Честота на миене на чинии

• 5 753
  • 183
  •   1
Отговори
# 75
Пера на ниска температура дрехите просто. Не ми е пускало цвят нищо досега, ама и да пусне, какво толкова ще стане? Няма да свърши светът, ако ми се прецакат 2 бели блузи Simple Smile
Гащи, чорапи и хавлии и тях ли ги переш с другите дрехи на ниска температура?

# 76
  • София
Лимонче, защото се хвана за гащите, да те питам - ти една пералня с бели чорапи, една пералня с бели гащи, една пералня с цветни гащи, една пералня с цветни чорапи, една пералня с черни чорапи, една пералня с черни гащи ли переш?
Чакаш да се напълни или на всяка смяна на чорапи и гащи пускаш пералня?

# 77
Аз моето лично бельо си го пера на ръка всеки ден, при смяната. Пералнята прецаква дантелките.

# 78
И аз пера всичко заедно, не рзделям. Така се сдобих с ново розово яке Grinning И без това ми беше писнало от бялото. Иначе други гафове с цетовете сякаш не съм имала. Ама и аз не нося бяло, дрехите ми са цветни на 99%.

# 79
  • София
Айдеее от къде тръгна темата - кой колко често си мие чиниите, та стигнахме до това кой как си пере долните гащи Satisfied

# 80
Нямам миялна. Всичко се мие на момента щом се изцапа. Вкъщи всички мият съдове, с изключение на малкото дете и не е голяма мъка. Никой не пие от бутилки. Пода го мием всеки ден, обикновено се редуваме. А ако ви кажа по колко перални пускам на ден ще ме обявите за луда 😀. Обичам да ми е чисто. Доста работа е, но всички се включваме в домакинските задължения и така е по-лесно.
Луда си, ама не си сама в лудостта си, сестро - същата китка съм и аз. Ама ми е добре така, нека съм луда.

# 81
Аз пера почти всеки ден, защото спортувам и обикновено се връщам със сак мокри дрехи и отделно обичам дрехите ми да миришат на свежо, рядко обличам носена тениска втори път.
Нямам бели неща, така че пера само цветно. Добър прах за пране, омекотител, подходящата програма на 40 градуса и освен ако не се наакваш редовно, не виждам причина да се перат гащи отделно Joy

# 82
  • Terra incognita
Разделям дрехите по еднородни цветове. Кърпи, спално бельо и т.н. се перат отделно на 60°. Не мога да си представя да пера кърпи с дънки, или чаршафи с якета.

# 83
  • София
Скрит текст:
Аз пера почти всеки ден, защото спортувам и обикновено се връщам със сак мокри дрехи и отделно обичам дрехите ми да миришат на свежо, рядко обличам носена тениска втори път.
Нямам бели неща, така че пера само цветно.
Добър прах за пране, омекотител, подходящата програма на 40 градуса и освен ако не се наакваш редовно, не виждам причина да се перат гащи отделно Joy
Ами аз виждам причина и си ги пера отделно от другите дрехи и чорапи, пера ги с хавлии, иначе няма да се изперат добре, а накраня пералнята мисля би отказала центрофуга. Омекотител не ползвам, т.к. перилния препарат ми оставя добър аромат и махам 1 химия, щадящо е и за пералнята.

# 84
Лимонче, защото се хвана за гащите, да те питам - ти една пералня с бели чорапи, една пералня с бели гащи, една пералня с цветни гащи, една пералня с цветни чорапи, една пералня с черни чорапи, една пералня с черни гащи ли переш?
Чакаш да се напълни или на всяка смяна на чорапи и гащи пускаш пералня?
.
Пускам отделна пералня за чорапи и отделна за гащи. Нямам бели за да не ми се налага да ги деля. Никога не чакам пералнята да се напълни за да я пусна.
С размера на днешното женско бельо колко време трябва да колекционирам мръсни гащи за да напълня цяла пералня.
Кърпите също пера отделно, чаршафи, дрехите на голямото дете, дрехите на бебето.... Изобщо всичко за което се сетиш.
По цветове деля на тъмни, цветни и светли.

# 85
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, с какво переш? На мен самите перилни препарати рядко ми остават свеж аромат по дрехите повече от ден-два - нито Персил, нито Ариел, нито Омо. С една чашка Ленор дрехите ми ухаят добре и след седмица след изпиране.

# 86
Не по-малко важно от това с какво пере е как пере.

# 87
Сменете заглавието на темата.

Аз пера поотделно
бельо+чаршафи
хавлии и текстилни салфетки
шалте за легло и покривки
тъмни + деним
вълна
светли
връхни
Като хавлии и чаршафи може да пусна заедно, вълна с нещо друго по цвят, покривката с дрехи, но тогава не ми стигат торбичките за пране.
Ползвам торбички за пране и цветоулавящи кърпички. Кърпичките ги режа на 2 и разпределям по торбичките.
Бельо, хавлии, чаршафи на 40 или 60°С. Не деля бельо на тъмно и светло за отделна пералня, деля го само в торбичка с кърпичка. Всичко друго пера на 30°С. Ползвам омекотител.
2-4 перални седмично пускам, зависи дали комбинирам нещо и дали пера яке и шалте.
Ако не ми достигат дрехи за пералня, мога и други комбинации да направя, не се притеснявам за материи и цветове.

# 88
  • София
Лимонче, не че се заяждам, но доброто пране на дрехите предполага пералнята да е достатъчно заредена, за да има търкане между тъканите, за да се изперат.
Та, пускайки пералнята с 3-5 чифта гащи, освен че си амортизираш пералнята друго не правиш.

# 89
Това за напълно заредената пералня е страхотен мит. Е разбира се не пускам цяла пералня с 2-3 чифта гащи, за няколко дни се събират доста повече, но не я тъпча до горе. Аз си взимам задължително душ сутрин и вечер + през деня след разходка на детето и тренировка. Това прави 3-4 чифта на ден само мое бельо. ММ също се къпе сутрин и вечер. Значи за два дни събираме по 12 чифта бельо.

Общи условия

Активация на акаунт