Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се определя количеството на околоплодната течност?
Какво е значението на зрелостта на плацентата и какви са нейните степени?
Как да кача снимка във форум?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се определя количеството на околоплодната течност?
-
Какво е значението на зрелостта на плацентата и какви са нейните степени?
Степента на зрялост на плацентата се определя чрез ултразвуков преглед и обикновено се изразява като втора или трета триместър. Това е важно, тъй като степента на зрялост може да бъде индикатор за готовността на бебето за раждане. Степените на зрялост показват нейната зрялост и функциониране, обикновено оценявани от 0 до 3, като по-високата степен показва по-напреднала зрялост. Това може да бъде индикатор за здравето на бебето и да помогне при планирането на процеса на раждане. Зрелостта на плацентата е важен индикатор за здравето на бебето и успешно протичане на бременността, отразявайки способността й да осигури необходимите хранителни вещества и кислород за бебето.
-
Как да кача снимка във форум?
-
Какви стерилизатори са налични?
-
Какво е Магнерот и за какво се използва?

на тумбаците!

Всъщност незнам дали сега с бебчо в корема мога да ползвам каквото и да е мазило,но ако има как и се оправихте от нещо подобно дайте съвет.
, стартовата ми позиция беше висока. Та макар,че трупнатите от бременността още не са много,после ще имам да свалям мнооого! 

до петия месец качвах помалко един байр до асеновата крепост и това ми беше запоследно - после се почна с контракциики и пробождания в коремчето и
... хапове и килца оттогава насам 

Мъничко ти остана, постискай още малко. За коластрата, мисля, че и аз нямам. Понякога имам малки, жълти капчици по сутиена-предполагам, че е това, а също и по зърната, но засъхнала и е като мънички корички
Най вероятно това ще да е, но пък много малко
.Засега, първи се очертават Куки и Яни.
- ама какво определение дадох
Тъкмо щяхме да си взимаме такова, но забременях и се отказахме, защото няма да можем да се грижем за него, както искаме
и направо беше нещо ужасно
/.стартирах от 60кг. , а последните седмици съм си на жива диета/ според хранителните ми навици/ и така се надявах,ако не да сваля ,то поне да си запазя кг. от предишния месец.От къде се вземат тези тлъстинки?!Ох, добре ,че иначе вс.е наред,ама суетата трудно пуска
!
! а за Кала, наистина се бях попритеснила доста!
/или бебчета/,хубаво е ,че нямаш нищо против това и щом твоята сладуранка е готова,значи всичко е ок.!
с трепет на сърце
Общо взето се чувствам доста добре 
, а да се похваля, чакам нет до 3-4 дена вкъщи, така че няма отърване от мен
аз толкова се притесних, думи нямах от уплаха, после го смятахме по датата на зачеването и се оказа, че всичко е наред - лекарите ми броят термина 40 седмици след началото на февруари, а бебчето е заченато чак накрая на месеца
но има време за всичко! 

Основно на праскови и диня съм, а последния месец съм качила 2 кг, та сега са +9. Ама живот и здраве с кърмене и грижи по бебо ще се свалят, сигурна съм. А, знам че стана много дълго, но и аз май нямам още коластра, но не се притеснявам. То важното е да дойде коластрата като се роди бебо, сега още няма нужда от нея. Само зян да става