Честота на миене на чинии

• 5 747
  • 183
  •   1
Отговори
# 60
VickyTaylor, ми не ми се занимава нито сутрин, когато обикновено закъснявам за работа, нито вечер, когато имам планове. Ама не е нужно да разбираш ти, защото всеки си живее в собственото жилище както прецени за добре в крайна сметка. Вероятно мога да си оптимизирам времето, за да си измия чашката веднага. Дефакто, нямам никакво желание да го правя и понеже си живея сама и не преча на никого, не го. Използвам си времето за други неща, които са ми по-приятни. Приоритети. Чашките всеки ден - не са ми. Това не значи, че не са на теб. Не е нужно да са ни еднакви.

# 61
Колкото по-малко съдове се мият наведнъж, независимо с машина или на ръка, толкова повече вода се хаби на единица.
Някои съдове за готвене се измиват много по-лесно, след като са били накиснати.
Освен това, енти път -
мразя
да
мия
чинии
.

За сметка на това прахосмукачка мога и 5 пъти в деня да пусна.

# 62
Хахах, от мен се възмути Братанчо и пусна темата. Аз мия чаши веднъж на седмица. Ето, сега бях натрупала за една седмица 7 чашки от кафе, 3 рандом лъжички и 2 вилички. Днес ги измих.

Браво, значи анкетата имаше ефект Hug

# 63
  • София
Липсата на време за хигиена на дома е основно обяснение на редовия мърльо.
Оптимизация на времето и наличните ресурси и хоп, нещата се случват.
И да, по- приятните неща хващат ред. На чистичко.

# 64
Мия всеки ден, по няколко пъти, често веднага след ядене. Пълната мивка ме отвращава и побърква... Имам миялна, но нямам нерви да трупам мръсна посуда и чак тогава да я пускам.

# 65
С една форумка заспорихме по темата за честотата за миене на чинии, затова искам да видя общественото мнение по върпоса с тази анкета. Моето мнение е, че е недопустимо чиниите да се мият веднъж седмично.
Някой може да харесва презрели бубулечки. Гласувам за месец-два и повече. Simple Smile

# 66
Не искам да хабя вода и не искам да хабя време, за това съм си купила машина. Аз не мога с 11литра вода да измия количество наблъскана посуда в миялната. Мивката ми е чиста и празна, а в кухнята ми "смърди" на цветя и препарат за чистене. Слава богу съм "мърла" в собствената си къща и освен ММ друг няма кой да ме "търпи".

# 67
Добре, че темата не е "Миете ли чинии вкъщи?" Когато живеех с брат ми, той се беше подкарал ергенската, и ползваше еднократни чинии и прибори. Не за друго, а защото обичаше хигиената, но го мързеше. По темата - явно нямам толкова посуда вкъщи, че да чака цяла седмица, или цапаме много, но се пуска обезателно миялна всеки ден. И на ръка се мие. То оборотните ми чаши за кафе са 4, за два дни кафето, чий да го дирят в мивката два дена. То в тая мивка и други неща се правят, да си измия пържолите над една камара чинии? Аз съм удостоена с медал за мързел от нещастния ми съпруг, но не си представям чинии в мивката

# 68
Има го и момента с големината на мивката. В една от квартирите ми мивката беше лята, иззидана с плочки, направо корито. Предразполагаше да се трупа, трупа, дори не се виждаха нещата като влезеш в кухнята, която беше отделно(влизаш, излизаш и забравяш за мръсните чинии Grinning) и лесно се миехе други неща над цялата камара. А, сега, с тази нова, модерна мивчица, дето побира една малка тенджера и три чаши, мръсната посуда изглежда като Хималаите насред кухненския бокс. Седиш си в „хола” и с периферното зрение виждаш как планината те зове Grinning Станеш да си измиеш кайсия, а то няма място да си подпъхнеш ръката, за да я измиеш и почваш да миеш чиниите, бате Joy

# 69
  • София
Скрит текст:
Хахах, от мен се възмути Братанчо и пусна темата. Аз мия чаши веднъж на седмица. Ето, сега бях натрупала за една седмица 7 чашки от кафе, 3 рандом лъжички и 2 вилички. Днес ги измих. Миялна - нямам. Я сготвя нещо 1 път на месец, я не. Или ям навън, или поръчвам храна и си ям от кутийки. Чаши за вода също не ползвам, пия си от стъклена бутилка.
Пералня пускам веднъж на седмица, когато се напълни. Не пускам залудо да се въртят 2 чифта дънки и 2 тениски.
Скрит текст:
Основно апартамента го чистя веднъж на седмица също. Останалото време - ако нещо разлея или намърся. Толкоз. Мен ме няма тук 90% от времето. През седмицата на работа, съботите пътувам на някъде, та се получава, че чистя неделите Joy . Сега мисля да си купя роботче. Да си самочисти насам натам, че мен не ми се занимава. Прозорци не мия. Викам си фирма 2 пъти в годината г/д. Не гладя. Нямам дрехи, които изискват гладене. Нямам идея дали ми работи ютията даже. Въобще не крия, че не ставам за домакиня, ама истината е, че и не напирам да ставам
Дали тези чаши на 7-я ден не са зародили нови форми на живот няма да питам, понеже знам отговора, но ми интересно как 1 пералня на седмица? Ти бельото с чорапите и дънките + кърпи и чаршафи ли си переш заедно? А дрехите ти всички ли са в едни цвят/гама, та може да ги напъхаш в пералнята заедно? Или си сменяш чаршафите на 2 седмици?

# 70
Пускам 2 перални в неделя - една с дрехи, една с чаршафи. Не пера разделно по цветове. Не виждам пойнт в това. Повечето са ми цветни.

# 71
  • София
И да ни мързи вкъщи, не може да си позволим мърлявщина. Вкъщи сме 6 човека и постоянно има какво да се мие и пере. Миялна пускаме минимум веднъж на ден. Пералня също често - на 2 дни горе-долу.

# 72
  • София
Аз няма как да пусна всички дрехи в 1 пералня, дори и като количество да са ок, т.к. различните материи искат различни програми, а разл. цветове няма как да смеся, т.к. не ми се рискува всичко да е с г/д един бозав петнист цвят, разбира се има цветни, които не пускат боя и могат да се смесват. Иначе и аз съм мързел, ама чак да ям от кутиите на готовата храна не съм стигала Satisfied

# 73
Пера на ниска температура дрехите просто. Не ми е пускало цвят нищо досега, ама и да пусне, какво толкова ще стане? Няма да свърши светът, ако ми се прецакат 2 бели блузи Simple Smile

# 74
  • София
И аз пера на ниска температура и ползвам цветоулавящи кърпички. Единствено деним и връхни дрехи пера отделно. И изцяло черни или индиго. Откакто открих кърпички те, нямам смесване на цветове, нито разваляне на цвета, вкл. на белите дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт