Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 62

• 77 881
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
А този пилинг дали не може и домашно да се приготви?

# 526
Може, аз си държа кафе в банята и смесвам с каквото преценя според настроението. Ако бързам и в душ гел ( по-гъст) слагам малко и пак върши работа и ухае на кафе. Има различни миксове и рецепти в интернет, може да провериш. Е няма да мирише на киви и манго и папая, но ако ти трябва винаги може да си забъркаш.

# 527
Най-простият, който съм си правила, е утайка от кафе + захар (препоръчват даже да е кафява) + кокосово масло.
Супер става, ама после банята е леш.

# 528
Дав почти 13 лева 🤔 оляли са се.
Защо е кофти състава?
Да, тук са се оляли с цената. Аз го вземам от магазини Ивис за 6-7 лева някъде.
В състава има букет от парабени, силикони, парафин.

Да се допълня. Купих си го от магазин за паралелен внос наскоро. В състава няма парабени.
Не знам дали е преформулиран или просто за чужбина има разлика.
Като действие не забелязвам особена разлика.

Домашен скраб си правя от захар, малко какао, малко масло, малко флорална вода. С кафе пробвах веднъж и повече не посмях. Никак не е лесно късогледа, мокра и хлъзгава жена без очила да си търси разхвърчания из цялата баня собственоръчно приготвен пилинг. Захарта поне се топи, като се намокри.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:22 от Дидичка

# 529
  • Стара Загора
Аз си правя домашен скраб със захар, кафе, кокосово масло, зехтин и канела.

# 530
Добре де, имам въпрос - тези, които правите домашни скрабове - как сте с мухичките?
Аз си правих домашен от зехтин и кафява захар, и го оставях да седи в банята (иначе забравям за него) и развъдихме мушици там, някакви ситни, подобни на винарки :/

# 531
Витаминче, при ползване на масла не е хубаво да седи продуктът на температурата в банята. Разваля се. Иначе с капаче има ли проблем с мушици пак?

# 532
Joony, докато го изразходвам си миришеше по същия начин, не знам дали е развалил или не, но мисля, че по-скоро не. Кутията беше с капаче, да, такова, дето се завива (от някаква маска или крем беше, но добре измита преди това).
А къде си съхраняваш скраба иначе? Хладилник?

# 533
Не, просто извън банята на нормална стайна температура. То не е точно разваляне, просто маслата като са натурални и някак се отделят ли, как да обясня. На Кодали и подобни качествени продукти с масла също пише да не се държат в баня, защото там периодично много се вдига Т.

Може да пробваш да си правиш малки количества? За да не застояват. Друго не се сещам.

# 534
Joony, благодаря ти за отговорите.
При мен леко се отделяше маслото от захарта, която стоеше като утайка, ама си го разбърквах наново и готово, а понякога оставаше по-сухо, тогава пък добавях още зехтин Grinning

# 535
Аз си го приготвям всеки път преди ползване.
Не бих рискувала с големи количества без какъвто и да е консервант. Кой знае какво може да се завъди, че да си го търкам по тялото после.

# 536
И аз си го правя еднократно, просто сухото кафе стои там ( правила съм и с утайка ) . Не съм имала мушици, а масла не бих държала така смесени на влага.

# 537
На Алверде дезодорантите справят ли се ефективно с миризмата на пот?
Скрит текст:

# 538
  • Deutschland
И аз вчера взех този с манго, киви и авокадо. Още не съм го пробвала, но мирише уникално.

Купих и маска, балсам и спрей от новата серия за заплитащи се краища на Глис. Пробвах ги вече, аромата ми е много познат, много приятен. И като действие ми харесаха. Косата се разресва много лесно, не се оплита в краищата, а е доста цъфнала, днес съм на фризьор. Дано и за в бъдеще имат такъв ефект, но съм много доволна от първото ползване.

Може ли снимка на новата серия на Глис?

# 539
На Алверде дезодорантите справят ли се ефективно с миризмата на пот?
Скрит текст:

не, но са приятни и освежаващи за човек, който не се поти много "ароматно"

Общи условия

Активация на акаунт