СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 705
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 620
Руми, вие измислихте ли ги желанията?

# 1 621
  • София
А какви са плюсовете на немския пред испанския?

Аз знам и двата езика - с испански съм работила 3 месеца, с немски от 2002 г. досега.
Немски се говори в повече държави в Европа, с които БГ има търговски отношения. По-горе TAZ писа в тази връзка, към което допълвам, че и с фирма контрагент от Франция деловата кореспонденция течеше на немски, а по един проект с унгарска фирма изпълнител абсолютно цялата официална документация беше на немски, т.е. немският не беше просто работният език за комуникация, а договори и всички проектни документи си бяха на немски, без да е нужно после да бъдат превеждани на унгарски, за да са валидни.

Испанският език е изключително лесен и може да се усвои с лекота на курс или дори самостоятелно, няма нужда да се инвестират 5 години в ученето му. Фразата е близка до българската.
Немският език е доста специфичен и изучаването му в училище може да даде необходимата по-солидна основа.
Скрит текст:
Когато в университета имахме за домашно превод от немски на български - вадехме непознатите думи и превеждахме писмено. При превод от испански само записвахме новите думи в междуредията и в час превеждахме на момента.

Много младежи са се насочили да следват в Германия и Австрия...

Всичко това няма никакво значение, ако детето не желае да учи немски или не смята да се реализира с него.
SamoDiva е отговорила вместо мен, благодаря за което Simple Smile Точно това имах предвид и аз с плюсовете.

# 1 622
Ооо, да. Твърдо АЕ/РЕ.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 23:17 от rummi_pl

# 1 623
След първото класиране къде ще можем да видим какви са баловете на приетите, минимален, максимален?

# 1 624
  • София
Ще ги публикуват Руо, Данибон...

# 1 625
След първото класиране къде ще можем да видим какви са баловете на приетите, минимален, максимален?

На сайта на съответното РУО.

# 1 626
  • София
При нас няма проблеми с който и да е език. Девойката се вълнува преимуществено от английски, мечтае си да учи по литература романи тип "Алената буква" (с което ме озадачи; гледала е филм явно, но пък романът на Хоторн е великолепен) и... съм дала срок под 24 часа да финализираме желанията.
ПП: Виж ти, въведени са оценките от училище най-накрая. 😊

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 22:10 от Red

# 1 627
  • у дома
Поздрави от морето! Идеално време,няма хора,до 20ч бяхме на плажа...

Подадохме онлайн още вчера-нямаме оценки и сметнат бал.

# 1 628
Завиждам благородно на подалите документи и подредилите желания. Ние още редим...

Имам нужда от уточнение. Паралелка с първи ПП география и втори ПП АЕ. Втората задължителна матура по география ли трябва да бъде или може да бъде и АЕ?

# 1 629
  • у дома
Завиждам благородно на подалите документи и подредилите желания. Ние още редим желания.

Имам нужда от уточнение. Паралелка с първи ПП география и втори ПП АЕ. Втората задължителна матура по география ли трябва да бъде или може да бъде и АЕ?
Може даже да не е нито едно от двете,а 3 ти или ако има 4ти ПП-детето си избира второто ДЗИ по кой от ПП да бъде.

# 1 630
По някой от 3-те или 4-те ПП, по избор.

# 1 631
  • София
Привет и от мен, девойката вече цяла седмица си е в къщи. Все още се възстановява, чака си изпита по рисуване и стискам палци да се справи добре и да влезне към училищата към културата, защото с училищата към МОН сме за никъде.
Имам нужда от съвет, защото както бях тръгнала наредих 62 желания и добре , че не ги пратих и реших да прочета тук.
Оценка от диплома БЕЛ 5, а по МАТ - 4. оценка от НВО БЕЛ - 35,5 т., както знаете на НВО мат и на това за проверка на способностите по рисуване на 22.06, не се яви. Успя да направи изпита в Приложното, където резултата е 3,42 . Която оценка ще мога да подам в РУО-София и те да я вкарат в системата на МОН, за да можем да кандидатстваме към училищата с изискване за този изпит. Които училища към момента съм подредила, но както виждате бала е нисък и поради тази причина слагам всякакви училища с ЧЕ - предпочитания АЕ, НЕ, ИтЕ, ИЕ и ФЕ.
И сега имам нужда от малко разяснение.
След всички училища с профил рисуване, съм сложила и сегашното и, където със сигурност ще я приемат, нямат наплив и едвам събират и за една паралелка. После вече съм подредила по нейно желание училища с ЧЕ, както съм писала по-горе в зависимост колко са ни близо. Откровено казано, не зная какво да правя, трябва ли да слагам толкова желания, за да съм сигурна, че ще я приемат все някъде. И да знам, че съм слагала училища с минимален бал 450 Grin, ама ей тъй , да си ги има , дет се казва, за цвят.

# 1 632
  • София
Следващ етап на родителско удовлетворение на нетърпеливци и мега любители на статистиките, като мен, е да пускат в реално време за коя паралелка колко желаещи по първо желание има Simple Smile.
Не знам дали те разбирам правилно, но аз започвам да си изяснявам защо е това лутане сред деца и родители. Да си кажа честно, имам чувството, че тази година ще се измести интереса от едни училища/паралелки към други, защото родителите се страхуват от ПП, без да си дават сметка, че не могат да избягат от нея. И сега се мисли в посока, как да избегнем гадните профили, но след 2 години ще мислят в посока " не може ли ПП да е поне от 5 предмета?".
Няма да си споделям прогнозата, за да не повлиявам нечий избор, но ако си съгласна, след ... 7? можем да залагаме! Wink

# 1 633
  • Отвъд алеята зад шкафа
Furia, хубаво е, че вече сте всъщи. Как е девойката? Сложи повече желания за всеки случай. Няма да остане без училище, де.

Кога е изпитът по рисуване?

# 1 634
Бяхме наредили около 45 желания, за всеки случай сложихме още 10. Сега се притеснявам да не попадне в някое от тия 10, защото не са много желани. Мислите ли, че 422 т., момиче, ще стигнат за 22-ро или 32-ро?

Общи условия

Активация на акаунт