Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Паркиране пред блока

 • 2 019
 • 51
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте, искав да разбера кой е в правото си.Казусът е следния-малко блокче с 90% пенсионери,съответно нямат коли, под съседния блок има магазин за мебели(скоро отворен).Младежа явно е разбрал че има пространство и си паркирва-бус( който стои деноннощно),личната кола и понякога и жена му със служебната.Аз съм се прибрала от чужбина с двете деца и за нас няма място пред блока.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 2 712
освен ако паркингът не е в частен двор, а е публичен - всеки има право да паркира, вие също не притежавате паркомясто, както и съседът

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:47 от bur02

# 2
 • Мнения: 7
Да пред блока е, не е двор.Това значи ли че може буса му да стои денонощно?

# 3
 • София
 • Мнения: 2 050
Ако мястото е разрешено за паркиране, не пречи на движението и видимостта, защо да не стои?
Ако искаш свое място - гараж или собствено паркомясто. Всички останали са на всички.

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 2 712
да, може, негови автомобили, ваши и всякакви други могат да паркират и стоят колкото си искат, щом е   безплатен публичен паркинг, който пръв заеме мястото - стои колкото си иска
за съжаление купуването на автомобил не гарантира паркиране никъде, за това се продават отделно гаражи и паркоместа
в някои блокове се показва неодобрение към такива "външни лица" с пукане на гуми и драскане по колите,  аз така веднъж бях отишла на гости и спрях  на едно свободно място пред входа - след час си намерих колата с надраскана с ключ врата, разбира се, ако предприемете такива мерки - може да ви бъде отговорено със същото

# 5
 • Мнения: 7
О, не нямам намерение да прибягвам до такива действия.Но не разбирам защо този бус трябва да стои денонощно, като си затвори магадина вечерта да си го вземе пред тях, така аз никога няма да мога да си спра пред блока.

# 6
 • Мнения: 7
Значи аз живущата в блока трябва да спирам в други улички, а от магазина могат по няколко.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 7 594
Присъединявам се към горните отговори. Колкото до отговарянето със същото - проблемът е, че не си сигурен кой е.
Аз дори не обръщам внимание на драскането с ключове - преди време брат ми ми обърна внимание, че една драскотина на колата ми била направена най-вероятно с ключ, а не примерно докато съм се вряла между кофи за боклук и подобни, за да паркирам.
Но виж, рязаха ми гумата така пред един блок близо до местоработата ми. Без предупреждение.
Има един (кола), за когото забелязах след това, че обикновено паркира на същото това място. Но не смея да му срежа гумата в отговор, или направо две гуми, макар да го заслужава, ако е той. Не толкова по причина, че ще ме бие, колкото защото не съм 100% сигурна дали е той. Ако съм сигурна, бих. Ако имах пък доказателства (запис от камера), освен че ще му пукна гумата с кеф, ще пратя сигнал и до прокуратурата, квото стане. Е, нямам запис.
Близо до вкъщи ми хвърляха яйце на предното стъкло и ми пъхаха клон в прозореца. Това от един ресторант, дето и те се чувстват собственици на улицата пред тях. Тия пак са "добри", не нанесоха трайни щети. Спряхме да ги посещаваме, макар да не готвят лошо. Не че им дреме.

Цитат
Значи аз живущата в блока трябва да спирам в други улички, а от магазина могат по няколко.
Точно така. Живеенето в блока не включва и изключително право на паркиране пред него.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 15:09 от Магдена

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 2 712
да, така е, но има доста хора, които в яда си да отмъстят  биха повредили множество чужди коли, без да ги интересува кой точно е виновника, то е ясно, че е някой от живеещите, но покрай него може да го отнесат всички невинни съседи, не се знае на колко отмъстителен човек ще попаднеш

# 9
 • София
 • Мнения: 5 824
Значи аз живущата в блока трябва да спирам в други улички, а от магазина могат по няколко.
Както писаха и преди мен, това са общи зони и всеки може да паркира там. Включително от съседния квартал или от другия край на града. Ако искате конкретно място до/пред блока, може да наемете общинско паркомясто (т.нар. служебен абонамент, който е разрешен и извън зелена и синя зона). Тогава вече, ако той паркира на вашето място, имате право да сигнализирате и да го вдигнат.

# 10
 • Мнения: 2 221
Пред нашия блок като няма място, ние спираме пред други блокове. Веднъж една баба взе да ни се кара, че това си е техния блок и те нямало къде да паркират. Ми да купят улицата и да паркират! Интересното е, че от соц времето пред някои блокове има някакви метални гаражи, които са напълно незаконни. Казваха от общината, че ще ги мзхзт, но до тогава поне тези хора си спират, и то на закрито.
А в нашия блок имаме гараж отдолу под блока, но общината не знам на каква фирма го е продала още отдавна, вместо на нас, и сега някакви хора, кой знае от къде, си плащат абонамент и ни облагородяват с пушилка, за което сме благодарни на общината.

# 11
 • Велико Търново
 • Мнения: 3 731
Аз бих говорила като с човек с човек със наемателя на магазина. Щом само ти си с автомобил от целия блок с възрастни хора, му обясни, че не е особенно редно при все че нито един съсед няма автомобил, единственият който има за него да няма място пред блока. Съвсем разбираема е молбата ти. Обясни му че нямаш нищо против да паркира 1, дори 2 автомобила, но нека да има място и за теб. В крайна сметка, дано бизнеса му се развива и дълго време е в района, но все пак сте съседи и е хубаво да имате разбиране.

# 12
 • Мнения: 107
Мои близки приятели имаха същия проблем- тъй като работят най- често нощем, никога нямаха къде да паркират. Е, решението е едно - наеха си от общината едно от паркоместата пред блока, направиха очертания и сложиха от онези устройства, които не позволяват да се паркира, ако са вдигнати. С разговори не вярвам да се постигне нещо-  най- лошият вариант е човекът да се ядоса и да ви надраска колата. Отделно, че щом паркингът е общ, всеки може да си спира, където си поиска.

# 13
 • Мнения: 17 702
Верно, че е общинска земя, но нещо недомислено има. Ако всеки собственик на апартамент имаше гараж, донякъде се решава проблемът. Но при положение, че липсват такива, би трябвало да се предвидят парко места, поне по едно за апартамент, все пак хората, живеещи в блока, трябва да си оставят колите пред жилището, а не някъде си.
Имахме подобен проблем с местата пред нашия блок, малко по неправилния начин го решиха. Спираха двама от друг блок пред нашия, защото било по-осветено и равно. Но една вечер няколко мъже излязоха, стана една шумна разправия, до бой не се стигна, но изгониха "чуждите". Не че това е начинът. В блока има гаражи, не към всички апартаменти, тези с гаражите си ги ползват, другите тъкмо се побират пред блока. Ако всички трябваше отпред да спират, просто нямаше как да стане.

# 14
 • Мнения: 7
И аз така мисля, би трябвало тези от блока да са със предимство, а не магазинчета и кафенета.

Общи условия

Активация на акаунт