Слънчевите дни бягат надалече, в Плевен есента пристига вече!

• 14 224
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • Плевен
Дикси, един въпрос към теб - учила ли си в "Иван Вазов"? (видях снимката в твоя профил, предполагам, че е това си ти).

# 226
Дааа... в "Ив. Вазов" съм учила до 11 клас  Peace Хайде слагай си и ти снимка на аватара, за да видя дали се познаваме  Laughing

# 227
Pak niamam kirilica sorry! Mujo e vinoven - se ne6to preinstalira naposleduk!
Mi Des dunkite gi kupih ot magazin Evropa na ugula pod kino Galaktika  newsm78 obesnih li go svestno??
A ina4e ot skladovete vzeh Aventsko 6i6e i kato izliazoh mi se iska6e da se grumna - sedia i ziapam na vitrinata i tam vsi4ko na vsi4ko 2 6i6eta kato po-goliamoto e iavno srednia razmer, ama az neznam za6to kazah "nai-goliamoto" koeto se okaza kolkoto malka bira - 330ml!!!  doh ama go vidiah 4ak navun - te nali ti gi izkarvat otvutre v torba i me murze6e da se vru6tam i obesniavam, ta da mu e Nazdrave na Mal4o  beer2 Koi znae koga 6te mi dotriabva toz kalibur!
Ama na tia skladove samo imeto im takova-ne e po-evtino ili pone niakoi ne6ta samo sa po na dalavera. Tam vidiah i ko6arata deto vzehme ot Pikadilito v Burgas, pak na tazi cena.
Ima6e li sre6ta dnes, nie biahme na centura v 6.15 no ve4e burzahme kum ku6ti 4e glada kak be6e podgonil Martin...  passifier
 Aide otivam da  smile3524 4e naposleduk stavam da go hrania prez 3 4asa no6tem i sutrin kato stana siaka6 sa me udarili s paren 4uk  bambam

# 228
  • Плевен
Дааа... в "Ив. Вазов" съм учила до 11 клас  Peace Хайде слагай си и ти снимка на аватара, за да видя дали се познаваме  Laughing
Е, сега ме затрудни. Снимки на детето хиляди, но като се замисля нямам мои. Имам една публикувана в атол-бг. Ще се опитам да я открия. Аз съм завършила "Иван вазов" 1994г., а ти предполагам предишната година. Не се познаваме, но със сигурност много често сме се срещали по коридорите на училището.
Ако можеш да видиш тук:
http://www.atol.bg/?ses=0&a=spc&sid=121416

# 229
Разкрихме се  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green Като не можем да се видим по улиците се разпознахме по аватарите и сайтовете за съученици  Laughing

# 230
  • Плевен
Ше ми е приятно да се видим и на живо. Светът е толкова малък, а за Плевен да не говорим.

# 231
Мили Плевенски мами, моля подкрепете ни ТУК

# 232
Atrakcia, гласувах за вас. Снимката е много хубава.
Новото при нас е, че от две седмици Ники ходи на ясла. Отначало доста си поплакваше, но нещата вече се нормализират. Даже в петък не е плакал въобще, нито като го заведох, нито през деня. Сестрите казват, че е спокоен, изяжда си всичко, спи. Дано и занапред да е така и да не боледува много. Доволна съм от персонала в яслата. Грижат се много добре за децата. Аз започвам работа от понеделник и сигурно все по-рядко ще мога да се включвам.

# 233
утре 10:30 ще се пробвам да съм на линия.. Ако закъснея ще ви търся по кафетата, Шнолка каза, че ще дойде към 11, Петя и тя изяви желание... Да видим дали ще се съберем... Аз не обещавам от сега да дойда.. Валенце къде се загуби?   Hug

# 234
Аз не съм много за срещи.
Димана е от два дена с температура и хрема. Вече е по-добре, но не е за среши с деца. Ще видя как е утре сутринта.

