СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 248
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро RelievedМоже и да сте писали някъде но да попитам ако използвам платформата онлайн класация и за второ класиране отново ли ще можем да участваме през онлайн платформата или вече на място трява да се отиде в съответното училище

# 301
Мисля, че пак е онлайн, но ходиш в училището, в което си приет, да кажеш, че ще участваш във второ класиране

# 302
Gift Heart
Мисля, че пак е онлайн, но ходиш в училището, в което си приет, да кажеш, че ще участваш във второ класиране
Мерси Purple Heart

# 303
Добро утро RelievedМоже и да сте писали някъде но да попитам ако използвам платформата онлайн класация и за второ класиране отново ли ще можем да участваме през онлайн платформата или вече на място трява да се отиде в съответното училище
Не разбрах въпроса, но ако питате за заявлението за участие във второ класиране, то то се подава само присъствено, не може онлайн.

# 304
Не разбрах въпроса, но ако питате за заявлението за участие във второ класиране, то то се подава само присъствено, не може онлайн.
Да това питах дали може онлайн и второ класиране.Мерси Flowers Hibiscus

# 305
  • гр.Пловдив
Охххх и аз съм много раздвоена в това отношение. Девойка взе, че се стегна и изкара бал, който вероятно ще й стигне и за двете "елитни" гимназии в Пловдив. И сега много се притеснявам от точно такава среда - интересуващи само от парцалки и телефони, защото ако е така тя определено няма да се чувства добре там. Дори и по нейно мнение в тези училища учат само кифли с айфони. Но се успокоявам, че винаги има изключения и тя ще намери своето място там.
В началото на шести клас ми разви теория как тя няма да изкара високи оценки на НВО, ако не ходи на уроци. Почти целия клас ходеха още от 5ти клас. Това ме амбицира да й покажа, че не е така. Показах й, че човек ако има желание, с много труд може да постигне много неща. Сега е безкрайно щастлива, че успя да изкара доста повече точки от тези, които ходеха на уроци. Изведнъж повярва в себе си.
По-напред в темата обсъждахте и частните уроци. По мои преки и лични наблюдения има много средно образовани родители, които презадоволяват децата си за сметка на безумни кредити. Същите тези родители си мислят, че като изсипят една камара пари на частни учители и школи и влизането в добро училище е гарантирано. Те не могат да преценят реалното ниво на децата си. И винаги някой друг им е виновен.
Училището трябва да дава равна основа на всички. Вече на школа, с родите и сами децата трябва да надграждат. В България обаче то не дава равна основа. С това не мога да се примиря аз. Не е редно аз да преподавам изобщо невзет материал вкъщи, защото на учителя му е трудно, така му е кеф или и аз не знам защо. Никой не идва да върши моята работа, защо аз да върша чуждата. Има много учители, които не са си на мястото. За щастие се срещнах и с двама много млади учители, които са родени за тази професия.

# 306
Мен повече ме е страх от дечица на този и онзи, а такива има във всяко училище. Ако щете дори на някоя учителка да е, камо ли на някой по известен човек...такива деца може да създават доста проблеми и напрежение, защото няма равнопоставеност. Точно по този показател фег сякаш оставаше в страни и проблеми нямаше. Но в момента детето се насочва към други училища, и аз също съм притеснена. Но...няма само хубаво. Нещата винаги са балансирани. Едно печелиш, друго губиш или поне рискуваш. Училището учи много неща, средата или "средата" е едно от тях.

# 307
  • София
..... дали да избере паралелките с немски като първо желание (което си и искаше) или тези с английски....
Дъщеря ми завърши преди две години немската паралелка на СМГ (тогава беше една). Не се чувстваше добре, там атмосферата е доста състезателна. Всеки гледа да изпъкне за сметка на другия. На нея тази обстановка й подейства демотивиращо. Ходеше с нежелание, не учеше. Може би не всеки набор така, не зная. Пожелавам ви късмет при избора.

