Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 179
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
И ние не спим през деня. Става в 7:30h ,в 9:30h заспива до 11h и след това в 15 ако заспи за 30/40 минути и това е,вечер си ляга в 21:30-22h и спи цяла нощ без за се буди.Общо взето сутрин докато спи ако мога да свърша нещо и  това е.Колко хубаво беше когато спеше по 2,3 часа...а сега хвърча като ракета да свършиш това-онова....

Зъби все още нямаме, но се белеят,ще видим кога ще пробият.

Почна да проявява характер и като не стане по неговата тропа с крачета и плаче....
Започна и да плаче ако майка ми или баща ми си отиват...

Пълзи много,изправя се,започна да си прави сам експерименти и да се пробва да стои прав, но не ходи,а а не бързам,че така е лудница,а за после не знам.....

# 316
Здравейте,при нас със съня е същото положение,трудно заспиване,будене през ноща с рев,въртене като пумпал в леглото. Абе вече ме е страх да дойде вечерта,не че през деня е по-различно. Ние сме и с проблема не искамм да ям... Тааа каквото такова. Опитва се да лази,изправя се до колене,по земята я слагам ама тя си удря главата,нослето и я ограждам с възлавници не се осъзнава още и се мята :Д При вас как е апетита в това топло време и като пътувате. Какво ново въведохте,остана ли нещо невъведено освен алергените,аз не съм давала риба все още. Весело лятоо ( :

# 317
  • Пловдив
Ние не сме яли свинско , риба, агнешко, кис мляко, кус кус, прясно мляко, чайове никакви не е опитвала, попара, сирене, извара, хляб, сухари...общо взето яде пюрета за 4 6 8 месечни. На хип и правени от мен зеленчукови с месната заготовка на плазмон. Плодове - яли сме манго, банан, боровинки, пъпеш, диня, ябълки различен сорт. И така.

# 318
Здравейте и от мен Виктор вече има 2 зъба 😁. Кухнята му хареса всичко яде нищо не връща (ПУ Пу да не му е уроки). Беше получил алергия към нещо (не храна) давах му капки фенистил и вече съвсем малко пъпчици останаха. Иска да лази, вънка ходи. Тези дни вече започна да стъпва на цяло стъпало не само на пръсти. Започна и да ме пуска прави 2 крачки и аз го хващам, че ме е страх да не падни 😀. Доста е стабилен вече започна да се пуска и стои прав без да се държи. Видили куче или коте и е готов да ме пусне и да проходи само и само да се докопа до животинката 😂.На мен кръст не ми остана от толкова държане. В паяка въобще не иска да стои максимума е 5 минути. Утре отиваме на море, дано да е хубаво времето там.

# 319
  • Пловдив
Утре отиваме на море, дано да е хубаво времето там.

Хубаво си е! Ако сте на залив, може и морето да става за плуване..ние сме около Созопол , на Градина ставаше днес за плуване.

# 320
А на някой бебето научи ли се да се изправя от седнало положение или от някакво положение на земята само без да се държи да се изправи право.

# 321
  • Белгия
А на някой бебето научи ли се да се изправя от седнало положение или от някакво положение на земята само без да се държи да се изправи право.

Виктор го прави от доста Време. Както е седнал се навежда напред, опира се на ръцете си, дупето нагоре, изпъва краката и после бавничко се изправя.

Днес му взехме най-накрая обувки. Някаква френска фирма, защото нямаха Geox Confused но пък са сладурски и добре поддържат петата. Вкъщи бебока ни ходи бос навсякъде и сега с обувките върви супер смешно - като кучетата от видеата, където за първи път им слагат обувки. Стъпва си с единия крак на другия и ги размята хаотично. Надявам се да свикне по-бързо.

И още - продавачката в магазина предположи, че Виктор е момиче.. Thinking Rolling Eyes Това доста често се случва напоследък, направо не знам как така.. Хем уж момчешки (цветово) дрехи носи.... Mask Worried

# 322
Утре отиваме на море, дано да е хубаво времето там.

Хубаво си е! Ако сте на залив, може и морето да става за плуване..ние сме около Созопол , на Градина ставаше днес за плуване.

Ние сме на смокините.

Ама аз съм такъв карък, че не е истина вмомента в който дойдахме на морето и на мен ми дойде 😭. Виктор е доволен тук в къмпинга го оставям да ходи бос и много се кефи 😂

Диди спокойно и Виктор го мислят за момиче 🤷🤷 не знайно защо всички го смятат за момиче а дрехите му всичките са за момченце 🤷🤷

# 323
Якооо, Дарио си гъзи дупето нагоре ама само дотам.
И аз вчера взех обувки на Колев.
В един магазин видях някаква марка Биомеханикс или нещо такова, обаче 100лв за буйки...... :O но определено изглеждаха много добре.

