СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 628
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 695
  • София
Последно нали се подават заявления за класиране до 7.07 включително?

# 1 696
Последно нали се подават заявления за класиране до 7.07 включително?
Да.

# 1 697
  • София
Аз след френска гимназия и интензивни курсове по немски в Гьоте през студентските години, в работата си ползвам само английски, който учех като втори език в училище. Толкова за плановете. И вече няколко случая имам за изненадващ позитивен обрат в кариерата на хора, заради това че говорят руски.

# 1 698
  • София
Благодаря за отговора от Руо. То се оказа заето и в този период, та сега мислим след 26-ти дали да не отидем, че за тогава вече има места. Не се знае ще чакаме ли за трето въобще... А и щом за второ може без него, значи и за трето ще може.

# 1 699
Това за руския и аз го наблюдавам напоследък ... да не дойде време 133то да стане първо желание за много.   Жалко е, че децата се влияят като че ли от родителите си и казват - всичко друго само не руски... В нашия случай, се оказа желателен заради тенденция по приятелска линия и затова успях и да го “наложа” като втори език: а впоследствие кой ще е 1-2-3 никой отсега не може да каже!

# 1 700
Много ме е яд, че в 32ро една странна госпожа просто отблъсна детето от руския до степен, че и дума не може да стане за РЕ. А руски дори за втори език е супер, съвсем малко ти трябва, за да разбираш поне.

# 1 701
  • софия
След 7 г. руски с прекрасни, наистина прекрасни учителки по езика, детето не иска да чуе за руски. Отдавам го на отношението вкъщи към съвремието в Русия, но с баща й нямаме цип на устата. А я записахме с огромно желание да учи езика, защото всеки език е богатство, а руската култура има безспорни достижения. Надявам се основата да остане у нея.

# 1 702
  • София
Явно доста родители сме предали русофобски настроения на децата си.
Което изобщо не е ОК за жалост.
Езикът и културата са богатство и трябва ясно да се диференцират от политиката.
Опитвам се да се поправя напоследък. 😊

# 1 703
  • София
Аз след френска гимназия и интензивни курсове по немски в Гьоте през студентските години, в работата си ползвам само английски, който учех като втори език в училище. Толкова за плановете. И вече няколко случая имам за изненадващ позитивен обрат в кариерата на хора, заради това че говорят руски.

Може ли по-конкретно за реализацията с руски, защото дъщеря ми иска да го сложи на първо място за една от паралелките, а с баща ѝ ни притеснява именно реализацията.

# 1 704
  • София
Момичета извинявам се, знам че бяхте споделили таблица с мин и макс бал за 2019 за Пловдив, но неможах да я намеря. Може ли някоя да ми напише линка. Благодаря!
Както винаги, може да ползваш данните на невероятната Дидева Heart Eyes
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … I0nJJi_SomzQA9YSY

# 1 705
Здравейте. Чета от една седмица заради емоциите около седмокласниците. Включвам се с един въпрос за ТУЕС. Моля, ако има запознати да кажат как стои въпроса с базата там. След разходка до училището останах неприятно изненадана от гледката.
Иначе избора на моето дете е между ТУЕС и НПМГ–СХН. 

# 1 706
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не съм казвала нищо на Ема за руски език, тя самата по някаква неясна за мен причина изпитва отвращение. Не успях да пробия за 133, според мен Англ с Руски е супер. Сега дори не присъства в списъка. Френската гимназия пък я подреди след НТБГ, 31 и 22. Ние с баща й сме френски възпитаници, чичо й и братовчедите й живеят във Франция, но не успяхме да пробием и за френския. Немските също не присъстват в желанията, защото за 2 години немски като 2-ри чужд език, не иска е да чуе за него (оставям настрана факта, че балът й така или иначе няма да стигне за там). Оставихме я да реши тя какво иска, въпреки, че пространно обсъдихме всички варианти и училища. Направи много странна подредба, но...нейна си е 😉

# 1 707
  • софия
Явно доста родители сме предали русофобски настроения на децата си.
Което изобщо не е ОК за жалост.
Езикът и културата са богатство и трябва ясно да се диференцират от политиката.
Опитвам се да се поправя напоследък. 😊
Само като чуе руски и прави една физиономия, не ти е работа.
Семейната среда оказва огромно влияние. Нейната най-добра приятелка искаше да остане в училище заради руския. Баща й е 1/2 украинец. Изключително будно, целенасочено и умно дете, което иска "да чува руска реч". Хубавото е, че склони на НЕ/РЕ в НЕГ. 490 бал щеше да бъде безвъзвратно похабен 😂

# 1 708
Момичета имам сл.въпрос , когато кандидатсваш в различни градове в две класираня ли участваш, защото на заявката по - желаните училища( различна област от нашата) излизат на втора заявка.Незнам дали го обясних правилно дано някой ме разбере.

# 1 709
  • София
Мисля, че е изключително трудно да се прогнозира реализация спрямо чужди езици дори и само за следващите 10 години.
Светът е станал твърде глобален и много динамичен.

Общи условия

Активация на акаунт