Резервация в booking и отмяна

• 4 823
  • 32
  •   2
Отговори
# 15
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте, досега съм резервирала само без кредитна карта, затова не съм наясно със следното: ако направя резервация с кредитна карта, но със заплащане на място и възможност за безплатно анулиране до определена дата, това, че ще въведа данните на кредитната си карта, означава ли, че ще ми стопират сумата до плащането или до последния възможен ден на отмяната на резервацията?

# 16
Зависи от общите условия на самото място. Някои ги стопират, други не. Поне до преди година беше така, сега не знам.

# 17
Здравейте, при платена резервация в booking и необходимостта от отмяна (с безплатно анулиране до 27.05), парите за резервацията ще бъдат ли възстановени по сметката (платено е с дебитна карта)?

# 18
  • София
Да, ще бъдат, но може 20-тина дни да останат блокирани.
Никакъв проблем няма с букинг. Аз го ползвам от години ежемесечно.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 11:26 от Fever Ray

# 19
Да, ще бъдат, но може 20-тина дни може да останат блокирани.
Никакъв проблем няма с букинг. Аз го ползвам от години ежемесечно.

Благодаря за отговора, досега ползвах Airbnb и сега за пръв път се сблъсках с Booking и не бях сигурна как процедират.

# 20
Повдигам темата, защото имам подобен проблем.
Отмених резервация през booking на следващия ден след изтичане на времето за безплтно анулиране.
Още преди да анулирам се свързах с хотела и оттам ме увериха, че ще ми възстановят пълната сума.
Възстановена ми е обаче не пълната сума, а само 7.50 евро. Писах пак до хотела и ми отговориха, че са направили всичко, което зависи от тях за безплатно анулиране, но понеже резервацията е през букинг, от тях зависи да завършат превода. Т. като минаха вече 10 дни от анулацията (на 5-ти я направих) силно се съмнявам, че изобщо ще ми възстановят парите. Знаете ли какъв е срока за възстановаване? Да чакам ли още или да пиша на букинг?

# 21
  • София
Пиши на букинг и им препрати писмото от хотела, в което се вижда съгласието им да бъде възстановена сумата, но е възможно и да не ти я върнат, защото не си спазила указания от тях срок за анулация. Още в началото е трябвало да се свържеш с тях, защото реално договорът ти е с тях.

# 22
Свързах се с хотела още преди да анулирам и ако не ме бяха уверили, че ще ми върнат пълната сума изобщо нямаше да анулирам. Междувременно говорих и с букинг - казаха, че ще пишат до хотела да ми възстанови сумата.
Не са длъжни нищо да ми връщат, но ми обещаха да ми върнат и смятам, че трябва да си спазят обещанието.
Сега си измиват ръцете с букинг - че те направили каквото трябва за връщане, но понеже резервацията е през букинг - от тях зависи.

# 23
Трябвало е от хотела да анулират резервацията, сега дори и да са готови да върнат сумата, те дължат на Букинг част от сумата и се съмнявам да се съгласят да я извадят от джоба си.

# 24
От хотела ми казаха аз да я анулирам и че няма да ме чарджат нищо за това.
Сумата от 7.50 евро, която ми е върната, вероятно е таксата на букинг.

# 25
Пазете си мейлите тогава и чакайте, ако има нужда, пишете им пак.
Според мен нещата стоят по друг начин.

# 26
Аз мейлите ги пазя и не съм ги пратила (засега) на букинг, защото пише, че информацията в тях е CONFIDENTIAL и не трябва да се препраща, копира и разпространява по какъвто и да било начин на трети страни.
Дори ми стана неудобно като им писах повторно и те ме увериха, че са направили каквото трябва, но е up to booking on when the refund will be complete.

# 27
Дано да стане.
Интересът на booking в случая е единствено да си получат частта от сумата за резервацията. Тях не ги интересува какво сте се разбирали извън платформата с хотела и няма защо да взимат страна.

# 28
В неотменяемите резервации излиза бутон "request free cancelation" и съответно хотелът, ако се съгласи, следва да анулира резервацията за да бъде възстановена платената сума.

# 29
На мен букинга ми е на български, не знам какво ми е излизало, но анулирането го направих аз, след разговор с хотела. Т. е., сега сумата не може да ми бъде възстановена дори хотелът да иска?

Общи условия

Активация на акаунт