Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 188
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Оле, тъкмо се бях притеснила, че нашият много див го дава, но виждам че всичко е в реда на нещата. Още сам не ходи, но пък за сметка на това бели всякакви прави. Вкъщи контакти, шкафове, рафтове, всичко е с бебешки предпазители, а той само иска да е прав и да дебне да направи нещо, което знае че не му давам. А, ако му го взема или му се скарам и започва да реве.
Вечер го приспивам с часове, то не е мрънкане, скачане, клатене в кошарата, пък после се изхвърля всичко от нея. Аз го сложа да легне - той стане и така по 100 пъти и накрая като каталясам и го взема и заспива до мен на голямото легло. Това дете с цицата и майка си ще спи сигурно до пубертета 🤷♀

# 361
  • Белгия
Диванета са повечето явно, какво да ги правим, освен да ги оставим да изучават света, докато смело отстраняваме всякакви опасности от пътя им Stuck Out Tongue Closed Eyes

Откакто проходи, нашият малък юнак, тотално загуби интерес към книжките и играчките си. Преди можехме да седим с часове, да разглеждаме книжките, да четем. Сега предпочита да преоткрива света. Новата му мания е прахосмукачката ни. Безжична е и обикаляме из къщата аз, Виктор и прахосмукачката. Виктор с едната ръка държи мен, с другата прахосмукачката и така, насам-натам, докато батерията не и падне.. Satisfied

Също така, става доста бърз. Може вече сам да се сменя посока докато върви, преди го правеше само ако някой го държи.

До нас има градинка с люлки, които много обичаше.. Вчера буквално няма и 2 минути и искаше да става, за да ходи и обикаля. Но за сметка на това пипна ВСЯКО едно растение и цветенце по пътя. Много е сладък.
Flowers Herb
Hands Point Up

# 362
И Дарио откакто тръгна само това иска да прави.....ходи, тича, пада, реве и пак.
Утре ще му правя прощапулник. Simple Smile

# 363
Имам въпрос към мъжките
мами
.
Пишлетата на бебоците заголихте ли ги? Ако не съвсем -то до къде?
Аз заголвам да измия без да натискам,но тази вечер забелязах, че от едната страна е по-заголена от другата.Когато се опитах да дръпна леко  Емо ми дърпаше ръката и не даваше.
Знам,че има ЗА и ПРОТИВ това заголване, но трябва ли да се притеснявам, че е така и дали го боли като се опитах да издърпам?!

# 364
Нашят е забелен, но то си стана просто при самите измивания. Не сме го тормозили с това! Но при нас чисто физиологично беше много лесно, защото педиатърката каза, че просто при него е съвсем малко слепването, при другите бебета обикновено е много повече и тогава е по-трудно.
Нашият никога не го е боляло при миенето, но педиатърката ни беше предупредила, че понеже е много силно кръвоснабдено, възможно е да прокърви, когато миеш или почистваш. Тогава просто слагаш риванол.
Не се притеснявай, не мисля, че си му направила нещо или пък го е боляло.
Не смятам, че има и нещо ненормално, че от едната страна е по-слепнало от другата. Едва ли може да е равномерно. Не се притеснявай!

# 365
Ние забелваме, но сме до под кривата круша. Май май ще се ходи на хирург по някое време. При нас педиатърката каза, че ще бъде трудно. Например е заголен 1/4 като до скоро изобщо нямаше никакъв напредък.

# 366
  • Пловдив
Vesence , това не ти ли е второ момченце или нещо се бъркам? При първото така ли беше модата , със забелване? Питам ,защото моите деца са с разлика 9 години и мога да кажа, че има доста моди, които са се сменили...сега по друг начин гледам бебето. Какво да се прави.

# 367
При нас бабата го заголва веднъж месечно като е на гости, направо до край цак цак и айде, леко прокърви единия път, но малкия не го боли, смее се.
Като бяхме на нефролог каза, че до 2годинки има време да се направи това нещо със забелването.

