Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 245
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Може ли да ми дадете съвет.

Искам да си взема парфюм подходящ за лятото, по принцип ми става неприятно от силни, натрапчиви, сладникави миризми. Искам нещо леко, свежо, чисто.. какво ли не търсих из щандовете, но не мога да случа на нищо подходящо.

Аз бих предложила Dior Addict - Eau fraîche - толкова красив, лек, чист, ненатоварващ околните, абсолютния ми фаворит за лятото! Това е един от малкото парфюми, които изхабявам до дъно и взимам отново. Не мога да си представя да не го имам в колекцията си, даже ме е страх от това да знам, че го нямам. Grinning Но може би е и от сантименталност, тъй като това ми беше първият по-скъп парфюм, когато бях още в гимназията. Въпреки това ароматът е точно това, което търсите - проверете го, мисля, че няма как да останете разочаравана.

# 586
  • Бургас
Преди да ми пристигне Либре-то известно време носих Самсара и колкото и да го намирате за труден, ретро и разни други далеч по-неприятни определения, тя се държи чудесно в жегите и прави шлейф. Забелязват я и отнасям доста комплименти за нея.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 08:56 от . Яна .

# 587
Здравейте, някой ползвал ли е https://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Red-Ruby-27652.html? Звучи ми подходящ за лятото. Ще се радвам някой да напише няколко думи за него, ако го познаете Simple Smile

Наскоро си го взех, но не съм го отваряла още, защото го определих като парфюм за хладно време Grinning. Май е време да го тествам Grinning
Ще очаквам отзиви, ако го пробвате скоро Simple Smile

# 588
Преди да ми пристигне Либре-то известно време носих Самсара и колкото и да го намирате за труден, ретро и разни други далеч по-неприятни определения, тя се държи чудесно в жегите и прави шлейф. Забелязват я и отнасям доста кмплименти за нея.
Моята Samsara е EDT, мисля, че твърде бързо се изпари, скоро в жегите. Пак ще я пробвам, защото много я харесвам, нищо че ми е леко ретро. За съжаление днес вече се полях с една мостра Idylle EDP.
И да си споделя тук мъката, знам че ще ме разбере. Моята кожа явно вади всичко мъжко и остро от парфюмите. Неведнъж съм споделяла, че на мен Mon Guerlain ми е мъжки. Също бях приела и Aoud orchid, че е повече мъжки, докато не напръсках майка ми-неочаквано комфортен, сладък женствен различен аромат върху нея. Направо друг парфюм все едно.

# 589
При мен пък се получава по-скоро обратното. И най-леката сладникав нотка успявам да изкарам. Може би затова все ме влекат лавандула, цитриси и кисело-горчиви берита, които често биват определяни като мъжкареещи.
SODT: Aqua di Gioia

# 590
Преди да ми пристигне Либре-то известно време носих Самсара и колкото и да го намирате за труден, ретро и разни други далеч по-неприятни определения, тя се държи чудесно в жегите и прави шлейф. Забелязват я и отнасям доста кмплименти за нея.
Моята Samsara е EDT, мисля, че твърде бързо се изпари, скоро в жегите. Пак ще я пробвам, защото много я харесвам, нищо че ми е леко ретро. За съжаление днес вече се полях с една мостра Idylle EDP.
И да си споделя тук мъката, знам че ще ме разбере. Моята кожа явно вади всичко мъжко и остро от парфюмите. Неведнъж съм споделяла, че на мен Mon Guerlain ми е мъжки. Също бях приела и Aoud orchid, че е повече мъжки, докато не напръсках майка ми-неочаквано комфортен, сладък женствен различен аромат върху нея. Направо друг парфюм все едно.
Ще споделите ли как е при Вас Idylle EDP в жегите? Обичам го, за мен е цветен, женствен, красив аромат. Нося го пролет/есен/зима. Искаше ми се да е малко по-траен. (Моят е в стария флакон - много ми е красив за разлика от новия).
Ще пробвам Libre (имам само мини, парфюма го ползва майка ми).

