Глезени отичат, корема натежава, мама е щастлива - ОКТОМВРИ наближава!

• 18 828
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Ох и аз с килограмите съм доста зле, защото до сега съм качила цели 16кг. и може би за това искам да родя по-рано, че май ще мина 20кг, а това много ме депресира!
Момичета, а Вие коластра имате ли?Вече взех да се притеснявам, че няма да имам кърма, а така ми се иска да кърмя!

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 20:41 от mi6ka82

# 166
Здравейте майчета!
Честито за хубавите новини за бебчетата!
Да взема и аз да се отчета днес. С бебо се чувстваме добре, но видях, че коремът ми малко се е смъкнал. Бая се уплаших и половин ден полежах, сега пак отивам да си легна. Много ми е криво като го гледам така леко смъкнат. Искам и целия септември да изкарам.  Sad
Утре съм на доктор (май ще ме гледа Димитрова в МД - акушерката всичко е уговорила) и ще видят бебока как се развива, плацентата и другите дивотии.
За килограмите аз съм вече +8, предполагам, че ще кача още малко. Преди 2 дни леко се бях подула - по-трудно си слагах и свалях халката, аз по това си засичам.
За килограмите при всеки организъм е различно - свекито е напълняла 35 с мъжо като е била бременна и сега си е пухкава, а леля ми качи миналата година 30 кг и сега няма и следа от тях. Така че не го мислете, важното е бебоците да са добре.
Мише, не бързай, бебчо няма да ти избяга, а после няма да си спомняш всички дребни неразположения. Нека си поседи мъничето още малко на топло.
На мен хич не ми се ражда въпреки киселините, и контракциите, и болките в кръста.
Стискайте палци утре, да има с какво и аз да се похваля, макар че с мъжо мислим да ходим до Банско, и ако заминем, сигурно чак в неделя ще се отчета пак.
Лека нощ и  Hug на тумбаците!

# 167
И на мен килограмите са ми болна тема Sad. Последните седмици качвам почти по 1 кг./седмица. Ударих ги +12. А не ям повече в никой случай, тъпча се само с плодове... (е днес се отдадох да шоколадче...). Дофтор вчера каза, че събирам вода, но да не се притеснявам - била съм слаба и тялото събирало резерви за раждането, загубите кръв после и кърменето. Не съм удовлетворена от отговора, особено като си видя задните части. Но пък няма от какво да дебелея (сиреч не ям месо, за хляб се насилвам, не обичам яйца, кашкавала ми е солен), освен от захарта в плодовете и водата. Аве във всеки случай се подтискам вече.

evelinar, не се стряскай за падането на корема - това е нормално. Не знам как го превеждат на БГ тоя момент (ще погледна из книгите), но бебето слиза ниско във матката и главичката се (нещо като) "настанява здраво" в очакване на раждането. И при мен се случи миналата седмица и дофтор вчера потвърди. Хубавата вест е, че ако по някакъв повод сега ти изтекат водите, няма нужда да те транспортират в легнало положение, бебето е пълна безопасност (ако главичката не се е настанила и изтекат водите, има опасност тя затисне пъпната връв, което не е много полезно).

Мише, и аз нямам коластра Sad и ми е много криво, но да се надяваме, че всичко ще е ок. По книгите пише, че кърмата идва, когато плацентата се отдели, това предизвиквало производството на някой си отговорен хормон. Да видим, аз чакам.

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 21:09 от Nessa

# 168
Здравейте сладурчета и от мен Hug
Честит рожден ден на патерици на всички рожденници с най-хубави пожелания за здрави и щастливи бебчовци newsm59  Gift 1crib
Мишка не се притеснявай за коластрата не си само ти така а и разбрах че при някои мами идва едва след раждането така че не се коси от сега.
Ние купихме на бебчо скринче и нямам търпение да му подредя всички придобивки макар и малко за сега в него. baby_neutral smile3508
Много съм притеснена защото ми се появиха и на мен гадните хемороиди от които май няма оттърване ,някой от вас беше ползвал нещо моля ви помогнете ми  newsm61 Всъщност незнам дали сега с бебчо в корема мога да ползвам каквото и да е мазило,но ако има как и се оправихте от нещо подобно дайте съвет.
Аз другата седмица съм при доки и ще имам повече новини за бебо.
Лека вечер на тумбите.

