🍀 КСК 2020 - July morning! 🍀

• 349 240
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
В ТУ винаги остават незаети места. Баловете са тайна. За някои специалности са много ниски.

# 631
В УНСС и НБУ са излезнали резултатите.
Днес 2 приятелки направо ми напълниха душата като казаха, че са ги приели на първите им желания  Heart Eyes Да има все такива хубави новини, много ми е приятно да слушам подобни новини, дано и в темата се напълни с още по-хубави Heart Eyes

# 632
  • София
И моят хубостник приключи днес с изпитите. Чакаме класиране.

# 633
Записах се Българска филология в СУ още миналата седмица. Още ми е криво, че така кофти подредих желанията си, но какво да се прави - донякъде съм се примирила и просто чакам да излезе списъкът с незаетите места след всички класирания в края на август. Ако ми е писано да уча Арабистика сега и късметът е на моя страна, ще уча, ако ли не - продължавам с Българската филология и ако евентуално съм толкова разочарована от специалността и средата, догодина ще кандидатствам пак - този път чрез изпити, ако балообразуването се върне пак по стария начин, защото коефициентът на матурите ще бъде доста намален и макар и оценката ми от матурата по чужд език да е страхотна (5.89), балът се получава сравнително нисък, изчислен по старата формула. Simple Smile

Иси - добре си решила да изчакаш, сестра си ми по съдба, макар и с леко по-специфичен случай. Heart Нещо ми бъгнаха ЛС-тата и затова не съм ти отговорила, не съм те забравила. Grinning

Късмет на всички останали, които чакат следващи класирания, а на тези, изкачили се в желанията си на второ класиране и вече приети, моите поздравления и успех! Очаква ни година - уравнение с много неизвестни, без съвсем ясна концепция за начало и край, но каквото, такова. Ще се справим, умни сме, млади сме, животът е още пред нас. Heart

# 634
Вчера и днес какъв валеж на добри новини имаше само Heart Eyes

Ванеса, аз днес тъкмо се бях сетила за теб Grinning

Гадно ми е, че след всички хубави новини утре ще трябва да вляза в ролята на д-р Добра новина (иронично защото, нито съм доктор, нито имам добри новини)
😂😂

# 635
Може пък и на теб да се усмихне късметът и да ни зарадваш с добри новини. Grinning Не се знае как ще се развият местата... тази година има много изненадващи обрати.

Видях, че едно момиче беше писало назад в темата дали има желаещи за Кавказка филология (Чеченска филология) - една позната кандидатства там и не са я приели, а е със сравнително висок бал, така че и за чеченския явно напливът е бил огромен. Въпросното момиче кандидатства и във ВТУ - руски с чеченски, там е приета, може би защото първият ѝ език ще бъде руски, а с руски няма толкова желаещи да кандидатстват.

Иси, ако те приемат Книгоиздаване, ще се записваш ли?

# 636
Каквото ме приемат записвам, пък септември ще преценявам дали да сменям, ако са останали по-хубави специалности Grinning
Остава ми единствено вярата, че нещата ще се подредят по най-добрия възможен начин 😎💚🍀

Иначе относно чеченския. Чечня не е ли област на Русия, доколкото знам там руски си употребяват и документи и всичко им е на руски. Grinning

# 637
Здравейте , много сме щастливи, че синът ни от 3то желание на първо класиране мина на първо при второто. Как така прескочи цяла специалност по второто му желание. Идея за това колко са паднали баловете?
И при нас се получи така. От трето желание скочихме на първо.

# 638
Каквото ме приемат записвам, пък септември ще преценявам дали да сменям, ако са останали по-хубави специалности Grinning
Остава ми единствено вярата, че нещата ще се подредят по най-добрия възможен начин 😎💚🍀

Иначе относно чеченския. Чечня не е ли област на Русия, доколкото знам там руски си употребяват и документи и всичко им е на руски. Grinning

Само така те искам - борбена и уверена в собствените възможности - това е пътят към успеха, мила! Heart

Ами не мога да ти кажа защо толкова много души кандидатстват чеченски - може би, защото смятат, че като е рядък език, ще има голямо търсене и недостиг на кадри, говорещи чеченски, но това не е така. Чеченски се говори само и единствено в Чечня - местен език, говорен от не повече от милион и половина души. Моята позната произхожда от семейство на бизнесмени - влиятелни хора, разполагащи с големи възможности, така че ѝ е все тая какво ще учи реално - иска просто да се "разнообрази", както сама тя се изрази. По всяко едно време родителите ѝ могат да ѝ уредят място в някоя чуждестранна компания, ако поиска - без дори да си мръдне и пръста. Та предполагам, че основно хора като нея кандидатстват за подобни филологии - регионални езици с почти нулева бъдеща приложимост. Simple Smile

Едит : Сега нали казах, че е приета във ВТУ и е много щастлива. Честно-казано не си представям много-много как ще научи чеченския, че пък и във ВТУ, не съм чувала досега някой да преподава чеченски, ама в днешно време всичко е възможно. Grinning Писа ми, че щяла да излезе с две квалификации - руски филолог и чеченски филолог. Специалността ѝ се води приложна лингвистика - руски език с втори чужд чеченски език и бизнес отношения. Манджа с грозде. Joy Joy Joy

# 639
Днес с едно момиче се смяхме за философията като специалност.
Викам и тази специалност ми звучи като 'Декориране на пощенски кутии с маргаритки' 😂 😂 😂
Ама то общо взето има много специалности от този тип Grinning
Ще напиша една книга 'Кулинарната идиотщина на Иси, която се научи от духане на супата, както и на приятелите и които са същите кулинарни идиоти като нея :') ' и ще включва дробене на каши, сърбане на попари и подобни кулинарни идиотщини 😂😂😂😁

# 640
Имам доста колеги с философия и психология , които работят в областта на ЧР

# 641
За Философията не мога да се съглася, Иси - освен, че дава голяма обща култура по време на следването, дава и възможности за работа след това - учител по философски цикъл, университетски преподавател, пиар, журналист - ако се съчетае след това с подходящата магистратура. Не е толкова постна откъм реализация специалността, за разлика от други като Кавказологията например.

Но аз съм казала - нека всеки учи каквото му е присърце. Щом това условие е изпълнено, оттам насетне все ще си намери човекът място да се реализира, стига да има мотивация. В случая с моята позната тя мотивация няма, защото знае, че само с щракване на пръсти, може да получи всичко, което поиска. Майка ѝ е казала : "Маме, запиши каквото поискаш в университета, ние ще те издържаме така или иначе". В момента ѝ търсят апартамент във Велико Търново - не под наем, а да ѝ го купят, въпреки че не е сигурна, че ще остане там след следването си, ако въобще го завърши докрай. Какво да ти кажа - разни хора, разни идеали. Simple Smile

# 642
  • Пловдив
Това с покупката на апартамент в града, където ще учи детето, не е новост. Ако имаш възможност, това е сравнително добър вариант. Влагаш пари, които после можеш да си върнеш, а 4 или 5 години наем си е сума. Нито ще са първите, нито последните, които ще постъпят по този начин.

# 643
  • Sofia
Излезе класирането и в НБУ.
Дъщеря ми е приета по първото си желание - антропология

# 644

Иси, гарантирам ти едно свободно място в "Книгоиздаване" от моята дъщеря. Това е специалността, в която я приеха в СУ на първо класиране, но тя категорично ще го откаже, защото, ако не я приемат по първото ѝ желание, ще учи това, което я приеха по първо желание в УНСС и вече се записа там. Така че, не губи надежда...

Общи условия

Активация на акаунт