СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 617
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 785
За технологиите не се притеснявайте, с изненада разбрах, че не е нужно висше за да си Софтуерен Инженер, та скоро и други типове инж може да не са висшисти.
http://www.moreto.net/novini.php?n=422139

Други типове няма как да са "инж.". Software engineer е толкова далече (надолу в моите очи) от истинските инженери. (казвам го като софтуерен инженер Simple Smile)

# 1 786
Е, то бъдещето е на технологиите. Все повече шанс ще се дава на хора с интерес, да се включват в тази сфера. Различно ще е нивото им в йерархията. Тези без по-високо образование ще бъдат на ниското стъпало. Ще пишат само кодове по задание, примерно. Дори вече не говорим за софтуерни инженери, а за разработчици на изкуствен интелект. Наскоро бях чела доста пространствен материал за AI в сферата на медицината. Говоря за нещо такова:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Artificial_intelligence_in_healthcare
В материала, който аз четох се говореше за нещо като вендинг машина, която ще може да направи доста точна диагностика на всеки, който минава покрай нея на улицата и реши да се изследва. И разбира се, целта е една, както описаното в уикипедия, спестяване на пари. Вероятно AI ще навлезе във всички области доста осезаемо, при това в не толкова далечното бъдеще.
Само в съда, не мога да си представя, как ще стане... Smirk

Четох книга (talking to strangers) наскоро по темата "в съда" и се оказва, че компютърна програма отсъжда по-добре от съдиите.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 19:27 от entwickler

# 1 787
  • София
Сигурно AI е artificial intelligence,  но на прима виста го прочетох като All Inclusive Joy .

# 1 788
  • София
За технологиите не се притеснявайте, с изненада разбрах, че не е нужно висше за да си Софтуерен Инженер, та скоро и други типове инж може да не са висшисти.
http://www.moreto.net/novini.php?n=422139
То за това и Наков си е кръстил Университета Университет без да е такъв, но пък иначе плюе по университетското образование... писателите на код не са софтуерни инженери.

Zazu1, нали знаеш гладна кокошка просо сънува, в случая почивка Joy

# 1 789
Моята щерка е нетърпелива да мине цялата патаклама около кандидатстването, за да си издири бъдещите съученици - това я вълнува най-много. Вече се свърза с едно момиче, но тя е с друга специалност като първо желание и балът ѝ не е толкова висок, че да е категорично, че ще учи там.
Учителите също разследахме във фб, днес разпитвах и брат ми - неговата учителка по немски все още преподава във ВТГ-Варна, така че все в един момент ще има пресечна точка, дори да не е в 8. клас.

# 1 790
Зазу, скоро няма да ни обслужва АI на Аi.. По-евтино излиза човешкият труд, особено докато има готови да работят за МРЗ и не пускат жалби до ИТ за неплатени заплати и осигуровки.
За Софтуерния инженер мога да кажа само едно - не казвайте на кодерчетата софтуерни инженери. Този сектор не го чака нищо хубаво с тази масовост и все по-голям наплив на хора без образование или супер зле по математика и логика..

# 1 791
  • у дома...

За Софтуерния инженер мога да кажа само едно - не казвайте на кодерчетата софтуерни инженери. Този сектор не го чака нищо хубаво с тази масовост и все по-голям наплив на хора без образование или супер зле по математика и логика..
Ще стане нещо като правото и икономиката. Юристи и икономисти под път и над път. Ама читавите са малко.

# 1 792
Просто майка, то и пътища не е сигурно, че ще има в бъдеще.
Може да преминем на телепортиране.

# 1 793
Зазу, скоро няма да ни обслужва АI на Аi.. По-евтино излиза човешкият труд, особено докато има готови да работят за МРЗ и не пускат жалби до ИТ за неплатени заплати и осигуровки.
Както и да им казват на кодерчетата, не са на МРЗ и никога няма да бъдат 😂

# 1 794
  • у дома...
Smile
Просто майка, то и пътища не е сигурно, че ще има в бъдеще.
Може да преминем на телепортиране.
Ще реализирам детската си мечта. От времето когато играехме на "Седморката на Блейк". Smile

# 1 795
Хаха, и ние играехме на “ Седморката на Блейк”.
Аз бях Джена, нищо , че съм брюнетка.Simple Smile

# 1 796
  • у дома...
Е, то всички искаха да са Джена... Аз затова бях Кали, за нейната роля навалица нямаше.

# 1 797
  • София
Хахаах, и ние, и ние. Баба ни беше донесла един голям стиропор, който си бяхме оцветили с боички и ни беше телепортера Simple Smile

# 1 798
Мисля, че привидно спокойният и сравнително дълъг интервал между излизане на резултатите и първо класиране започва да си казва думата. Joy

# 1 799
Е, то всички искаха да са Джена... Аз затова бях Кали, за нейната роля навалица нямаше.

Е, аз телепортирах конкуренцията  и “ заех” поста Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт