И от време на време сядам в леглото. През останалото време гледам да лежа на ляво.

Успех на всички мами героини Simple Smile

Как сте мамита? Как се справяте с лежането, мен вече целия гръб и всички кокалчета ме болят? А имам да си полежа още доста време (в 22 г.с.съм). Позволявате ли си да ставате за повече време или да стойте седнали?

# 676
  • София
И аз съм като вас всичко ме боли, а имам още мноооого време.
Вчера влязох в 23-та, по отношение на МБ сега за първи път след серклажа вземахме МБ и изненада има Ешерихи коли😥. Стерилната урина като пусках преди 10 дена беше чиста. Та от вчера съм на антибиотик Зинат и се моля бързо да се отърва от тази гадост.

# 677
Аз от днес съм в 23 г.с. Терминът ни е заедно. Ще избутаме до финала Simple Smile

Стискам палци бързо да излекуваш гадинките!

Вчера влязох в 23-та, по отношение на МБ сега за първи път след серклажа вземахме МБ и изненада има Ешерихи коли😥. Стерилната урина като пусках преди 10 дена беше чиста. Та от вчера съм на антибиотик Зинат и се моля бързо да се отърва от тази гадост.

# 678
  • София
Аз от днес съм в 23 г.с. Терминът ни е заедно. Ще избутаме до финала Simple Smile

Стискам палци бързо да излекуваш гадинките!

Ха да, ще бутаме, ще тикаме ама до 32г.с ще стискам кълки

# 679
Аз през деня лежа и по гръб, защото само на ляво или на дясно не се издържа. Надявам се да не е проблем лежането по гръб, въпреки че на моменти имам чувството, че не мога да си поема въздух!

# 680
Първите дни на легловия режим цялото тяло ме болеше, включително и ухото от възглавницата. Тъй като лежа на диван през деня, а той си е твърд си поръчах един матрак от мемори пяна и откакто го ползвам почти нямам никакви оплаквания, а лежа само на лявата страна. От 18-та седмица съм на този режим. Сега съм 26-та и си позволявам да правя някои неща из апартамента. Вечер прекарвам седнала повечето време.

# 681
Veni280 а заради шийката ли ви се налага да лежите? Имате ли серклаж или песар, тъй като и аз лежа от 18 седмица. Нямам наоравен серклаж и се притеснявам.

# 682
Veni280 а заради шийката ли ви се налага да лежите? Имате ли серклаж или песар, тъй като и аз лежа от 18 седмица. Нямам наоравен серклаж и се притеснявам.

Нямам скъсяване на шийката, поне не са ми казвали. Прокървих в 18-та седмица с контракции и съмнение за отлепяне на плацентата и от тогава лежа, за да не се повтори.

# 683
Моите неразположения май ще се окажат контракции. Странното е, че ако съм права нямам стягане, само легнала, но са си много. Док ми маха Диаспорала и почвам Коринфар. Ако до утре няма подобрение, ми каза в болница по спешност 🙄

Аз откакто се залежах имам болки навсякъде. Преди това нищо не усещах.
Днес не ми е ден. Освен, че кокалите ме болят, получих и киселини. Имам чувството, че коремът ме стяга и от лежането. Днес се събудих с бодежни болки в слабините, най-вече в ляво ниско долу. Писах на док и чакам отговор, че то в момента най-малката болка ме стряска. Вероятно матката се разтяга, но все пак.

Иначе ставам по малко, то просто не се издържа. И от време на време сядам в леглото. През останалото време гледам да лежа на ляво.

Успех на всички мами героини Simple Smile

Как сте мамита? Как се справяте с лежането, мен вече целия гръб и всички кокалчета ме болят? А имам да си полежа още доста време (в 22 г.с.съм). Позволявате ли си да ставате за повече време или да стойте седнали?

# 684
Дано помогне Коринфара 🙏, на мен ми помогна много. Даже мога да кажа спокойно, че той ми спаси бременността. Аз бях с ужасни, постоянни контракции от 14 та седмица. Магнезия не само не ми помагаше, но и се оказа, че половината ми неразположения са били и от него, нещо не ми понасяше на корема нито Диаспорал за Магнерот да не говорим.