# 169
Здравейте от нас:)
 И ние днес бяхме на консултация,мериха ни с шивашкия метър:) и докторката каза,че бебчо много бил пораснал,другия път на ехографа ще каже подробности. Слуша му тоновете с една фуния и много странно-каза,че всичко си е наред и за сега мислим за нормално раждане. Тогава аз я питам: ми ако не се обърне? а тя вика: че той е обърнат,щом на това място му се чува сърчицето. Та имаме надежда да сме се врътнали,макар че аз не чувствам някаква промяна в местоположението на ритниците,които ми набива,ама знае ли човек. След 2 седмици ще знаем повече:) С килограмите каза,че съм много добре- за сега +8,ама няма да ви казвам колко е цифрата #Crazy, стартовата ми позиция беше висока. Та макар,че трупнатите от бременността още не са много,после ще имам да свалям мнооого! #Crazy
 Записах си часове за септември и за целия октомври-през една седмица. Направо му се вижда края,а като си помисля,че може да е и по-раничко...
 От утре почвам да пия желязо...как се надявах да се отървааа Sad
 Днес малко поработих..какво да правя,не мога да бездействам. На бебчо му се отрази доста...вълнуващо:) Има ли някоя от вас,която е самоосигурявяща се? знае ли някой как стои въпроса с болничните и майчинските при тях? шантава работа...
 Честито на рожденничките от вчера! леко раждане и здрави бебоци...когато им  дойде времето:)
Кала,радвам се,че се появи отново и си ОК:)
 Лека вечер и спокойна нощ:)

# 170
преди малко се завърнах и аз от доктор, мале имам си едно тукмаче - цели 2 кила и 700 грама засега - главичката е 91мм а имаме все пак още месец да растем  newsm17
лекарката не иска да ме плаши и не каза нищо за секцио - още сме били в нормите - но аз сама се досещам че с тази глава ако продължава да расте няма как другояче да излезе smile3506
иначе за килцата в последния месец е нормално да се качват повече първо бебо расте доста второ нас ни мързи повечко, и не само мързела ама и това че ни тежи и колкото и да ни се иска не сме много за аеробика или нещо динамично, на мен толкова ми липсва да карам колело  Weary до петия месец качвах помалко един байр до асеновата крепост и това ми беше запоследно - после се почна с контракциики и пробождания в коремчето и  smile3518 ... хапове и килца оттогава насам
никои да не се притеснява колко е качил точно  сега - тъпо е и затова да мислим - нормално си хапвайте , после с кърменето се стопяват много бързо  килцата - аз бях много дебела с първото си дете, верно станаха ми стрии тогава и то главно защото свалих много бързо килограмите си,
преди да забременея бях много клйощава само 36 кила а съм 161 все пак - само че тогава си мислех че изглеждам добре, качих 15 кила до началото на 9-ия месец и тогава ме налегна една депресия, имахме проблеми с мъжа ми и аз се отдадох изцяло на мъката си и се тъпчех за да ми мине качих за 40 дни - още 15 кила, незнам как ви звучи 30 кила от 36 - 66, месец след като родих бях 52-3 без да съм се ограничавала и да съм пазела диети
малее олях се... дано поне е полезно на някоя мама това дето го изписах

# 171
Ха добър вечер Flutter

Браво за хубавите новини. На всички бебенцата са едрички, нека си растат децата Heart Eyes

Криси е права за килограмите. Аз също като Евелинка и Кикиники съм +8 досега и то тези два кг. ги качих наскоро. Но бебчовците много растат в момента, а и течността вътре в нас, заедно с матка, плацента също нарастват. Важното е всички да си имаме здрави и доносени бебчета. Още малко остава до 37-ма седмица. От там нататък няма никаква опасност.
Много се радвам, че в нашата групичка няма седмачета. Друго си е да си е доносено едно бебче Heart Eyes

Мише, не се депресирай така. Ти след няколко дена влизаш в 9-ия месец Grinning Мъничко ти остана, постискай още малко. За коластрата, мисля, че и аз нямам. Понякога имам малки, жълти капчици по сутиена-предполагам, че е това, а също и по зърната, но засъхнала и е като мънички корички newsm78 Най вероятно това ще да е, но пък много малко newsm78

Майчета края наближавааа. thumbsup Толкова много мина, остават броени дни и ми едно такова превъзбуденооо newsm03.Засега, първи се очертават Куки и Яни.  Laughing

Клеопатра, много сладко палеее. Аз ги обужавам тези породи. Хем грознички, хем супер сладкии.   love001 - ама какво определение дадох ooooh!Тъкмо щяхме да си взимаме такова, но забременях и се отказахме, защото няма да можем да се грижем за него, както искаме

Хайде лека вечер и дано всички заспим без проблеми. Така като е хладничко е голям кеф Grinning

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 21:54 от кръц кръц

# 172
  • Виена
Здравейте мамчета  Hug
  mira sm аз бях доскоро с гадните хемороиди smile3516 и направо беше нещо ужасно Sad.Смъди,боли аз бях мн.зле.Лекарката ми изписа едни свещички и един мехлем и вече 1 седмица след появата съм добре,макар и още да не е изчезнало напълно.Една мама от септемврийките също ми беше казала един бабешки начин,ако искаш повече инфо ще ти пиша на личния.Но почвай да лекуваш според мен,защото ще стане по зле Confused.
  Иначе за килограмите и аз така качвам си малко  по малко,ама те си се събраха доста +15 съм със сигурност и не ми се качва вече на кантара.И аз не ям повече,ама си позволявам от време на време шоколадче,ама по малко,много ми се дояжда.... Embarassed
  Скоро влизамe в 9ти месец и честно казано много искам и аз като Мишка да раждам вече.
   krissie,ама наистина мн.кльощава си била!Моята дъщеря е 27 кг,а е на 6год.и е 1.20.Тя си е по едричка ама ти направо ме разби.Аз също с предната бременност качих 30 кг.но от 50 на 80.Уф като знам колко трудно се свалят.Да наистина пак си зависи от самия човек и от структурата.И на мен ми е кофти,че не мога да тренирам,в къщи си имам уреди,ама спрях и аз рано рано,че се уплаших за бебко.Ама сега като родя ще ги разкърцам от тренировки.А пък брат ми работи в magazin за хранителни добавки,хапчета за отслабване.Той е фитнес манияк и му и личи де.Разчитам на него да ми изготви една програмка за бързо сваляне на излишните килограми.Мн.ми се иска за Н.Г.като се прибера в БГ да съм във форма...Ама да видим,най важно е бебчо да е добре!
     love001

# 173
здравейте мили дружки,
напипахте ми болното място,значи Weary. Ейййй,като бях на консултацията във вторник ми се наложи да се кача на кантара,направо бях забравила за този уред за мъчения,ама доки настоя. малиииий ,взе ,че отчете 75килца ,а аз си изпросих да ги пише 74,че уж дрехите и обувките тежат/кого ли лъжа и аз #Puppy dog/.стартирах от 60кг. , а последните седмици съм си на жива диета/ според хранителните ми навици/ и така се надявах,ако не да сваля ,то поне да си запазя кг. от предишния месец.От къде се вземат тези тлъстинки?!Ох, добре ,че иначе вс.е наред,ама суетата трудно пуска pletka!
момичетата,дето скоро не бяхте писали-ама много се радвам ,че сте добре всичките smile3521! а за Кала, наистина се бях попритеснила доста!
калима,дори и водите да са по-малко,има си илач и за това-не му се притеснявай толкова!
цветомира и ти явно ще си в отбора на избързващите майчета sling/или бебчета/,хубаво е ,че  нямаш нищо против това и щом твоята сладуранка е готова,значи всичко е ок.!
кръц ,това със сигурност е коластра.аз имам още от началото на 5месец.

# 174
Здравейте момичета
Лятото е към своя край Доста ни е хладничко на тумбаците но пък наближава моментът който чакаме вече цяла година  Praynig с трепет на сърце
Кръц Кръц аз наистина се надявам да родя на 26 и да няма изненади преди това Дано малкият изчака че мама тати и кака да са готови  Praynig Пък и едно е планово секцио друго е секцио по спешност нали
Бебчо доста ритка напоследък ТОва ме радва В понеделник сме на консултация и се надявам да видим колко сме пораснали
На всички вас желая лека нощ и приятни сънища за малките бебоци
Поздрави

# 175
Хай и от мен  Hug

Някои за раждане си мислят, пък аз за почивка на балкан в края на семптември  Praynig Мама каза че ми било късно защото съм щяла да бъда в 9 месец, пък аз и викам лошо ли е балканджийка  Wink Общо взето се чувствам доста добре  Praynig

За килата не признавам без бой или почерпка, за мен са си пък как ще ги свалям  newsm78 Laughing Crazy

Коластра и аз нямам, освен един единствен път и то само от едната гърда или тогава си пролича не знам, ама ще дойде няма страшно  Wink 

Ама много пишете едвам сварвам с четенето  Party, а да се похваля, чакам нет до 3-4 дена вкъщи, така че няма отърване от мен  Flutter

# 176
  • Ботевград
Здрасти, здрасти!
ЕЕееееееех, килцата, вече съм + 12, четох във форума, че последните месеци се качвало най-много ...... не ми се мисли... #Crazy
Фрики, относно промененият ми термин последно ме гледаха на видеозон края на юни на феталната морфология, там Доцент Томова каза, че бебчето върви с 2 седмици назад  Cry аз толкова се притесних, думи нямах от уплаха, после го смятахме по датата на зачеването и се оказа, че всичко е наред - лекарите ми броят термина 40 седмици след началото на февруари, а бебчето е заченато чак накрая на месеца  baby_neutral и Доцентката реши, че е нормално и всъщност не изостава!
Леля Зеля честит нет! Искам и азззз, обаче ще бъде евентуално догодина, като се свършат всичките ремонти и се доизплати колата ...  Tired но има време за всичко!

# 177
Здравейте мамчета Simple Smile
Много е приятно да четеш хубави новинки! След малко и аз отивам на консултация, пък да видим какво ще ни кажат. Живот и здраве другата седмица ще ми дадат 45 дневния болничен.
И аз съм в групата на качилите 8 кг. до тук  newsm47
 Мише не се притеснявай за коластрата по време на бременност. Тя не е показател за това дали ще имаш кърма след като родиш. Имам познати, които ходеха с подплънки за кърмачки заради обилна коластра и като родиха "ни капчица" кърма. Дохранваха си бебоците от първата седмица и после минаха изцяло на искуствено хранене. Живей си спокойно и хич не го мисли. newsm10
Евелинка ако главата на бебчето е застанала в изходна позиция, значи не ти се е смъкнал тумбака, а просто в горната у част има само крачета и ти изглежда по-прибран. Ще устискаш и Септември. Сигурна съм!!! Ако тръгнете за Банско весело изкарване. cheers
Хайде приятен ви ден на всички и до скоро.

# 178
  • Стара Загора
Добриутро и от нас с бебчо bowuu
Днес с бебчо пак сме без тати..дава наряд..т.е спете без гащи тази вечер Mr. Green това му е последния наряд за м.септември, че ние като говорихме в  сряда с нашата дофторка май ще сме септемврийчета Crazy
Тази дни наистина е студеничко...ама на мен така ми е кеф...че ми беше писнало постоянно да се потя #Cussing out
За килата кво да ви кажа...нали бях свалила 7килца в началните месеци...еми възстанових си ги и сега тежа толкова колкото като забременях. Ама аз нали съм си дебела по начало... Mr. Green
Леля Зеля с нетърпенвие чакам да си блъснеш нета у вас и да досаждаш Mr. Green
Мишка аз също нямам коластра но това не значи, че няма да можеш да кърмиш.
Кръц де се губиш вчера...направо се притесних Blush
Лек ден мамчета Hug

# 179
Добро утро и от мен!!!!!
Ауууу, много странно, от днес не съм вече на работа...  Rolling Eyes С шефа и колежката си казахме чао вчера и ми е едно странно сега. Как така да не съм на работа... А съм си пълна с енергия, чувствам си се добре и въобще.... Успокоението ми е, че тъй като бебо си върви едричък, и да се засили да се ражда септември ( а аз се надявам да уцели рождения ми ден  Praynig или там някъде--моя е на 27ми септември), няма да има проблеми. То всъщност док ми каза че и сега да се роди пак няма да е недоносен, щото е минал критичните кг. Ох, да ми е живо и здраво слънчицето  baby_neutral , да си хапва добре, ама да не прекалява, че нормално искам да си го раждам. Като изказах притесненията си на док за това ами щом сега е 9 см и не знам колко мм главичката, как ще излиза нормално при положение че пълното разкритие е 10 см    #Crazy ,   той каза--хич да не се притеснявашш--костите на главата на бебо са меки именно с тази цел, да може да се роди. То затова новородените обикновено имат странна форма на главата в началото Simple Smile ама се оправя много бързо. То природата си знае работата. Чувала съм за много мами, които са родили деца 4 кг и нещо съвсем нормално (е, причината е била че според ехографа децата са били по-малки, ама станала грешка и майките си ги родили така, големички). Така че мисля че лекарите излишно ни карат да се паникьосваме че бебето било голямо и нямало да може да се роди. Ама моята кума си е жива клечка, толкова кльощава, а роди безпроблемно две големи и дебели бебета. Нормално.
Та така.
Днес смятам да обикалям търговиите, че чух за разни евтини бебешорски работи там, а ние още не сме купили количката и кошарката.... Та ще си запълня деня, общо взето. Ама не мога без движение. на тези от вас които сте основно вкъщи ви се възхищавам на куража, щото аз издивявам повече от няколко часа на едно място и имам нужда от дълги разходки (и досега всеки ден поне по час се разхождам, което сигурно е и причината за кг ми сега. наистина не ям повече, виждам че вода си задържам, то иначе къде отива?  Thinking Основно на праскови и диня съм, а последния месец съм качила 2 кг, та сега са +9. Ама живот и здраве с кърмене и грижи по бебо ще се свалят, сигурна съм. А, знам че стана много дълго, но и аз май нямам още коластра, но не се притеснявам. То важното е да дойде коластрата като се роди бебо, сега още няма нужда от нея. Само зян да става Simple Smile
А, въпросче--ако имате бебешки одеалца от полар, с дрешките ли ги перете или отделно, с препарат за деликатни и плетени дрехи?  newsm78 Че засега само такива одеалца имам...

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 09:33 от galentse

Общи условия

Активация на акаунт