Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 юни 2020, 22:35 ч.

Хазартна зависимост

  • 1 478
  • 19
  •   2
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 379
Зависимите от хазарта правят страшно много дългове за много кратък период. Разбира се, взимат заеми не от банки, а от бързите кредити, заложни къщи и т.н. Които след това започват да си търсят парите и лихвите с всички методи, включително и силови.

Така че, емоционалната привързаност към родител е едно, но мислете трезво да не се окажете семейно на улицата.

# 16
  • Мнения: 818
Ако при алкохолната и наркотичната зависимост, тялото рано или късно се предава, то при хазарта няма граници.
И милиони може да прахоса. Колкото по-малко имущество има, толкова по-добре.

# 17
  • Мнения: 1 573
Аз бих Ви посъветвала доколкото е възможно да си гарантирате покрива, че да не Ви остави на улицата. За съжаление опасността от това е твърде голяма.
Ако той не осъзнава, че има проблем (а явно е така, щом отказва помощ), нищо не можете да сторите.
Помислете какво би могъл да продаде/заложи и час по-скоро осигурете запор, но най-добре при въпроси да се консултирате с адвокат.

# 18
  • Мнения: 2 584
На първо място развод. Не го оставяй да завлече майка ти.
След това разговор, със сериозен ултиматум
Или спира, или забравя, че има дете.
Някой ден тези, на които дължи пари, ще ги търсят от теб. Трябва да намериш начин да го измъкнеш от това за твое собствено добро.
Ако е нужно и с по-сериозни мерки.
Аз директно бих го питала толкова ли ме мрази, че е готов да ми съсипе живота с безкрайни дългове.

Нищо от това не е приложимо. На болен човек не се казва: Обичаш ли ме достатъчно, за да оздравееш. На болен човек се гледа като на болен. Ни ултиматоми ни втори, трети, десери шансове вършат работа.

Момичето да приеме, че си има работа с един неразумен човек, който наскоро е загубил източникът на финансиране на порока и както писаха и други - въпрос на време е да посегне на всичко, което имат. ( Тези 3000 лв може и да се окажат бял кахър ако не се задействат бързо и майка й, и тя)

Това не е до "обича ме не ме обича". Това е болен човек, който не желае да потърси помощ. Всякакви разговори, разбиране, "шансове", които не са свързани с влизане в център за борба със зависимости, са подкрепящо поведение и са част от проблема.

Някой писа по-нагоре, че майката не била лоша. Това не е до кой е добрият и кой лошият. Бащата е хазартово зависим, майката е в зависима връзка (толкова години заради доброто материално положение) и го подкрепя да е зависим като му прощава отново и отново, а детето се чуди за кой от двамата зависими да се закачи. Класика.

Обикновено в семейства със зависимост се вижда кой е болният, но не се вижда че боледува цялото семейство и цялото семейство има нужда от терапия, психологична подкрепа, лична работа по промяна на моделите на мислене и поведение.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 12:22 от Елфичка

# 19
  • Мнения: 2 033
Баща ти не е на 15. Не си му родител. Нека майка ти бяга от него колкото може по-далеч и по-бързо, защото докато е в брак, има семейна имуществена общност и тя ще се окаже в един момент на улицата и с чужди дългове.
Баща ти може и да се е пропил, щом говори грозни неща за теб, сигурно и за майка ти. Внимавай да не те завлече финансово. А иначе си му бъди добра дъщеря. Признавам си честно, че аз не бих била, но ти си знаеш.
Нагледала съм се на отношения с алкохолик и имам големи предубеждения към хора, които са за мен енергийни вампири и тормозят всички покрай себе си, само защото били имали зависимост и това било заболяване. Хайде моля ви се. Не искат да се лекуват, заплашват с разни неща и някой трябва да им тегли хомота.

Общи условия

Активация на акаунт