СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 047
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ред, и аз съм много озадачена. Очаквах дъщеря ми (със 78 мат и 92 Бел) да е на опашката в класа, а се оказа обратното.  И двете учителки са добри, та търся друго обяснение, особено за Мат.    Ще ми е интересно Звънче да сподели, как е в техния по-силен клас.  Разбира се, по Мат има и няколко високи резултата.   Явно решаване на много задачи му е майката.

Ами аз не го изпуснах от поглед този предмет през последните две години и в никакъв случай не мога да кажа, че НВО Мат е изпит за математици.
Точно до решаване на много задачи опира работата; те се въртят нещата в задачите и няма безброй неочаквани комбинации.
Без да сме математици с мъжа ми, се оказа, че с леко припомняне можем да решим почти всичко - вярно, че за някои задачи измисляме много тъпи начини, но все пак ги решаваме, нали.
При вас учителите са били ОК. Значи нещо не е в ред с хорариуима по този предмет може би. Не знам.

# 376
  • София
Да похваля класа на моята девойка. Учи в държавно основно софийско училище  без подбор по какъвто и да е признак:
 - Общ успех  на класа отличен (5.71);
 - 14  от 27ученици с пълно отличие ;
 - БЕЛ - 11 ученици с резултат над 86т., от които 7 ученици с над 90т.;
 -  Математика - 7 ученици с резултат над 86т., от които 6 ученици с над 90т.;

Ученичката с 100т. по БЕЛ и МАТ от миналата година беше от тяхното училище.

# 377
  • София
За мен лично обяснението е, че родителите приемат за естествено всеки да получи резултат над 90 т., а то е естествено само за тези деца, които си го могат.

# 378
  • София
Нямам отзиви за 44 СУ, но ако имате възможност, вижте и Софтуни Светлина. Там има паралелка с графичен дизайн, имам 2 познати деца, едното е от първия випуск, другото е от втория, тоест сега ще бъдат 10 и 9 клас. И двете деца са много доволни.
Благодаря. Знам за Софтуни Светлина. Даже и бяхме уговорили час за среща, но дойде извънредното положение. Засега сме се ориентирали към ДГ.

# 379
. Значи нещо не е в ред с хорариуима по този предмет може би. Не знам.
                   С хорариума не е толкова голям проблемът,но с преподаването и изискванията за подробно описание си е направо масов проблем.Прословутата 22 задача е елементарна ,ако запишеш точно и ясно всичко,което е дадено и което се търси.Тук някой беше пуснал табличка за Иван и Стоян....и остава само да съставниш уравненията и да ги решиш.Аз задачи не съм решавала от не помня колко години,но само с прочитането започнах да записвам подробно и малката възклина ....оооо,то се оказва елементарно.Да,ама на мен ми намаляваха оценката за това,че съм дала направо решението,а пък сега изобщо не учат децата да систематизират внимателно условията и за мен това е по-голяма беда от хорариума.Опитах се и с 4-мата ,ама отговор....учителите не искат така! Yum

# 380
  • София
За пореден път ще помоля за помощ във вашата тема.
Имам близко дете момче с 84,5 по БЕЛ и 70,5 по математика. От училище има две шестици.
Балът му е 410.
Би ли му стигнал този резултат за 73 СОУ?
Съжалявам, че ви занимавам, но имам абитуриент днес и не ми стига времето да се заровя сама в статистиките.
Успех на Вашите деца!
Според мен няма да му стигне.

# 381
  • София
Ще споделя нещо с горчивина.
Явно наистина сме имали сериозен проблем с обучението по математика в нашето училище.
Дъщеря ми е в най-силния клас - много интелигентни и учещи деца, с амбициозни родители, инвестирали в школи и учители.
От 24 ученици в паралелката 5-6 имат резултати 85-93; 2 деца са със 79-80 точки, а всички останали са много, много по-надолу. Стигат чак до 45-50. Confused
За сравнение по БЕЛ повечето са с резултат над 85.
Не знам какво да кажа.

