ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ-ЗЯ
Да си припомним Ендера с главоболие

Шаика успя да я преметне. Дали ще успее да измисли как да се измъкне или ще се разведат с Кая.

Обаче си ми липсват Алихан и Зейнеп в тоя сериал. Тяхната история някак придаваше по-друг вкус на сериала. По-изискан, по елегантен, романтичен. Сега сякаш нещо липсва. Истинската любов може би?
ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ-ДЧ
Котанчо : ))))

ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС-ПВС
Още не съм догледала Селджуците. На средата съм, тъкмо Турна(Севда) превързва Санджар (Екин Коч) (Сенджер - така и не мога да хвана , кое е вярното). Много добре си пасват двамата, много са естествени, няма напрежение в играта. Много ми харесаха. Севда има много специфично произношение, не е съвсем чисто и специфичен тембър. И да не я гледаш веднага я разпознаваш.
На мен ми стана интересен - повече е като приказка. Боевете ги прескачам - там е скука и са смешнички.
В началото е - Меликшах с баща си са на битка. Побеждават и Меликшах отива да съобщи в столицата им. По пътя се отбива при бременната си жена(тайна жена) , която междувременно е родила син, но е починала. Тя е пленница и синът му (кръстиха го Ахмет) не може да бъде признат официално и е заплаха за династията. За това великия везир - Хаджи (Мехмет Озгюр, игра във Вуслат Салих баба) му каза ,че ще го скрие и той никога няма да го види. Междувременно убиха бащата на Меликшах с измама и тайно оръжие (накараха го да се приближи и изстреляха от ръкава отровна стрела), докато се опитваше да пречупи вожда на пленения град. Така Меликшах трябваше да поеме управлението.
След това дадоха, че са минали 18 години.
Санджар е посветен в тайните учения и е подготвен за воин-защитник на султана.
Тук имаше интересни разкрития от света на тайните учения, което доста ми стана любопитно и Хаджи е част от това ( Мехмет отново играе роля с такава насока и е много добър).
Санджер спаси Меликшах от планирано покушение. Хаджи му е казал ,че Меликшах му е баща още като малък ( някъде на 6-7 години). Санджер получи кон като подарък от Меликшах - кръсти го Джихангир. Бащата на коня е при Меликшах, а синовете - кон и човек също са заедно.
Санджер беше разкрил плана за покушението - също по интересен начин го дадоха.
Сега търсят кои са похитителите. Май са някакви от вътрешните племена, Дадоха някакви надъхани за бой с една мацка, на която брат й бил задържан в столицата.
Санджар спаси Турна от един от атакуващите, когато тя се опитваше да го спре също , когато бягаха. Но беше целия покрит, само очите му се виждаха.
Санджар беше леко ранен и отиде да търси лек в билкарница, където Турна го разпозна, макар че беше видяла само очите.
И съм до тук : )
Ето тук са Меликшах, Санджер (Ахмет) и Хаджи . Срещата след като спаси баща си.

А ети го кончето Джихангир и това е сцената, където му казва - твоя баща е при моя баща.

На плаката го пише Сенджер - значи това ще да е правилното с 2 е-та : )