# 324
Малката пък често я бъркат с момче, а тя е в светли цветове и с някакви пеперуди или момичета на дрешките, но хората не обръщат внимание явно 🙄 вече и аз не съм обръщам като ѝ кажат - юнакът 😁
Водихме я на кожен най-накрая и има атопичен дерматит, изписаха разни кремчета и ще видим какво ще стане, тъй като кърмя казаха да ям козе мляко и продукти вместо краве и да не ѝ давам кайсии, праскови, ягоди, аз да не ям фъстъци и морски дарове (риба може и тя и аз) тъй като обострят дерматита. Кожната е комшийка на нашите и на брат ми съученичка и ни отдели доста време за преглед и обяснение дано помогне на бебка, че е жална как се чеше.
И аз ще взимам тези дни затворени обувки за прохождане, казаха ми, че е добре да е един номер по-голям вие знаете ли такава нещо и как ги взимате, мерите ли на място с детето.
Лек ден и приятна почивка.

# 325
Здравейте мами,
Аз обувки взех на Беко. Удобни са му, дори в жегата е на босо и не съм видяла да го протриват. Но номерата са им до 19, та ще мисля какви да са следващите.
Стелките им се вадят на повечето, ние така мерихме. Но въпреки всичко, виждам, че съвсем малко и ще му умалеят...
Исках нещо да ви питам. Вашите бебоци тръшкат ли се? Моят като му взема нещо, с което не трябва да играе, веднага почва да реве и се огъва назад. Същото е като сме в парка и го слагам в количката - пак същото. Не знам аз ли греша някъде... Като цяло не сме от хората, които позволяват всичко, не изобилства от играчки, нещо, което не трябва да прави директно го дърпаме, нищо че след това ще реве и тръшка.. Аз мисля, че това е добър подход за начално възпитание, чудя се обаче дали сега ни пробва как реагираме, или вече е решил, че иска всичко и не го ли получи ще реве..
Как седят нещата при вас?

# 326
За прохождането ортопедът ми каза първо бос, после с чорапче, после обувки от тези специалните на Колев (или други подобни) и чак когато се научи стабилно да върви може нормални обувки.
Ние специално сме доста далече от този етап, нито лази, нито си дава зор, но когато тогава.

# 327
Какво ти тръшкане ,за всичко надува гайдата ,като не иска да спи започва да удря матрака ще го пробие още малко,в количката иска са се вози прав и да се държи за сенника,аз едно дете така не съм видяла досега ,като го закопчая с коланите така се извърта че ще се обеси още малко ,всички шкафове се отварят и всичко се вади сега минахме вече на по горен ред ,всяко нещо което му взема се реве и се тръшка ...такова инато направо...

# 328
  • Белгия
Diva, в магазина за обувки по принцип би трябвало да си знаят работата. Госпожицата много дружелюбно (и предполагам усмихнато под маската) измери крачето на Виктор с едно уредче, след това като избрахме модела тя изкара стелката и обясни, че трябва да има около 1 пръст до края за да го израства.
  Даже вече ги изпробвахме на двора -

След следобедния сън ще ги пробваме и навън!

=-=-=-=-=-=-=
Ох, този характер! От някои източници чета, че все още са прекалено малки за съзнателно "тръшкане", но и мен малко ме е страх. Когато кажа НЕ и го дръпна от някой контакт например и почва най-жалният рев на света. Предпочитам да му пренасоча вниманието, обяснявам първо, че контактът не е играчка, и айде по-добре да поиграем с кучето или да погледнем какво правят книжките му в етажерката. Засега работи.

Likeawind, Виктор също не седи както трябва в количката! Прав и хванат за сенника! Аз с едната ръка бутам количката, с другата го държа за дупарата да не падне, голям сме цирк Joy Purple Heart Misc Ghost

Според мен просто е начин да откриват света около тях. Искат да видят, докоснат и усетят колкото се може повече от заобикалящото ги ежедневие. И съответно, когато се концентрират върху някаква цел, а тя им бъде рязко отнета, то те са разстроени. Шегуваме се с ММ, че има baby FOMO (fear of missing out) Joy Joy

# 329
Диди много са хубави тези обувки! Какви са? Изглеждат сякаш няма да пропускат вода и ако вали.

Дарио също вечер мрънка ако нещп не се получава както го иска, аз също ме му позволявам да прави каквото иска. На мен също ми се качваше на количката прав и се държеше за сенника, обаче един ден му изкрещях буквално НЕ и той се стресна, седна и започна да реве, аз не го взех и оттогава не го е правил.
Иначе в нас казвам Не и като го чуе знае че само това трябва да прави, Затова сега като е нещо което не искам да прави преди да му забраня гледам да му покажа нещо друго и ако не мине номера започваме с Не, той поглежда и вади Пръст от саксията, аз Пак казвам Не и той вече я хвърля на пода с усмивка..... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт