Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 162
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Диди, при мен едното зърно беше с дълбока рана. Болката беше неописуема... Мазах с Лансинох, обикалях без горнище в нас, но най ми помогна компрес с черен чай. Взимаш едно пакетче и наливаш съвсем малко вряла вода. Като поизстине взимаш пакета и го слагаш върху зърното. Може да сложиш опаковачно фолио отгоре, за да не си цапаш дрехите, че петната после не се изпират. Поне при мен. Това е по препоръка от консултанти по кърмене и наистина помага

# 271
Аз кухня не ползвам, готвя си му. Със сигурност не е толковя разнообразно, но пък в продуктите, които слагам, съм сигурна.
В интерес на истината, готвенето за него не ми пречи, не ми отнема повече от 5-10 мин дневно- то колко му е...
И на голямото дете не съм взимала от кухня, някакси им нямам доверие, а сега пък- особено.

# 272
Късметлийка си, че ти яде манджите. С моят хубостник в чудо се видях. Нито готвено от мен,  нито купешки пюрета. Ти не бяха кюфтета, мъфини, бисквити, палачинки, гювечи, печено, варено, на пара и какво ли още не. Отказва и това е. Накрая се принудих да поръчам от кухня и ЯДЕ!!

Взимам от Ян Бибиян. Меню захранване. Понеже яде не смея да пробвам друга кухня, та така.

Аз кухня не ползвам, готвя си му. Със сигурност не е толковя разнообразно, но пък в продуктите, които слагам, съм сигурна.
В интерес на истината, готвенето за него не ми пречи, не ми отнема повече от 5-10 мин дневно- то колко му е...
И на голямото дете не съм взимала от кухня, някакси им нямам доверие, а сега пък- особено.

# 273
Момичета, благодаря за милите думи!
Важното е , че не е най-лошото и ще мога да съм до дечицата си!
Това с готовата кухня е такъв рай.Аз се прибирам в САЩ след седмица и там няма такива неща. Ако имаше 100% щях да ползвам☺

# 274
Здравейте, аз съм още при нашите и това е уникална помощ. Те само играят с нея, аз я преобличам, сменям памперси и храня, но през другото време съм свободна, да имам 2 часа да правя нещо за мен не е било от преди да родя. Тате я научи да пълзи и лази с нея, изправя се на мебелите, говори повече, много е сладка.
Понякога нощем сяда както си спи и спи седнала и така по 1 час тя сяда аз я слягам да легне.
Още е само на кърма, не яде и това е. Мама прави какви ли не неща в нас и тя пак не, дори не ги опитва 😳🙄 яко е пухена иначе, но как се засища само от кърма не знам.
Има 2 долни зъба и доста ме е страх да не ухапе, но още не го е правила, уж съм ѝ обяснила, но все пак. Водичка пие когато ѝ е топло и е жадна.
Излизаме и с количката и с раницата тя се радва и на двете и спи и в двете.
Ухапаха я комари и мажа с гелчето на бочко за след ухапване.
Каква паста за зъби ползвате за бебетата?
Bgus дано всичко е наред при теб 🙏
Диди 🙏 съчувствам ти за ухапванията това е най-големият ми страх 😢
Поздрави и хубави слънчеви дни

# 275
Josefin ами защото хидратирал хубаво и не задушавал кожата.

Ikme аз съм на кухня редувам Хербебе и вълшебник, захранващо меню. Яде го, като от Вълшебник съм по доволна. Аз пък съм в голяма чуденка дали да не започна да му поръчвам менюто за 12+, обАче ми се иска да го задържа още време без захар и сол.

Хер бебе и вълшебник са едно и също, доколкото знам- то и телефоните им са еднакви. И виждам, че има сол в менюто от 8-12 месеца, поне така пише в сайта или има друго меню??

Likeawind , ти коя кухня ползваш?

Някой има ли отзиви от юначе, тъй като ми изглежда най- щадящата от към подправки?

# 276
Josefin ами защото хидратирал хубаво и не задушавал кожата.

Ikme аз съм на кухня редувам Хербебе и вълшебник, захранващо меню. Яде го, като от Вълшебник съм по доволна. Аз пък съм в голяма чуденка дали да не започна да му поръчвам менюто за 12+, обАче ми се иска да го задържа още време без захар и сол.

Аз вчера за първи път взех кухня на Виктор и менюто беше за след 1 годинка (не знам как се казва кухнята, от един училищен стол я взех). Като аз взех само супата и десерта, а другото ядене не го взех, защото не му давам кайма все още. Супата нямаше никакви подправки, дори и сол, на мен чак ми хареса (ако си бях сложила сол и аз можех да я хапна). От десерта му дадох само да опита тъй като и нишесте не е ял още. И двете неща му харесаха. А за днес му поръчах пасирано меню (че няма зъби а парчетата са доста едри).

# 277
Здравейте мами,
Аз записах нашия на държавна кухня, но малко р на кантар работата там. Все нямало места, чакало се, пък на опашки, абе.. тъпа работа. А детската, от която се взима кухнята, ми е на 2 минути. Ако ме стане там до зимата, ще го запиша на частна, но там пък доставки...
Иначе той вече има 5 избили зъбчета. 2 долу и 3 горе. Горните избиха всички наведнъж почти.
Вчера му взех накрайник и търкам зъбките 2 пъти дневно. В комплекта е и някаква паста за зъби с ябълка и банан.
Иначе тези дни му давам малки парченца меки плодове- пъпеш, праскова, диня. Премята ги в устата, уж дъвче нещо. Абе справя се засега.
Днес ще го водим на БЦЖ. Във вторник беше мантуто. Май ще му бият ваксината, няма никаква реакция това манту.
И аз си мислех, че до 10м ще е проходил. С това ранно пролазване бях убедена. Той обаче предпочита да си лази. Изправя се по мебелите, пуска се, прави няколко крачки и продължава лазейки.

Хайде хубав ден от нас!

# 278
Вече почти месец е на кухня.Аз вземам частна защото при нас(Благоевград) държавната ползва Прясно мляко за десертите и супите а яз не ивкам да яде все още.За мое очудване още от първия ден си изяжда яденето всичко е съобразено с възрастта му и е много разнообразно.Днес ще яде сьомга😁.Няма нито един зъб още,има дни дето много мрънка реве,пръстите все са в устата и сополки бяха тръгнали но зъбче не.Аз вече два пъти сънувам че има😁. Обича повече да пълзи отива където е решил хваща се и се изправя.В леглото се изправя на таблата и после се пуска да види къде ще падне...Не иска много да ходи и стъпва много странно на пръстчетата,нон ме притеснявя все ще проходи.

# 279
Да едно и също е, но има разлика в консистенцията и съставкте.
И на двете кухни в менюто 8-12м. Няма сол и захар, а където използват мляко слагат АМ /Фризолак/.
Като на Хербебе нещата са доста редички, най вече супата пасирана е като вода. И в менюто 8-12 е само основно и супа.
На вълшебник е по гъстичко. Има и десерт към него.

Дарио ги яде и двете, на мен обаче Вълшебник ми харесва повече.
Може на Хербебе менюто 12+ да е по хубаво.
Ама ще го изчакам да стане поне на 11 за да го започна със сол и захар. Те не че слагат много де...

# 280
  • Белгия
Завиждам ви за кухнята. Purple HeartТук в Белгия няма такива екстри. Акушерката директно ми беше заявила, че ако не ми се готви да купувам пюренца. Rolling Eyes

Благодаря за съвета с черния чай, Dark Chocolate, пращам ММ след работа да купи!

Също, най-накрая ми дойдецикълът. Майка ми почна да се вайка нещо, че уж рано ми е дошъл, трябвало поне след като спра с кърменето. Тя, от друга страна, е била с цикъл непосредствено след раждането и е кърмила и мен и брат ми по година и няколко месеца.

Дали цикълът ми може някак си драстично да повлияе на кърмата ми?... ... Sad Thinking

И също така, да ми препоръчате някоя хубава апликация или онлайн платформа, където мога да следя цикъл, дати, овулация и т.н.? Аз преди да забременея използвах един страхотен сайт - Strawberrypal, но сега виждам, че са го спряли.. Broken Heart

# 281
Завиждам ви за кухнята. Purple HeartТук в Белгия няма такива екстри. Акушерката директно ми беше заявила, че ако не ми се готви да купувам пюренца. Rolling Eyes

Благодаря за съвета с черния чай, Dark Chocolate, пращам ММ след работа да купи!

Също, най-накрая ми дойдецикълът. Майка ми почна да се вайка нещо, че уж рано ми е дошъл, трябвало поне след като спра с кърменето. Тя, от друга страна, е била с цикъл непосредствено след раждането и е кърмила и мен и брат ми по година и няколко месеца.

Дали цикълът ми може някак си драстично да повлияе на кърмата ми?... ... Sad Thinking

И също така, да ми препоръчате някоя хубава апликация или онлайн платформа, където мога да следя цикъл, дати, овулация и т.н.? Аз преди да забременея използвах един страхотен сайт - Strawberrypal, но сега виждам, че са го спряли.. Broken Heart
Аз ползвам Моят Дневник от гугъл плей и съм доволна на мен всичко ми е точно както го дава приложението. На мен цикъла не ми повлия по никакъв начин на кърмата.

# 282
Здравейте и от нас.
Ние също от понеделник започнахме с кухнята. Харесва му и  всичко си изяжда, даже не му стига .
Зъби още няма,но ми се струва, че белее венеца...та ги чакаме. В последно време е залепен за мен,не ме ли вижда мрънка.

# 283
Аз използвам ей това приложение от години. Има какво да се желае от него, но като цяло доста неща има.

# 284
Happybebe е нашата ,онзи ден яде сьомга но не беше впечатлен ..напоследък настоява да яде от нашите неща още по интересно му е с вилица да му го поднесеш..като му готвех педиатърката ми каза да добавям малко сол и зехтин....и нашия предпочита да лази ..изправя се постоянно но трябва ли да направи крачки е на коленца ..

Общи условия

Активация на акаунт