Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 213
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Най- бюджетното осезаемо кафе в парфюм за мен е Rihanna Rebelle, който е наситен, плътен (консистенция на течен пудинг) и шлейфест. Но си е селебрити аромат, с всички придружаващи го плюсове и минуси.
Няма много минуси, но основен е ужасната бутилка. Simple Smile На мен ми прилича в някаква степен на Angel Muse Mugler. А до този момент в нито един парфюм, в който се твърди, че има кафе и който съм имала възможността да пробвам, не съм открила кафе. Rolling Eyes

Имах възможност да си опресня спомените от 212 VIP Rosé Carolina Herrera, който се оказа, че доста ми прилича на Aura Swarovski Eau de Toilette. Няма розе при мен, а направо плодова салата, в която основният плод изненадващо е... личи. Началото е стресиращо плодово, защото не харесвам плодови парфюми, но то продължава около 15 минути. После се заявява от някъде от време на време като импулс, но основно започва да мирише на ... женски парфюм, не евтин, а добър. Мисля си, че на студено ще е по-хубав отколкото на топло, защото цветът от праскова и дървесината ще излязат на преден план. На топло ще е твърде мармаладен(за моя вкус). Бутилката е много симпатична и магнитната капачка много ми допада.

# 631
Благодаря ви, ще се почудя още. Имам Angel Muse и много често посягам към него, разкошен е.  Heart Exl

# 632
  • София
Днес ми пристигна Mon Floral от Парфимо. Без забележка, както винаги до сега.
Добре, това ми е 3то шише в колекцията  Мон-ове и все си мислех, очаквах и надявах, че ще има някаква, макар и минимална разлика с оригинала. При мен е 1:1 с ЕДП оригинална версия. ЕДП ми е в София в момента и не е при мен, да направя паралелен тест, но не усещам нищо различно от добре познатото благоухание на Мон. Т.е. вече имам 3 еднакви парфюма! Браво на мен! Липсва ми иконката- удрям се по челото! Flushed

# 633
Коpche, разсмя ме! Grinning

Кафе има в Black Opium Intense, който както ми е приятен, така и монотонно скучен. Много ми харесва, наистина много....за половин час. Влача отливка 10мл откакто излезе, добре че не взех бутилка, че и без това количеството ми аромати взе да ми идва в повечко.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … ntense-52924.html

Nestle93,  щом имаш, носиш, и обичаш Angel Muse, Rebelle може и да те подразни. Наистина има прилика. Музата е вълшебна обаче. Бутилката на Ребел е ужасен ужасон, като отчупен ток на обувка, или стъклено бастунче от сергия които продаваха по морето през 80те.

# 634
Момичета, може и да греша, но си мисля, че някоя от вас беше посочила като парфюм за деня Delox /TT/.Може ли описание на аромата /впечатления след определено носене/?

# 635
Аз го имам. Той прилича доста на Кафе Интенз Монтал и на Роуз Ванилия на Мансера, но е по-мек, по-лек, по-добре композиран и много по-хубав. Изключително траен и излъчващ. Звяр е. Сега в жегата не става да се носи.

# 636
  • Бургас
Интересна работа, върху мен Мон и Мон Флорал са два съвсем различни парфюма.Трябва да го пробвам Delox щом има прилика с Интенз кафето на Монтал, което много харесвам.Blue Heart

# 637
Аз мисля не просто да го пробвам, а направо да го изгърмя Grinning Grinning

# 638
SOTD: Covet, SJP ❤
Веднага ми бе похвален. Обичаме се с този аромат, имам запаси до края на живота- 3х100мл. 😄
Dez, Kажи нещо повече за Ковета и по-точно лавандулата усеща ли се, че не ми се носи. Къде го има, може и на лични.