# 591
# 592
  • Бургас
Пробвах и аз Montblanc Signature и мога да споделя вече като имам още по- пълни впечатления от него.Флаконът е много красив на живо в това млечно бяло матово, парфюмът е хубав само, че отново не е мой тип  за съжаление, а и ми се искаше да е една идея по- цветен, а върху мен е с мускусно- ванилово докосване.Моята кожа е доста хладна, само с едно спрейване този парфюм издържа геройски в тези жеги над 15 часа, с много миене на ръцете, което за мен е феномен.Браво бе, шампионе!:bowtie: Още щом го усетих по кожата си си представих огромен  сладолед поръсен с много ядки и обилно полят с течен шоколад.Магнолията при мен за съжаление не се открои много, а е само като фон.За мен този парфюм е само за ваниломани, това изкара на моята кожа и такива са ми впечатленията.Ванилово- сметанов, женствен и пухкав, много млечен и съм сигурна, че ще бъде много харесван и най- вече заради трайността, отдавна не ми се е случвала такава брутална трайност! Не споделям мненията, че прилича на Zadig & Voltaire This is her, който въпреки всички суперлативи никога не харесах и не се разкри добре върху мен и ми призлява от него.За мен тези два парфюма нямат нищичко общо по между си, нищо.Montblanc Signature може да бъде нечий подпис, защото е различен и показва характер, не ми прилича на нищо друго, а моето обоняние смея да твърдя е доста добро и съм като хрътка.Трябва да се внимава с апликациите не ми се мисли каква ли трайност би показал с примерно 5-6 спрея в косата, хаха.Дали бих го купила и носила? Категорично не, но пробите си струват, така че пробвайте.Bowtie

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 11:36 от Bright Crystal

# 593
  • Велико Търново
Аз от няколко дни насам разносвам Chance Eau Tendre EDP - толкова е траен, че всичко ми мирише на него - гаредроба, чантата, косата, дрехите...и изненадващо, не спирам да го усещам, както става с повечето парфюми, когато им свикна.
Вчера получих от Дъглас Бронзовата богиня, но не съм особено впечатлена - няма онзи присъщ аромат на плажно мляко и кокос, които съм усещала в по-старите издания. Ще си я нося на морето обаче, може там другояче да стои Wink Към поръчката ми бяха пратили мостри на Нарцисовото Амбре и Булгари  Omnia Citrine - първият, добре че не го купих насляпо, не е лош, но не ме впечатли дотолкова че да го купя, за вторият имах големи надежди, че ще е свеж цитрус с отличаваща се трайност /както повечето Омнии/ - нищо подобно, изветря за няма и час.

# 594

Представи си среден клас и нагоре ароматно бяло вино или розé (отбелязвам класа с цел да не киселе като аромат), в което са накиснати овошни плодови цветове, тип аромат от цветчетата на череша/слива/праскова, не самите плодове. Това е като общо усещане, а базата си е чисто мускусна за мен, друго от пирамидата не усещам.
Личното ми мнение е, че това е, може би, най-красивото им бутилче от всички 212-ки, но като аромат не е най-доброто им изпълнение. Дори, за съжаление, ми е безразличен.
Много харесвам 212 Sexy. Ако това помага, приятелката на баща ми много харесва Rosé-то, а Sexy не. При мен обратното.

# 595
Помага, не харесвам Sexy, твърде просто сладък ми е. А усетих 212 VIP Rosé върху приятелка и толкова ми хареса, че я питах с какво е. Мускусът малко ме притеснява, веднъж го има парфюма, друг път въобще го няма когато е мускусен. Ще трябва първо да го пробвам. Благодаря за коментара! 🌺

# 596
  • София
Азалия🌺, мнението ми се припокрива с това на Kristina Petkova 663207. VIP Rose е пловодо шампанско миксирано с прасковен цвят. Мускусът е доста силен. Усещам и алдехидни нотки. Пробвай, ако имаш възможност.

# 597
Помага, не харесвам Sexy, твърде просто сладък ми е. А усетих 212 VIP Rosé върху приятелка и толкова ми хареса, че я питах с какво е. Мускусът малко ме притеснява, веднъж го има парфюма, друг път въобще го няма когато е мускусен. Ще трябва първо да го пробвам. Благодаря за коментара! 🌺
Моля!🌺 В такъв случай, има голяма вероятност да си допаднете. При мен мускусът също беше отчетлив и в летни дни не изчезна, в хладно време не знам как е.

# 598
  • София
И в по-хладно време мускусът се усеща.

# 599
  • Чукарландия
Влизам, специално да благодаря на Денс за приятното побутване към Andromeda! 🌹🌹🌹
Това е разкошна разкошотия, прекрасно творение, първи досег с бранда, но съм повече от очарована. Пленена, може би.. ❤️
Не прилича на нищо, което съм имала или пробвала досега, което го прави още по-изключителен! Много присъствен, шлейфов, но не нахален, напротив - много, много елегантно превзе околността, сетивата ми и най-вече сърцето ми... ❤️
Благодаря на macadamia, която сподели, че е, "чудовище като излъчване". Такива парфюми обичам, да го усещам непрекъснато, като развея коси, да се стеле около мен. Парфюми тип skin scent, тихи, стоящи близо до кожата не са за мен. Но Andromeda наистина е адски красив, ама как ми подкоси краката от първото пръсване, такова нещо скоро не ми се беше случвало... Леле колко съм щастлива... Не мога да опиша с думи! Представете си ме като Майкъл Джексън и Лунната походка... Ще се гръмна, ей! 🥰❤️🥰

Скрит текст:
macadamia ако и този парфюм метнеш в размените, вече ще те призная... 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт