Честота на миене на чинии

• 5 759
  • 183
  •   1
Отговори
# 165
Хладилникът със спирт, Папе, еее даваш фира, ни моа.
Медицински спирт си купувам от 1 литър. Наливаш в пулверизатор, пръскаш в хладилника, забърсваш с попивателна гъба. Хем спиртът бързо изпарява в хладилника, хем дезинфекцира.

# 166
  • Terra incognita
От хладилника изваждам абсолютно всички рафтове и чекмеджета и ги измивам във ваната.

# 167
Хладилник с веро и препарат за стъкло.
Вижте Clean my space в тубата, Мелиса има интересни съвети за домашни почистващи средства.

# 168
  • MI
Много мирише това Саво, направо ми разказва играта. Както и всички препарати против мухъл всъщност. Хладилника ако се чисти редовно с оцет е ОК. Ама много мирише.... Иначе по принцип ползвам био препарати, не ми предизвикват алергия а чистят добре.

ССФ - средно статистическа форумка.

# 169
Брей, човек винаги има какво да научи. Това еко яйце ме въодушеви с първото изречение, само за да стигна до повечето петназвездичка. Оставам си на персила.

# 170
  • Агент под прикритие
Така.... чиниите измихме, прането изпрахме, не знам дали всички се изкъпаха или не, ама да приемем, че да.... Какво остана? Готвенето как е? Trollface

# 171
  • София
Амброзия.

# 172
Не сме подхванали още прахосмукът, с килими или плочки, вътре с обувки или не, гостите по чорапи или с миризливите чехли на домакина, тоалетната с биде или пишкане в мивката дали е проблем? Нищо нИ знайш ти.

# 173
Ми щом преди това си ги сменил три-четири пъти и по време не цапаш, ми се губи логиката точно това да се изтъква като причина. И готвенето. Joy За спорта е разбираемо и нормално, но готвене!!! Не блуза, а гащи се сменят при готвене. Съжалявам, но е абсурдно. Климатици нямате ли, съоръжения за месене, рязане и т.н. също не вярвам да липсват. Аспиратор да не говорим. То ако къщата се е вмирисала, мерси точно това да ми е проблемът. Да не коментирам пък колко е реалистично пет къпания с малки деца без помощ. Ама те много неща само за ССФ са възможни.
Братанов, горко ти на бъдещата жена. Ама вероятно тя ще ти пренареди чакрите.
Не съм срещала до сега аспиратор, които отстранява напълно миризмата на манджа. Климатикът пък какво общо има с хигиената не знам.
Обожавам усещането от чисти дрехи и бельо върху кожата ми. Обичам да мириша на свежо, на току що изкъпано. Самият процес на къпане също ми е приятен.
Това си е мой избор. Ти ако искаш не се къпи по цял месец, а бельото си го сменяй чак когато можеш да подпреш вратата с него, не ми е важно. Важно ми е аз да се чувствам добре в кожата си и хората около мен да подържат добра хигиена. Както каза Братан по-назад от хора със съмнителна хигиена страня.

# 174
Съмнителна хигиена не е само некъпането и немиенето. Къпане 5 пъти дневно също е съмнителна хигиена.
Като чета за миризма на свежо и къпано, все се сещам как изкъпали Понго, Мисиз и значително увеличената им бройка палета и къщата се изпълнила с прекрасния мирис на мокри кучета.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 08:00 от Анонимен

# 175
Съмнителна хигиена не е само некъпането и немиенето. Къпане 5 пъти дневно също е съмнителна хигиена.
Като чета за миризма на свежо и къпано, все се сещам как изкъпали Бонго, Мисиз и значително увеличената им бройка палета и къщата се изпълнила с прекрасния мирис на мокри кучета.
Всеки си има критерии на хигиена. Аз се къпя след спорт, готвене, разходка и секс. Никой не принуждавам да прави същото 😉
Радвам се единствено, че ММ не го е страх от водата.

# 176
Мен ми е чудно мацките с екстеншъни и треси, как ги пѐрат тия пирги?

Никак.
Фризьорът ми, който е работил с някаква част от чалга "звездите", неведнъж ми е споделял, че се носи косата до откат и 10-дни откарват, може и повече. Гнусотия страшна.
Веднъж не знам по какъв повод и къде засякох Светлана Гущерова (някакво видео беше в ютуб всъщност) и я чувам как си хвали фризьора как цяла седмица прическата й не е мръднала.
Нямам екстеншънс, но имам много дълга, почти до кръста коса и ако я оставя и 2 дни немита ще дръгна като краставо магаре - косата отделя и себум, събира прах, миризми и пр.

# 177
  • MI
Мене ме остави, казах за ръждата. Joy Любопитно ми е как се губи хубавата миризма и чистота след половин час. Освен при потене като при спорт. Между другото, явно не си виждала добри и съобразени с големината на помещението аспиратори. Wink

# 178
Цяла седмица не и мръднала прическата?!?!? Е, това е съмнителна хигиена. Чак ме засърбя главата..

# 179
  • Mediterraneo
Така.... чиниите измихме, прането изпрахме, не знам дали всички се изкъпаха или не, ама да приемем, че да.... Какво остана? Готвенето как е? Trollface

Аз ще се включа като дойде време за калиевия перманганат.
Сериозно, някои от по- старите форумки трябва да помнят епичните битки на тази тема.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 00:45 от Тарталета

Общи условия

Активация на акаунт