# 685
  • варна
Чета ви от доста време , но не съм писала ! Лежа от началото на декември- отлепена плацента ! Това се оправи и се почнаха контракциите .... сега съм в 28 гс и 3 дена - бях 10 дена в болница на системи и днес ме изписаха ! През целият ми престой тези втвърдявания не спряха ! Сега съм си в къщи и ужасно ме е страх ! В легнало положение имам по 5-6 втвърдявания на час ! Гледаха ме много лекари и всички казват , че всичко е наред ! Най интересното е , че като ме пипат корема винаги ми е мек ....Шийката ми е добре , води , плацента , тонове всичко е наред ! Днес само ми казаха , че главичката е ниско долу , попитах проблем ли е това - казаха , че не ....

# 686
Мими и аз бях така, с много контракции. Имаше дни, в които имах сигурно по над 50 поне. Главичката на бебето при мен беше ниско долу в таза още от 25-26 седмица и до края (32ра) дори не можеха да я измерят добре, толкова ниско беше. Това не беше проблем. Много добре, че ти е ок шийката. Предполагам са ти наливали Кормагнезин, на мен също не ми помагаше и си имах контракции докато лележ в болницата.

# 687
Коринфара 2х1 понамали контракциите, но все още имам по 5-6 на ден. Без болка, само стягане. Д-р Христов ми го вдигна на 3х1. Аз естествено се ошашках като чета упътването му. До края ли се изписва подобна терапия или до определена седмица? Едва минават тези дни, опитвам се да чета, да се разсейвам, но само за това мисля по цял ден, а съм едва 23+2 г.с. От както знам, че има проблем и най-малката болчица ми прави впечатление и си мисля най-лошото. Взимам телефона и веднага в гугъл. Как успявате да се разсеете да не мислите за това? Свиква ли се в някакъв момент?

Дано помогне Коринфара 🙏, на мен ми помогна много. Даже мога да кажа спокойно, че той ми спаси бременността. Аз бях с ужасни, постоянни контракции от 14 та седмица. Магнезия не само не ми помагаше, но и се оказа, че половината ми неразположения са били и от него, нещо не ми понасяше на корема нито Диаспорал за Магнерот да не говорим.

# 688
kriziaa, свиква се и минава. Аз първите три седмици след изписването от болницата бях голяма паника. После посвикнах и си давах кураж, че ще избутам. Реално лежа от 20 г.с., сега съм 32г.с. +1 д. Не е лесно, но не е невъзможно. Една мама ми даде много хубав съвет в началото - спокойствие и вяра в нас и нашите бебоци, по- малко четене из форумите (защото всеки случай е строго специфичен) и странично занимание. Докато ние сме спокойни и те се чувстват добре в нас няма да бързат да излизат.

# 689
Коринфара 2х1 понамали контракциите, но все още имам по 5-6 на ден. Без болка, само стягане. Д-р Христов ми го вдигна на 3х1. Аз естествено се ошашках като чета упътването му. До края ли се изписва подобна терапия или до определена седмица? Едва минават тези дни, опитвам се да чета, да се разсейвам, но само за това мисля по цял ден, а съм едва 23+2 г.с. От както знам, че има проблем и най-малката болчица ми прави впечатление и си мисля най-лошото. Взимам телефона и веднага в гугъл. Как успявате да се разсеете да не мислите за това? Свиква ли се в някакъв момент?

Някой свикват, някой не. Аз миналата бременност я изкарах с ежедневен рев, щом се сетех за бебето и веднага тръгва сълзите. Както ме за болеше нещо и паника, шок, ужас, рев... Бях взела книги уж за да се подготвя за бебето, ми то пак рев. Дните едвам вървяха, броях ги от преглед до преглед.
Но минава времето, един ден минава, друг идва и с всеки следващ мечтата се приближава. Поставяш си маки жели- 28, 30, 32 седмица... Радва се на всяка малка победа и така. Трудно се намира занимание, което да те отвлича, но опитай да видиш какво е твоето нещо-аз миналият път гледах сериали, леки и ненатоварващи, че от доста пак ревях ("приятели", "малкълм", такива неща). Тоиз път чета, разни криминални роман чета и такива. Но този път влязох с друга нагласа в бременността и психически се чувствам много по-добре.
Желая ти успех в нагласата и примирява ето със ситуацията най-вече! Просто приеми, че на някои жени ни е писано по-трудно да станем майки, че трябва д а преминем през определени изпитания, за да прегърнем нашите мъници!

Общи условия

Активация на акаунт