# 368
Весенце нищо му няма спокойно, нормално е, продължавай леко да дърпаш без силен натиск и скоро сигурно и от др старана ще стане.
Това си е кожа хора която просто и трябва време за да се разтегне, при всяко е различно и кожата е различно еластична.
Аз още не го правя, има време не само до две, а до много повече да се направи.
Нашият педи който е против тази процедура ми каза че започнеш ли не трябва да спираш защото, ако има кръв и рана и спреш ще стане по зле защото може да зарастне на криво кожата и да стане проблем.
Иначе ако няма просто по леко си дърпаш и кожата сама си се отпуска с времето. Wink

# 369
Vesence , това не ти ли е второ момченце или нещо се бъркам? При първото така ли беше модата , със забелване? Питам ,защото моите деца са с разлика 9 години и мога да кажа, че има доста моди, които са се сменили...сега по друг начин гледам бебето. Какво да се прави.

Да,второ момче ми е, но 14 години разлика....няма нищо общо модата сега с тогава. Всичко е различно.

Благодаря Ви,бях се притеснила.
Няма кръв,просто ще трябва да го обърнем на игра май,за да не ми бута ръцете.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 14:51 от vesenceto_85

# 370
Здравейте мами,
Как сте Simple Smile
Откакто малкият проходи, ние все навън седим. Прибираме се за закуска, обяд и следобедна и хайде пак. Обикаляме из градинки, алеи, паркчета. Записах малкия на държавна кухня и започваме от 01.09. Нямам търпение вече, че напоследък се чудя вече какво да готвя и няма разнообразие.
Тези дни го дават да вали и искам да взема на малкия гумени ботуши, за да шляпа по локвите.
Иначе в събота ходих, за да напазарувам малко дрехи за него, че не съм купувала много отдавна. Имаше много готини тениски и къси панталонки, надявам се септември и октомври да са топлички.
Как минават при вас дните, ще се връщате ли на работа?

# 371
Ние днес щв ходим на рожден ден.От Пепко му взех къси панталонки и тениска с Мики Маус в страхотен син цвят нямам търпение да го облека после😁 и скоро ще се наспочвам към организация за нашия РД. Добре че една приятелка прави украси на много йщнародни цени та ще видим какво ще измислим.Иначе зъб още си нямаме,много лази и то със страшна скорост Не иска много да ходи,но по цял ден се катери по мебелите и стои прав,даже се пуска и за няколко секунди успява да си се задържи прав на краката у само това прави по цял ден.Явно пъров това ще научи после ще ходи,но на мен не ми пречи. И яз се надявам да е хубаво врвмето по-дълго.Аз не мисля да се връщам на работа по-рано,цял живот ще работим искам да си се радвам как бързо си порасна бебето... Иначе ако някой иска и има роднина или баба която може да гледа бебето за да се върнете на работа има програма по която може бабата или който ще гледа детето да се назначи на договор и да взема миниманата заплата а вие съответно да се върнете на работа.

# 372
И аз вече си мисля за рожденият ден и най-вече как мина една година направо излетя... ей така неусетно ще си говорим и за 1 клас.
И ние много обикаляме навън, надявам се този Октомври да е като Мин год, беше доста топло.
Аз ще се върна на раб след 2 рата година, ако го приемат в градина де.
Даже днес се чудех кога се кандидатства, може би към Март някъде ще трябва вече да кандидатстваме.

# 373
Америкас, през Март месец са записванията, а класиранията излизат през Май. Малкият не беше приет тази година, затова, а и покрай короната, решихме да си остана вкъщи и втората година. Ако и тогава не го приемат сигурно ще търсим частна градина или детегледачка.. знам ли и аз. Наистина колко бързо минава времето. Не мога да повярвам. Чак ми е мъчно.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 17:34 от BMR

# 374
И аз ще остана вкъщи и втората година. По мои наблюдения, доста майки заради короната или по други причини, си остават вече до 2г вкъщи.
Иначе рождения ден ние планираме да е с най-близките, барбекю на двора при нашите. Помня, че миналата година като се роди малкия, сутринта беше адска жега, а следобяд се изсипа такъв дъжд. И да, времето мина като един миг, направо не мога да повярвам. Но тепърва ще става още по-интересно и комуникацията ще се подобри Joy
Днес беше в София голяма жега. И ние в най-големия пек навън. Добре, че има едно парче със сянка до вкъщи, че иначе вътре няма да изкараме дълго Joy Той само обикаля от стая в стая и аз след него Joy
Хубава вечер от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт