Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 179
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, бебетата, които вече направиха 10 месеца имат ли промяна в режима на сън и будуване, по колко издържат будни и спят през деня?

# 301
10 месеца и половина ,все още спи по веднъж на ден но всеки ден по различно време заспива ..спи два часа и това е ..става в 7/8,ляга в 22ч ,като цяло нищо не се е променило ...

# 302
  • Пловдив
Ние нямаме 10 мес още. Но си спи от доста време.3 пъти дневно. Един път сутрин за 1час, после обед за 2 часа и после привечер за 1 час. Ако е спала късно на обяд или дълго, може да не спи привечер и да легне по-рано за вечерния сън. Доволна съм. С другото дете спяхме пак така денем, но вечер то много се въртеше, скимтеше, будеше и пиеше мляко до 4 годишно. Кошмарно спане с първото дете. Но е имало начини сигурно да се приучи.
Темата направо умира скука. Големи почивки и лятно настроение са ни обзели всички. Ние сме в Стара Загора. После може би морето. После Пловдив. И трябва да почна мислене за връщането във Виена. Ужасно бързо изтича лятото.

# 303
Ние сме на 10+, спи по 2 пъти на ден, но вечерния сън го измести в 19 ч. И последния интервал на будуване го разтягам до 4 часа и 30 мин. Гледам на обяд да спи макс до 14:30. Сутрин си се буди все по и също време - към 6:30-7, нощем се буди само за водичка и това е. Много ми е добре, като заспи в 19 ч си имам 5 часа за мен, защото аз си лягам в 00 ч обикновено 😁

# 304
Момичета помагайте искам да направя картичка за 1  рожден ден на едно момченце.То картичката е малко спомен за мама за него ще е играчка,но искам да пише нещо хубаво не баналните неща Ков беше поетична душа😁 да помогне с 2-3 редчета

# 305
Здравейте и от нас!
Най-новото при нас е, че малкият проходи. Последните дни задобря много. Но той не се спира по цял ден. Днес даже и в парка по алеите бяхме. Само проблемът е, че всичко си бута в устата - листа, камъни, едва сварвам да ги вадя. И при вас ли все още в така?
Иначе спи 2 пъти на ден. Около 2 часа дневен сън му се събират. Става между 6.30и7 и ляга около 20.30.

# 306
Здравейте и от нас!
Най-новото при нас е, че малкият проходи. Последните дни задобря много. Но той не се спира по цял ден. Днес даже и в парка по алеите бяхме. Само проблемът е, че всичко си бута в устата - листа, камъни, едва сварвам да ги вадя. И при вас ли все още в така?
Иначе спи 2 пъти на ден. Около 2 часа дневен сън му се събират. Става между 6.30и7 и ляга около 20.30.
Още първия ден на плажа налапа една мида... добре че я видях, след това 5 дена я вардех да яде само пясък, без миди 🤣🤣🤣

# 307
Бамболина, страшно ме развисели!!!

# 308
  • Пловдив
Оле, честито прохождане! На колко месеца е?! Ние сме далече оттам , поради това,че основно е в количка и на ръце. Не знам дали ще повярвате, но на земята не сме я слагали. Ама изобщо, никъде - ни у нас, ни навън. Докосвала е с крачета ,докато я държим.

Голямото ми дете налапа цяла голф топка. До 4 годишна ближеше за здравей всичко дето види.

# 309
На 3ти август стана на 10 месеца. Нашият от 5 месец е на земята. Рано започна да лази, изправи се в 7 месец, в 9ти започна да катери дивана и преди седмица проходи истински, преди това само по мебелите и по 1-2 крачки и пльосваше.
А защо не я слагате на земята? Самата тя не мрънка ли вече за движение?
Иначе с това лапане на всичко ме е много страх. Всичко бута в устата, дори камъни!
Оле, честито прохождане! На колко месеца е?! Ние сме далече оттам , поради това,че основно е в количка и на ръце. Не знам дали ще повярвате, но на земята не сме я слагали. Ама изобщо, никъде - ни у нас, ни навън. Докосвала е с крачета ,докато я държим.

Голямото ми дете налапа цяла голф топка. До 4 годишна ближеше за здравей всичко дето види.

# 310
  • Белгия
За мобилността

И Виктор го оставях доста по земята, на едно от тези големи гумени килимчета. Пролази на 8 месеца, и проходи на 9 и половина..

Но не знам дали това точно го е мотивирало.

Според мен, личната му мотивация беше кучето ни Animal Dog2 . Абсолютно съм сигурна, че пролази заради него. То си беше оставило една играчка на килима и Виктор явно на всяка цена трябваше да я докопа. А за ходенето и аз не знам, просто тръгна.. Напоследък става все по-уверен, стабилен и пъргав. Понякога даже все едно притичва. Голямо гонене пада при нас.. А още не съм му взела обувки. Unamused

За съня

От известно време има две дремки през деня, общо 2-3 часа. Става към 6.30 и ляга между 7 и 9 зависи кога е била последната дрямка.

За яденето

Напоследък започна с някакъв преоткрит ентусиазъм да яде нещата, които му предлагам - дали супа или попара или някоя манджа.
Иначе и ние сме опитвали трева, пясък, книжки, картички, някакви кълбенца прах, дето намираме по пода в хола. Всичко се запива с вода от ваничката вечер преди лягане. Rolling Eyes

Адел, не знам до колко нещо такова те устройва, може би някой тук е по-креативен -

Детенце мило и добро
Бъди обичано, щастливо
С игри невинни изживей
ти детството си тъй красиво!

# 311
  • Пловдив
Ние я.оставяме по леглата и в една кошара да играе и се изправя, но не и на земята. Предпочитам да проходи окола годинката заради гръбнака. Но и тя е жилава и стои на крачета самичка.
На земята ме е страх да не си удари главата (в паркета, нямаме килими), защото рязко се превърта назад от лазенето и се думка. Все някога ще я оставим...към годинката хах.

# 312
Благодаря момичета. Малката е на земята от доста време, на тривата като я сложа и е стъптисана не мърда изобщо, вероятно я боцка или не знам 😁 в нас лази и се катери, яде каквото докопа 😳 но вече претръпнах и не се филмирам нека изгражда имунитет.
Тя спи по 3 пъти сутрин и следобяда по 30/40 мин и на обяд 1 час или 1:30 мин.
Нощем все така си се буди по няколко пъти. 😳😔

# 313
Момичета, при нас от 4-5 дни е някакъв ужас пак с това спане.. или по-скоро липсата му. Ама истински. Събужда някъде между 1-3 през нощта и повече не спи. Иска да си играе и няма никакъв шанс за сън. Нищо не сме променяли... покрай това будуване нощем е супер крив и преуморен цял ден. През деня също не спи особено. В момента прави 2 дрямки по 20мин.

До преди 4-5 дни беше слънце. Лягаше между 19-20:30 и спеше до 6:30-7. През деня правеше 2 дрямки от общо 3 часа и беше бебе мечта. Сега няма такъв киселяк, а ние с баща му само си ръмжим от преумора...

Ние от доста време го оставяме на земята: мисля, че беше на 4 месеца. Той проявяваше голямо желание да се движи. На 7 месеца пролази. Сега "ходи" по мебелите и вършее из цялата къща. Главата си удари 2-3 пъти и се научи да се пази. Сега тупва по дупе и вече не се мята така.
Още не ходи самостоятелно, но нямам търпение да се научи вече, защото съм буквално без кръст само да го държа да стъпва.

# 314
Ние минахме през такъв период със съня. Много плачеше, особено вечер. Сега го държа накрая 4 .30 часа и е ок. Дори го приспивахме с галене и шъткане, а той по принцип си ляга в леглото и заспива сам. Бях се ошашкала какво се случва. Но засега премина, понякога пак се опъва да спи, но е когато е превъзбуден. Относно буденето през нощта - пробвай да не ставаш, да ме го взимаш, за да знае, че се спи, а не се играе нощем...
Момичета, при нас от 4-5 дни е някакъв ужас пак с това спане.. или по-скоро липсата му. Ама истински. Събужда някъде между 1-3 през нощта и повече не спи. Иска да си играе и няма никакъв шанс за сън. Нищо не сме променяли... покрай това будуване нощем е супер крив и преуморен цял ден. През деня също не спи особено. В момента прави 2 дрямки по 20мин.

До преди 4-5 дни беше слънце. Лягаше между 19-20:30 и спеше до 6:30-7. През деня правеше 2 дрямки от общо 3 часа и беше бебе мечта. Сега няма такъв киселяк, а ние с баща му само си ръмжим от преумора...

Ние от доста време го оставяме на земята: мисля, че беше на 4 месеца. Той проявяваше голямо желание да се движи. На 7 месеца пролази. Сега "ходи" по мебелите и вършее из цялата къща. Главата си удари 2-3 пъти и се научи да се пази. Сега тупва по дупе и вече не се мята така.
Още не ходи самостоятелно, но нямам търпение да се научи вече, защото съм буквално без кръст само да го държа да стъпва.

Общи условия

Активация на акаунт