СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 243
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Дойде моментът, в който започват да се карат, когато не получат отговор... Wink

# 271
  • гр.София
Здравейте,
един въпрос не ми дава мира.
Излиза ли веднага след класирането статистиката за минимални балове по паралелки -да си знаем какви са ни шансовете евентуално за второ/следващо класиране? или някъде в профила на детето да се отбелязва колко точки го делят от всяко от желанията му. В смисъл, имаме ли някаква яснота с колко точки са последните приети, да си направим бегла сметка за шансовете детето да се предвижи нагоре?

# 272
Аз чакам някой да поиска минималните балове за прием.

# 273
  • София
Здравейте,
Излиза ли веднага след класирането статистиката за минимални балове по паралелки -да си знаем какви са ни шансовете евентуално за второ/следващо класиране? или някъде в профила на детето да се отбелязва колко точки го делят от всяко от желанията му. В смисъл, имаме ли някаква яснота с колко точки са последните приети, да си направим бегла сметка за шансовете детето да се предвижи нагоре?
Излиза, да!
Но не правете сметки в този момент! Ако не е прието детето по първо желание, продължете във второто класиране!

# 274
Доди, на мен ми ги искаха преди седмици. Joy
Здравейте,
Да, публикуват статистика с минималните и максималните балове, обикновено още същия ден. В профила на ученика няма такава информация. Ако не е приет по първо желание и не харесва паралелката, в която е приет, просто пуснете заявление за второ класиране. Нищо не губите.

# 275
  • София
НЕ
Здравейте! Тъй като дъщеря ми има доста висок бал, който ще стигне за желаната гимназия още от пети клас - 91 НЕГ, но е приета и в АК,където също желае да учи, може ли да споделите опита си с двете училища - ученето на език, различните организации, защото догодина не се знае все още дали ще сме с ДО, изобщо ако може да опишете учебния процес. Не съм забравила, че АК е частно училище все пак.

Аз мога да споделя опит само от 91 НЕГ . Изучаването на езика е на ниво. На моята дъщеря, която не беше учила преди това немски, първата година й беше трудно, но се справи. Част от разказвателните предмети се изучават на немски /история, география, биология, химия/, но мисля, че не едновременно - зависи кой преподавател се падне. Едната година може да е географията, другата биология. Има немски отдел и след първата година възможност за влизане в т.нар. лайстунг паралелки, където преподават само немци.  Те взимат и немска диплома, освен българската и учебния процес е малко по-различен. Има часове с немец обаче и за другите паралелки /ДСД/. От организационна гледна точка има много какво да се желае и нещата не опират само до ДО.  ДО специално в класа на моята тръгна след около две седмици от обявяване на извънредното положение. Дотогава се ползваше традиционния имейл на класа - обичайно е преподавател да праща материали за самоподготовка и срок, в който да върнеш изпълнените задачи, а и някои учители сами си организираха онлайн часове с учениците.
Надявам се да се включи и Русалката, която може да сподели доста повече неща.

# 276
  • София
Ми, Дидева, ориентирани са хората. Поне знаят от кого да си я поискат. Joy

# 277
Очевидно не сте чела подробно, защото в миналата тема няколко човека дадохме и прогнозни балове на именно на  база това сравнение. Източникът е само един - статистиките за успеваемост и баловете от миналата година. Няма как да има друг.
173 страници!!! еха, връщам се да чета... е, и един линк би помогнал.. Rolling Eyes

Вместо линк, ето как - отваряте таблицата, която вече сте открили, гледате за 2019:
- минимален бал в училище, което си харесвате
- преброявате в таблицата със статистиката колко деца имат имат този бал и над него
- после в статистиката за 2020 правите обратното - гледате тази бройка деца какъв бал има тази година - това е.

