Добре дошли в Люлин! Тема 32

• 80 690
  • 803
  •   1
Отговори
# 225
Да попитам тези на които децата посещават школата по рисуване в читалище “ Константин Величков”:
Всъщност обясняват ли и показват ли на децата как да рисуват? Вторник дъщеря ми беше за първи път и казва , че все едно си е рисувала вкъщи сама. Госпожата само минавала да гледа кой какво рисува.

# 226
  • София
Момичета, а да имате информация последно бъдещата Западна тангента от къде в Люлин ще минава? В нета видях няколко проекта, но нещо не разбрах дали някой от тях е приет и кой точно.
Нищо няма сигурно в момента. Трябва да се продължи чупката при пробива и да стане булевард, успореден на Дертлиев. Като гледам колко нови строежи има там, не виждам как ще стане. Отделно е тунел под Западен парк, който да свързва Овча купел и Люлин. В сферата на фантастиката изглежда.
Иначе, ако имаш нерви можеш да четеш този форум, темата за СОП. Там са най-запознати. https://www.skyscrapercity.com/threads/sofia-ring-road-%D0%9E%D0 … 33#post-172640874

# 227
  • София
Вече получих достоверна информация от държавна институция, ще има 100% Западна тангента, която ще минава на 30 метра от Розалин парк и останалите нови сгради, в това число е и тази на Бигла 3. Говорим за шест лентов път, чийто проект вече е одобрен Sad

# 228
  • София
Пак не ми се вярва. Виж на гугъла колко сгради има под болница Люлин надолу по протежението на бъдещия път. А мола пък е баш пред тунела.
Но, ако стане, ще е супер гадно за новите луксозни блокове.

# 229
  • София
Да..в карето на Люлин център вече десет години сливат Индира Ганди по ул.397 към Царица Йоана. Поне така е по проект също.

# 230
  • София
Ами за съжаление ще стане, бях се засилила да закупя апартамент в продължението на Розалин, но ми потвърдиха за Западната тангента... И аз не я искам да ни минава през квартала, но никой не ни пита. Кой и как дава разрешения 6 лентови булеварди да преминават под балконите на хората, но явно стават и такива неща в милата родина Simple Smile

# 231
На кое му казвате Розалин парк?

# 232
  • София
На кое му казвате Розалин парк?
Точно на завоя на трамвая в пети, преди Лидл. Новият блок вляво.

# 233
  • София
На това в 5ти на завоя на 8 трамвай

# 234
Казва се Розлин парк, а не РозАлин. 😉
Вие имате против 6 лентов път под балконите, аз пък имам против още нови блокове и намалящи зелени площи. И така всеки си има нещо против нещо си, а хората си строят поредния блок и поредния път.

# 235
  • София
Аз пак не разбирам къде има място за 6 ленти? То голяма част от магистралите са с 2, та в Люлин ще сложат шест. От едната страна е Дертлиев и освен да минат през първите етажи на ЕПКтата..От другата трябва да разорат Смърдана и да слеят тангентата с ул. Барак Обама Simple Smile Как да е, не се заяждам, само си лалам..Защото аз лично чакам проекта за парк при буреняците зад Софиямед от 2009 г. И това е заложено в ПУП, не е като да ми го е казал някой от общината.

# 236
  • София
Така е, тези проекти се точат с години. За шестте ленти и на мен не ми се вярва, по-скоро го виждам като булевард, което са 4 ленти Simple Smile

# 237
  • София
Така, както е начертано, няма да стане. След чупката вече има голям нов блок(вече живеят хора), после е болницата, надолу има нов тенискомплекс, други сгради и къщи. Лудница стана и в Люлин вече.

# 238
  • София
Аз пък си чаках хубав достъп до Западен парк от Люлин 10, Мега мол, но май не го построиха. Като че ли отпадна  от проекта? Някой ходил ли е?

# 239
  • София
Аз пък си чаках хубав достъп до Западен парк от Люлин 10, Мега мол, но май не го построиха. Като че ли отпадна  от проекта? Някой ходил ли е?
Зад Лабиринта асфалтираха алеите нагоре и оттам е добре.
При пожарната има мост за долната част на парка.

Общи условия

Активация на акаунт