Ред, и аз съм много озадачена. Очаквах дъщеря ми (със 78 мат и 92 Бел) да е на опашката в класа, а се оказа обратното.  И двете учителки са добри, та търся друго обяснение, особено за Мат.    Ще ми е интересно Звънче да сподели, как е в техния по-силен клас.  Разбира се, по Мат има и няколко високи резултата.   Явно решаване на много задачи му е майката.

Недостатъчен спрямо материала хорариум по математика за целия основен етап на образованието. Това, според мен, е основната причина за по слабите резултати по МАТ, не само тази година, но и по принцип. В 7-ми клас се компенсира с частни уроци, но една година не е достатъчна. Системно натрупване трябва по математика.

Змия, не няма да му стигне, освен ако тази година няма ненадеен голям срив на 73-то в предпочитанията на децата. Извинявай, че толкова директно.

# 382
  • София
По-скоро ми е трудно да приема, че в училище с реноме на добро ДУ има деца с по 50 точки. Които деца лично ги познавам и знам, че са учещи.
При добре разчетена учебна програма би трябвало минимумът за деца, на които предметът е труден, да е 60-70 точки.

# 383
Имам въпрос защо 73 СУ се смята за "елитно"? Влязох в сайта му, не успях да намеря информация за учебните планове, неподреден и хаотичен сайт, училището отвън изглежда като обикновено квартално.  Само заради Фандъкова ли е тази негова слава? Когато аз бях ученичка децата от НПМГ ни попиляваха на олимпиади, а мечтата на повечето деца беше 1 АЕГ.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 13:07 от Tina*

# 384
За мен не е точно така - сравнително добре усвоен материал по математика означава решен първи модул Повече няма да ти трябва в живота, ако няма да се занимаваш с математика. Това са 65 точки. Но там имаш по три минути на задача, винаги можеш да направиш грешки от разсеяност. Не са и малко случаите, в които деца решават някои задачи от втори модул, но правят тъпи грешки в първи от бързане. При математиката си трябва комбинация от качества, за да се представиш добре.

# 385
  • Стара Загора

Междудругото моя позната учителка от Сливен твърди, че там тази година резултатите на НВО са по-ниски от миналата. Не знам дали има предвид града или училището, в което преподава.
Тук масово учителите коментират,че е по-нисък бала с 5-10 стотни от миналата година. За Стара Загора става въпрос.
Вярвайте ми като ви чета и само една картина е в главата ми - бой на негри в тъмна нощ:)))) Казвам го с добри чувства разбира се

# 386
  • София
Имам въпрос защо 73 СУ се смята за "елитно"? Влязох в сайта му, не успях да намеря информация за учебните планове, неподреден и хаотичен сайт, училището отвън изглежда като обикновено квартално.  Само заради Фандъкова ли е тази негова слава? Когато аз бях ученичка децата от НПМГ ни попиляваха на олимпиади, а мечтата на повечето деца беше 1 АЕГ.
Ами, не знам, вероятно: висок приемен бал, високи резултати на ДЗИ, ДСД... Мисля, че не ги определят по външен вид.

# 387
Имам въпрос защо 73 СУ се смята за "елитно"? Влязох в сайта му, не успях да намеря информация за учебните планове, неподреден и хаотичен сайт, училището отвън изглежда като обикновено квартално.  Само заради Фандъкова ли е тази негова слава?
😂😂😂
Прегледай статистиките за успеваемост на гимназиите на ДЗИ през последните години.
Виж статистиката за минималните балове за прием, която говори за нивото на приетите деца.
Намери постовете на Русалка и ganis за подготовката по немски в училището - предмети, изучавани на езика, възможност за явяване на дсд2 и т. н
Според теб кое прави едно училище "елитно"?

# 388
  • у дома...
Бърз въпрос за ЕГ: има ли още предмет Английска литература в АЕГ, Френска литература във ФЕГ и т.н.?

За японската със сигурност знам, че изучават Харуки Мураками (и не само) в оригинал.
В 11 и 12 клас според програмите за профилиращи предмети, по съответния език изучават доста произведения в оригинал, изучават културата като цяло, дори и политическите системи на държавите.

# 389
Знам, знам за статистиките, знам за ДЗИ след 12 клас. Просто с нищичко не ме впечатлява. И бал за там има девойката ми, но...много, много се чудя за това училище.

Общи условия

Активация на акаунт