# 235
  • София
Валенце къде се загуби?   Hug
Знам ли и аз къде се загубих,всъщност не е лоша идея да се загубя някъде за известно време,имам нужда Rolling Eyes.Буби тръгна на градина-ако половин час на ден е всъщност ходене на градина.По толкова и позволяват да стои в групата,защото явно е много страшно това моето дете.За две седмици ходене аз съм тотално объркана.Държат се с нея като с някаква порцеланова кукла,страх ги е да не падне,да не и стане нещо,каквото и да означава това.Не мога да отрека на персонала,че са много мили с нея/освен една гадна лелка/,дори са прекалено мили.Не се държат нормално с детето,приели са,че е с някакви тежки дефекти и край.Даже не искаха да я вземат в групата ако аз не стоя вътре с нея.Компромисният вариант беше да стоя по половин час с Мими прред входа на градината,та ако станело нещо да ме викнат.Стигам до извода,че проблема е в незнанието на хората,в страха им от непознатото.Приели са Буби като дете с някакви изключително тежки увреждания,дори ме питаха може ли да ходи сама без придружител.Тези от вас ,които са я виждали мисля могат да си отговорят на този въпрос.Не знам вече,наистина са мили всички в градината,но защо приемат детето ми като...де да знам и аз.
Ох,оплаках се и на вас,олекна ми.Затова и не пиша,защото почвам да се оплаквам.
Деси,разбрах,че в Плевен е открит Ресурсен център за деца с увреждания.Знаеш ли нещо по въпроса.Аз издирих телефоните на РИО и ще се обадя там да питам,но ако и ти знаеш нещо...

# 236
Валенце, много ми е мъчно така за вас, но не мислиш ли, че трябва да си малко по-нахална и да им обясниш подробно за ккаво става дума и да не се държат така с детето ти... Обясни им всичко, покажи им литература, ако трябва, епикризи и подобни, просто да се просветят малко...
Иначе не знам дали въпросното нещо е ресурсен зентър , но на мястото на яслата в ОДЗ "Снежанка" има Дневен център за деца с интелектулани и физически увреждания или подобно... Не знам доколко Буби е за там , не знам какви деца ходят - дали със сериозни затруднения или по-леки... Много ме е яд така - детето ти има нужда просто да си общува с деца на нейната възраст , ако я водиш в този център и там децата са с интелектуални затруднения -представи си как може да и се отрази - в смисъл да не и подейства просто... мисля, че там се правят някаквви рехабилитации..Доколко работи в момента нямам идея, но иначе е в двора на ОДЗ - то, което за мен е най-доброто в града /децата от детската градина при съгласие на родителите играят паневритмия, самата градина е по програмата Стъпка по стъпка, има стрхотни играчки и нещица вътре/ За теб , което е важно, ако може да посещава този дневен център - дворът на ОДЗ - то е изолиран с много храсти и растителност, чистичко е.. Но ви е далече... По-близо е до работата на мъжа ти, ако той е в школата горе/ШЗО беше преди, сега не знам как се казва/ - та ако той ходи с кола може да я кара... Иначе ти е далеко за пеша... Успех, стискам ви палци и бъди по-настоятелна...   bouquet

# 237
  • София
Деси,благодаря за информацията!Нито аз,нито личната лекарка,нито логопедката,въобще никой от специалистите ,които посещаваме не смята,че детето е за дневен център за инвалиди,там не би дръпнала напред в говора-напротив.Занесла съм всички епикризи в градината,на тях изрично съм помолила лекарите да напишиат мнението си за това каква градина трябва да посещава детето,на всички пише-масова.Аз сега не смея още да се похваля,но нещата в градината вървят към подобрение.Вчера госпожата ме помоли да и помогна в попълването на един въпросник за Буби-за поведение,игри,цели и задачи при посещението и в градината.Усещам,че вече са започнали да схващат навиците и интересите на детето.Госпожата ми каза,че е забелязала,че Буби е много музикална и пластична-танцувала в такт с музиката,правила много специфични физически упражнения.Посъветва ме да я насочвам към гимнастиката,а ите щели да правят същото.Дано все така вървят към подобрение нещата.Стискайте ни палци!
Сега едно друго въпросче-къде се намира сладкарница Пчела?Или някоя друга,в която мога да поръчам детска торта.Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите днес или утре.  bouquet

# 238
 Валенце, не знам никакви подробности около състоянието на твоето дете, но съм заинтригувана. Аз работя с деца с интелектуална недостатъчност и познавам доста хора в тази област. Мога да те свържа с логопедката на "Снежанка", както и с психолог- ако имаш нужда. За ресурсния център- сега го откриват. Ако ти е нужна повече информация за нещо-пиши!
 А за сладкарницата-намира се до пазара на Манеца!

# 239
Валенце, сигурна бях, ме това ще кажеш за дневния център, защото и моето притеснение беше такова, но е съм информирана за степента на уврежданията там... виж се с Атракция, щом това и е работото най-добре ще те ориентира.. Много стискам палци в градината да я приемат и да се адаптира... Наистина го преживявам положеунието ти, защото аз като малка имах проблем физически и се изискваше специално внимание и благодарение на добрите педагози не бях изолирана, а напротив! Цункай красавиците къдрокоски!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт