СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 948
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 960
  • софия
Едното дете беше в нашето училище до 4ти клас. Предполагам, че за него става въпрос. За другото се досещам на кого е и ако е същият родител, за когото предполагам, ми се Sick от родителя.

# 961
Защо да не ги пращат? Познавам две деца на зам.-министри, които учат в испанската гимназия.

# 962
  • Пловдив
Мами, привет! Mask Relaxed
Нямах възможност да чета новата тема и се извинявам, ако задавам въпрос, който е коментиран... В сайта на ТУЕС изрично пише, че трябва медицинско за цветоусещане и диоптри. Въпросът ми е дали и други училища го изискват и кои? Не намирам по сайтовете на училищата да пише... Persevere Innocent
за всички ТУЕС го изискват...

Сета видях в едно от училищата, че изисват и картон за имунизации при записването...

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ, ПРИЕТИ СЛЕД VІІ КЛАС:
1. Свидетелството за основно образование – оригинал
2. Заявление за записване /бланка на училището/
3. Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар)

# 963
  • София
Ей, пак сте тръгнали да правите ЕГ хуманитарни! Joy
Материалът по математика до 7-ми клас е постижим за усвояване от всяко дете /за някой по-лесно, за други с малко повече упражнения, но то за всичко е така/  и не е необходим специален математически талант. Но за математиката е необходимо полагането на стабилна основа от самото начало и системно натрупване през годините. И тъй като в масовия случай в училищата хорариумът по математика е крайно недостатъчен, дори и при добър учител, и пропуските започват от самото начало, дори и невидимо на пръв поглед, в 7-ми клас вече става невъзможно те да се наваксат за година. Така родителите остават с впечатление, че на детето просто не му се отдава математиката и не би могло да я усвои, независимо от положените усилия /което до 7-ми клас не е така/. Поради това "математиците" /децата със стабилно натрупване на знания от първи клас/ са в по-изгодно положение при приемен изпит по БЕЛ и МАТ, защото пропуски по български могат да се наваксат с една година засилено учене /със или без уроци. Аз съм наваксала такива при подготовката за кандидатстудентски изпит точно за една година и съм с оценка 5,75 на изпита в СУ/, натрупани пропуски по математика обаче - абсурд. Показателен за това е и фактът, че всяка година /включително и тази/, в топ 10 по резултати на НВО са само математически гимназии и СС. Това прави смесеният изпит неравнопоставен, според мен, а не наличието или липсата на математически талант. Проблемът не е в даденостите на децата, а в организацията на учебния процес в основен етап, който просто дава по-голямо отражение върху математиката, поради спецификата на предмета.

# 964
  • софия
По повод написаните от мария резултати
Скрит текст:
Тази година чух от 2 различни места, че близки "наши" деца са знаели от предишната вечер кой вариант ще се "падне" на НВО. Вече и в постигнатите резултати на някои деца не съм убедена. Може и да са умни де.

# 965
Сета видях в едно от училищата, че изисват и картон за имунизации при записването...

3. Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар)
Във всички го искат... Докторите си ги пускат стандартни, те си знаят.

# 966
  • София
И след толкова драпане за висок успех, един ден човек се събужда и осъзнава, че реализацията на децата му не е правопропорционална на оценките им в училище.
Уменията да общува, да си защитава интересите, обоснованото реалистично самочувствие и не на последно място късметът се оказват много по-важно в следващите етапи от живота.
Не че и аз не губя баланса периодично и все си мисля, че може и по-добре Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 967
Скрит текст:
Тази година чух от 2 различни места, че близки "наши" деца са знаели от предишната вечер кой вариант ще се "падне" на НВО. Вече и в постигнатите резултати на някои деца не съм убедена. Може и да са умни де.

И аз чух, че бил известен варианта на матурата, за богоизбрани...... и за дете от нашия клас, което беше със затруднения през учебната година, а на НВО е изкарало едни от най-високите резултати и на двете матури и отива в НЕГ.... което доказва дочутото...Sad

# 968
sanaka, не е точно така-  след математическа гимназия имам четири и нещо в СУ по математика, а по БЕЛ - близо 5.90. Нали се сещаш по кой предмет съм учила повече? Лягах и ставах със сборника.
Вярно е, че бях в клас, в който ни смениха петнайсет учители в годините, но дори и системното учене понякога не помага.

# 969
Ох, аз чак сега забелязах, че на медицинското от личната има и написано цветоусещане и диоптри... Аз мислех, че специално от очен лекар с направление трябва да се вземе допълнителен документ... Много благодаря за бързите отговори! Успех на всички кандидатстващи! Purple Heart

# 970
  • София

Във всички го искат... Докторите си ги пускат стандартни, те си знаят.
За ТУЕС не виждам да искат това: Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар).

# 971
Моля за отговор на въпрос относно профилите!

Да кажем, че разглеждаме 2 паралелки, обявени като АЕ+НЕ+Мат. и АЕ+НЕ+БЕЛ. Какво ще е различното и какви матури ще се държат в 12 клас в двата случая?

Въобще какви матури има 12 клас: мат., бел. + една по избор от другите профилиращи предмети или как?

# 972
  • софия
Скрит текст:
И аз чух, че бил известен варианта на матурата, за богоизбрани...... и за дете от нашия клас, което беше със затруднения през учебната година, а на НВО е изкарало едни от най-високите резултати и на двете матури и отива в НЕГ.... което доказва дочутото...Sad
Горко им на децата, продължаващи учението си по този начин. След това в гимназията ще се обаждат, за да им бъдат коригирани оценките и ще завършат. Някак. Прави им се мечешка услуга. Примерът с Кристиан, който помля Милен Цветков, е показателен.
Виж, дете прието в АК със сигурност не е постигнало случаен резултат.

# 973
Скрит текст:
Скрит текст:
Не, за тези деца от нашия клас съм сигурна, че сами са си ги изкарали. Но ако тръгна да обяснявам защо съм сигурна, пак ще настане спор.

# 974
  • София
sanaka, не е точно така-  след математическа гимназия имам четири и нещо в СУ по математика, а по БЕЛ - близо 5.90. Нали се сещаш по кой предмет съм учила повече? Лягах и ставах със сборника.
Вярно е, че бях в клас, в който ни смениха петнайсет учители в годините, но дори и системното учене понякога не помага.
Е, ти говориш за гимназиален етап и изпит за професия с математическа насоченост, все пак. От един момент нататък заложбите /математически, хуманитарни и т.н./ имат значение Но математика до 7-ми клас всеки може да усвои с повече или по-малко усилия, ако натрупва без пропуски от началото. Все пак си влязла в МГ, нали? Wink

Общи условия

Активация на акаунт