Според мен не може от частния случай да се вади обобщение за общия, защото при моята дъщеря е точно обратния случай на описания-след 7 клас е в немската на смг и аз съм много щастлива, защото я виждам как тя се чувства там. Та си зависи много-клас, деца, преподавател, индивидуални особености на детето и т.н
А и поне в нашия набор състезателите са в “А”клас, в нашия клас има, но малко, и са прекрасни деца.

# 308
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро! Интересни теми сте обсъждали:) Моето наблюдение над деца, учили в ЧУ, е че масово избират да продължат в ЧУ, дори когато имат избор от държ.гимназии. Много от тях дори не си дават зор за НВО, защото не им е необходимо за вход към ЧУ.

Ние вчера пообиколихме още някои училища, да ги разгледаме. НТБГ много  й допадна на Ема, обсъдихме я, но още не сме взели решение - има доста позитиви, само аз се притеснявам от това, че е професионална подготовката и как ще се развият нещата в 12 клас. От друга страна в НФСГ има точно 2 паралелки, които са точно това, което Ема иска, но също са професионални, а нямам никакви отзиви за нивото на обучение и средата там. Та не знам какво да правим - да заложим на езици в 133, 31 или 22, или на НТБГ/НФСГ. Помагайте!

Междудругото моя позната учителка от Сливен твърди, че там тази година резултатите на НВО са по-ниски от миналата. Не знам дали има предвид града или училището, в което преподава.

# 309
Добро утро и от мен!

Интересно ми стана, че много хора с лека ръка отхвърлят подготовката в школа или частни уроци, а говорят за подготовка в къщи. А кой помага в къщи? Предполагам родителите. Което отново е извънучилищна подготовка. Ако родителите имат знанията и възможностите да помагат - чудесно, но нали ви е ясно, че не всички могат да го направят...?

И ако сега някой ми каже, че децата са се справили съвсем без помощ от никого, само като си четат учебника...незнам дали бих повярвала. Или надали са много...

# 310
  • София
Гадамер, сега звучиш по-добре! Wink
Не познавам Ема, но от прочетеното в темата, останала съм с впечатление, че тя има афинитет към езиците и й е приятно да ги изучава. От друга страна, интересът към НТБГ е от седмица...? За колко време ще го задържи?
От мен имаш глас за езикова паралелка! Simple Smile

# 311
Е то като в оня виц, разправяй и ти Joy Форум е, всеки може да пише каквото прецени. Wink Похвали се, че се готвите у дома, само с един учебник Simple Smile

Аз ЛИЧНО бих и даже съм написала нтбг и нфсг преди другите изредени училища. За нтбг чувам само и единствено суперлативи и е подходяща за МОЕТО дете Simple Smile При все резервите ми към професионалните паралелки. Но много зависи от детето, от бъдещи планове, от много неща.

# 312
  • София
Темата за и против частните училища е много обширна. У дома я обсъдихме преди първи клас (децата никога не са ходили на детска градина) и лесно взехме решение децата да учат в държавни училища.
Сега, на прага на осми клас, пак изскочи темата и пак с лекота отхвърлихме този вариант. (Щяхме да я пратим в частно училище, смо ако се беше провалила тотално на НВО, или ни беше саботирала, понеже и това очаквах, и се налагаше да учи в БУЗЕМА и СИЕ Simple Smile ).
Основната причина за това съвсем не е финансова.
Имаме наблюдения върху деца на познати в частни училища, върху деца, преминали от частно към държавно образование и обратното.
Претегляйки плюсовете и минусите, решихме, че не искаме децата да учат в частни училища до завършване на средното.
Виж, висшето образование е друга бира. Там има разнообразни и страхотни частни университети.
Но, да стигнем до там. До тогава, я камилата, я камиларя...

# 313
Пека се на този огън и аз😀 Кажете нещо за НФСГ. Синът ми трудно учи езици, за езиковите паралелки ме привлича, че принудително би научил повече, отколкото в школи.

# 314
  • гр.Пловдив
Ааа не съм ги отхвърлила школите, но в тях трябва да се надгражда, а не да се преподава материала от училище. Дъщеря ми се справи с БЕЛ почти сама. От мен се изискваше само да купя помагала и да разпечатвам ПИ. Естествено, че помощта от родител пак си е помощ.

Общи условия

Активация на акаунт