Промяната не е линейна, но най-общо разликата е между 8 и 20 точки в зависимост от бала. Другите са го смятали с елка (за което шапка им свалям), така че можете и Вие.
Ако си напишете програмка, ще може да видите точно какъв бал 2019 на какъв съответства за тази година по този метод. И не забравяйте поне +/- 5 точки Simple Smile)))
Бонус: Може да се направи и в обратната посока - да се сметне конкретен бал тази година на кой съответсва за миналата и да си търсите директно в класацията за миналата - така само с едно изчисление ще имате общ поглед за цялото класиране, а не да смятате за всяко училище поотделно.

# 278
Еее, сега. Аз не смятам с елка. Joy

# 279
  • София
Днес ходихме да си видим работата по БЕЛ. Не че не ни харесва резултатът, дори напротив, но аз няма да съм спокойна, ако не знам и най-малкият пропуск от какво е бил и дали не са разменили работата й например. Не ми се смейте, малко съм си параноик, но  какво да се прави...Stuck Out Tongue Winking Eye

Та да разкажа накратко какво видяхме - БЕЛ - преразказ, в който са й санкционирали 3,5 точки. Няколко запетайки и една правописна грешка, това го разбирам. На едно място глаголното време било неправилно, съгласна съм и с това, макар на мен да ми звучеше добре и по двата начина. Няколко подчертани неточности (леко странни забележки): медицинският кабинет трябвало да бъде лекарски, господин Коста Русев не бил "господин" (как пък да му каже едно дете на един учител, хаха), и господинът погледнал "саркастично" (това си е често използвана дума от моята дъщеря), а никъде в текста не се разбирало да има подобно отношение на учителя към Досьо. Ами това е равносметката, другото си беше ок. Поговорихме с учителката, която ни разясняваше грешките, предполагайки какво са искали да поправят проверяващите. Според нея изпитването с преразказ не било най-добрият вариант, но все пак било по-добре от съчинение-разсъждение например. Освен това сподели, че от нейните проверени работи нямало нито една с пълен брой точки на преразказ, явно там все нещо не достигало на децата.Rolling Eyes

Вие какво мислите по отношение на формата на изпита?

# 280
Забележки по формата винаги ще има.  Аз не харесвам това, че двете ми деца минаха прогимназия без да напишат ни един преразказ в училище, и системата го допуска и накрая ги изпитва на това. Аз мога да ги карам да пишат, и те пишат у дома, но нямам капацитет да ги проверя отвъд време и правопис. Това, което споделяте за преразказите, ме потриса. И се радвам много на точките на моя син. Напредъка му е забележителен и много се гордея! Щом са рязали за подобни дивотии...не знам как изобщо е закачил точки...

# 281
  • Върху лъчите на Слънцето.
Чета, чета... за школи и уроци и се появи един въпрос. Има ли дете, което да не се е готвило с школи или уроци за НВО?

# 282
Еее, сега. Аз не смятам с елка. Joy
Ти не, ама ние със Санака - елка и оЧо.

Чета, чета... за школи и уроци и се появи един въпрос. Има ли дете, което да не се е готвило с школи или уроци за НВО?
Да, и то не са едно и две.
Моето не се е готвило на курсове/школи/уроци нито за прием след 4-ти клас в смг, нито сега. Резултатите ѝ са достатъчни, за да може да учи където си поиска, вкл. АК.

# 283
Аз не познавам дете в София, което да не е ходило на курс или частни уроци. Включително моето, което ходи на БЕЛ веднъж седмично.
В провинцията познавам много, които не ходят, но и нямат високи резултати.

# 284
  • София
..... дали да избере паралелките с немски като първо желание (което си и искаше) или тези с английски....
Дъщеря ми завърши преди две години немската паралелка на СМГ (тогава беше една). Не се чувстваше добре, там атмосферата е доста състезателна. Всеки гледа да изпъкне за сметка на другия. На нея тази обстановка й подейства демотивиращо. Ходеше с нежелание, не учеше. Може би не всеки набор така, не зная. Пожелавам ви късмет при избора.

Общи условия

Активация на акаунт