СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 146
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 420
Warwick, това е мнението
Скрит текст:
Накратко моята история и вълнения относно 22 СОУ: Ние вече сме в паралелка ЧЕ: АЕ, ИЕ, БЕЛ  -  8в клас ! В нашия случай можехме да избираме между 22 СОУ и 31 СУЧЕМ /децата ми са близнаци и момичето се класира в СУЧЕМ, а момчето в 22-ро/. Оказа се, обаче, че в 31 СУЧЕМ, според данните от първо класиране, синът ми щеше да е единственото момче в клас с 29 девойки - и... той се отказа, макар в началото да беше много въодушевен.
От тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=414157
Ясно, прегледала е на място в училището списъка с приетите на 1-во класиране.
Малко е преувеличила бройката на момичетата 🙂
Това, че са близнаци, обяснява нещата 🙂

# 421
41-во е училището на девойката с двете оценки от по 100 т. миналата година. Детето избра Първа АЕГ.

# 422
Звънче, детето с бал 500 от м.г. беше от 41-во училище, избра да учи в 1 АЕГ.
Тази година още се крие бал 500, има ли го, няма ли го...

При нас няма такива подробни статистики. Успехът от училище е несъпоставим и някак не ми е реален за определяне на училището. Не, че нво е много показателно, но поне е един и същ изпит и един и същ критерий за оценяване.
Излезе ли топ 10 на училищата по нво, че нещо ми се губи? Май пчмг са първенци по мат в София. Но и другите са ми интересни. (Аз вчера пуснах искане само за статистики от дзи, ако на някой му се попълва заявление за нво, да си каже, за да не се дублираме.)

# 423
  • софия
Помня, че избра 1 АЕГ, имам и спомен за 41-во, но не бях сигурна за училището, в което е учило Simple Smile

# 424
А някой да знае училище, където не дават домашни? Това е основен критерий. В НПМГ дават ли?

Дават, дават, ама им раздават писалки, дето сами ги пишат Simple Smile

# 425
А, те и да дават домашни, на кой му пука Joy

# 426
  • у дома...
А има ли вариант на 15.09. да им раздадат дипломите за 12 клас и след пет години да се завлечем просто до училището за ДЗИ? Предварително благодаря.

# 427
  • София
Warwick, това е мнението
Скрит текст:
Накратко моята история и вълнения относно 22 СОУ: Ние вече сме в паралелка ЧЕ: АЕ, ИЕ, БЕЛ  -  8в клас ! В нашия случай можехме да избираме между 22 СОУ и 31 СУЧЕМ /децата ми са близнаци и момичето се класира в СУЧЕМ, а момчето в 22-ро/. Оказа се, обаче, че в 31 СУЧЕМ, според данните от първо класиране, синът ми щеше да е единственото момче в клас с 29 девойки - и... той се отказа, макар в началото да беше много въодушевен.

Може и да не е. Темата е от 2009 и не знам тогава по колко деца в паралелка са приемали. През 2013 повечето училища приемаха по 28 по ДПП. През 2009 може да са били по 30 или да е имало деца с еднакви резултати, които се приемат надпланово.

А има ли вариант на 15.09. да им раздадат дипломите за 12 клас и след пет години да се завлечем просто до училището за ДЗИ? Предварително благодаря.
Joy
Чувала съм, че в някои училища и оценките от ДЗИ им раздават предварително.

# 428
  • у дома...

Joy
Чувала съм, че в някои училища и оценките от ДЗИ им раздават предварително.
Ма казвайте ги навреме тия неща! Ако ги кажеш кои са, ще ми спестиш две явявания на ДЗИ, че мислех да заместя златното яйце там.

# 429
Warwick, това е мнението
Скрит текст:

Може и да не е. Темата е от 2009 и не знам тогава по колко деца в паралелка са приемали. През 2013 повечето училища приемаха по 28 по ДПП. През 2009 може да са били по 30 или да е имало деца с еднакви резултати, които се приемат надпланово.
2007-ма 31-во беше с квоти. 18 момичета и 8 момчета.
Може и да е имало с равни балове и да са ги докарали до 30. Въпреки че множко ми се виждат.

# 430
А някой да знае училище, където не дават домашни? Това е основен критерий. В НПМГ дават ли?

Ей тука не дават домашни, но местата вече са заети:

Тази отпред с колетчето съм аз. Ходила съм до Еконта за теменужен сироп от Бисето.

# 431
  • софия
Ред е тази с дългите плитки и очилата. Така си я представям - стаена щуротия.

# 432
  • у дома...
Намерете някоя с цайси - това съм аз. Додиела, а в чантето какво има?

# 433
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може и да бъркам, обаче за тази година и за 22 СУ ми се вижда, че няма квоти в ДПП. Извинявам сe, ако бъркам, обаче този път го гледам на компа през таблица и ми трябва не лупа, а микроскоп, за да видя какво пише. Затова си държа аз на хартията:)

# 434
Simple SmileДа, чудно, 22 -о също е без квоти. Намаляват както шансове за класиране, така и такива за сравнително нормален училищен живот:smile:  На хартия го гледам.
Ред си я представям зад Додиела. Мъничка и гледа хитро.

Общи условия

Активация на акаунт