# 639
Не съм Dez, но  ще кажа за Covet Simple Smile
При мен лавандула няма хич (не съм и фен и бих забелязала) Върху мен е основно здравец и мушкато, шоколада който много момичета усещат при мен за 2х100 изпръскани се появи веднъж... в деня в който бях на диета, слава богу отмина бързо Joy Иначе е много хубав черен шоколад, но на моята кожа явно не излиза. Трае до душ, понякога се усеща и след. На дрехи - до изпиране. Един от малкото ми парфюми с шлеиф, но не е нагъл и задушаващ.

Супер интересно ми е Dez как го усеща

# 640
Аз мисля не просто да го пробвам, а направо да го изгърмя Grinning Grinning

Ох, ще ме съсипеш!!!😂😂😂

Аз да се оплача. Взех си с мен в Бургас eau Tendre & Fico Di Amalfi.
Трайност, около 4-7 минути😂 чак такова нещо не ми се беше случвало. Нищо де, ще го преживея. Добре, че съм оставила при майка ми парфюми, та има с какво да се пръскам.

Брайт, минах покрай 2 дами, които някак ми напомняха твоя дух, та се чудех дали някоя от тях не си ти. И разбира се, със страхотен парфюмен облак😂

# 641
Усещам Covet като .....коприви в шоколад. Лимонът и ментата са може би мушкато, но лимонът има превес, и за мен е мента като мохито. Или е здравец това? Thinking... Сега, в жега,  е много по-свеж отколкото в хладно, дъждовно време, когато излиза и шоколада, който е нишка в базата, но е вкусен, сух, и черен. В жега ветиверът е водещ, солен, с аромат на обвивките на фъстъци, лавандула няма, и никога не съм я срещала.
Представям си самодиви, танцуващи в росата при изгрев слънце на Св. Йоан. Има нещо ритуално-магическо в този аромат.

Covet е свеж и сочен, без да е остър, което е голям плюс. Имам голям проблем да си намеря мента по мой вкус (сладка), без да е твърде остра, зелена, ретро, или като паста за зъби. В проливен дъжд е страхотен. Оправя ми настроението веднага. Тук вали много, а аз не съм фен. Спасявам се със дъждовни любимци- Covet и Angel Eau Sucre 2015, от който имам също 3 бутилки.
Covet отново се появява по сайтовете, от друг производител, но същата кутия. Твърдят, че е реформулиран и различен. Не е вярно. Сравних нов със стария- без разлика. Създават излишна паника и драма.

Сега се сетих за L'Artisan Batucada. Е как можаха толкова стомахообръщащ муск в базата да сложат, и да окепазят красивото начало....Не се носи това. А идеята е супер, като погледнеш нотите...
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Batucada-13195.html
От 100 години се каня да си купя AA Herba Fresca. Един ден и нейният час ще удари.

Edit: При нас го има в Нотино (Covet). Взех си още 2х100мл, да има. Green Heart

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 20:07 от Dez

# 642
Dez, Ламята, благодаря ви Heart Дез, супер описание Heart Проверих в бг сайтове и го няма. Интересен ми е заради името, пирамидата не е моята, но съчетанието между шоколад и коприва е нещо ново за мен, нямам подобен парфюм. Все пак ще го потърся.

# 643
Днес за следобедно плажче се напръсках с Versace Bright Crystal Absolu, усещах се го абсолютно отвсякъде, даже ми загорча по едно време. Следващия път ще намаля апликациите. Много траен при мен и жегата не го убива, за разлика от много други любимци .

# 644
  • Бургас
Лоли, ако си надушила днес Диор Джой може и аз да съм била, хаха.Не спирам да му се наслаждавам, влачи магнетичен шлейф.Толкова е фин и изкусителен, така пипнат, абе Диорска му работа.И макар да ми прилича на любимия ми Алюр харесвам и Джой много и се радвам, че му дадох шанс.Добре, че си го купих, по- добре късно отколкото никога.Revolving Hearts Ще си взема и Джой Интенз за зимните дни.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 22:09 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт