ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 034
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Ч.Р.Д. Вили, успешен финал на термин!

Аз родих секцио в Майчин Дом в 38 седмица 3.5 кг 50см, но гестационният диабет при мен се разви след 35 седмица неусетно, коварно и постепенно, въпреки че бях наддала 7 кг за цялата бременност и лекарите видяха, че бебчо почна да се мъчи, та бързо насрочихме раждането. То секциото при мен беше почти ясно, заради проблем с очните дъна, открит в 8 месец. Резултатът беше живо и здраво момче, да чукна на дърво, такова е и до днес.

Сега пак ще съм там, бебето е почти 770 гр, всичко изглежда ок, регулирам си гестационния диабет до педантичност и съм ‐ 11 кг от началото на двете чертички. Но е мъкааа, момичета, не мога и един резен диня да изям, по 30 череши на 7 дни ми е максимум и то не наведнъж. Но момиче чакам, не искам и тя да се  мъчи после с обремененост, поне доколкото от мен зависи.

Дагни, супер дрешки си избрала, чак и на мен ми се прииска да си взема и едва се въздържам. Да питам, това плюшени гащеризончета ли са?

Имам по принцип супер малко и руси мъхчета по краката, та никаква разлика не съм забелязала в това отношение, линията ми от пъпа почти не се забелязва, но явно при всеки е различно.

Относно изследванията, всеки месец пускам тхс и FT4 за щитовидната и Хашимото, пкк, а и не пренебрегвайте гликирания хемоглобин (то е като средно статистическо за кръвната захар през предните 3 месеца) и много показателно за гестационен диабет, ако нямате глюкомер за следене на кръвната захар

Поздрави от мен и да стигнем успашно финала на термин всички.

А вие за име мислите ли? Аз съм много затруднена ‐ искам интернационално и добре да звучи, нямам натиск от роднини, но е много отговорна крачка и не искам да прибързвам.

# 151
Да, плюшени са гащеризончетата, умишлено ги поръчах по- големи, за да се използват в по- студените месеци и главно за навън.
Името го измислихме още преди да научим пола, бяхме готови за момиче, момчешкото много ни затрудняваше и все отлагахме да го мислим. Но ни се падна мома и това ни улесни. Само всичко да е наред до финала, ще се казва Моника.
Нямаме натиск от родители, държим името да е индивидуално, а не наследствено.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:01 от Дунда5

# 152
  • Пловдив
Бебето живот и здраве ще е записано при лекарката на племенника ми.
Името...е болна тема за мен, сигурно ще клекна да е на свекър ми /приятеля ми държи, родителите и дума не са обелели/, на мен много ми се иска на никой да не е кръстено.

# 153
  • София
Пускам ПКК и урина всеки месец и досега 3 микробиологии, че гъбясах.
Бебето ще е при педиатърката на баткото, уредила съм я вече.
Поръчах няколко неща от George, но от фейсбук страници и ми хареса качеството. А и като ги гледах на сайта им нямаше кой знае каква разлика в цената, та може и така да продължа.
Ние женско име избрахме преди 5 години Joy И с баткото и сега ще го съобщим след като се роди бебето. Имаше малко намеци от свекърите с коя буква е добре да почва, но за тяхна жалост и този път няма да ги огрее. Поне сега намеците не бяха така досадни и настоятелни. Може би защото е момиче, а при тях се предава момчешко име. Но случиха на кофти снаха дето си има нейни разбирания Grin. Естествено, мъжът ми беше наясно, че не одобрявам този тип кръщаване преди дори да решим да имаме дете.
Дунда, много хубаво име сте избрали.

# 154
A_V_A  И аз съм се оренрирала за там.Днес едно момиче каза,че нямало да има ден на отворени врати зарафи вируса.На мен ми си искаше да отида.При кой лекар ще раждаш ?Със екип или без?

# 155
На мен при проф. Марков ми казаха, че късната фетална се прави 28-32г.с. и мисля, че на повечето места е така. Но явно всеки лекар си преценява, сигурно и после може, просто някои неща се виждат по-добре до 32г.с.

За името смятам, че не трябва да се съобразявате с никой друг освен с таткото. Ако името на някой дядо/баба много ви харесва, тогава нищо не губите, а той/тя ще е поласкан. Но ако не ви допадат и някой се опитва да ви ги налага...не е редно.  Те са си избрали имена на своите деца, нямат право да се месят за чужди.

От момичетата с гестационен диабет, има ли някоя с коварно ниска глюкоза на гладно ? Още се чудя онова обременяване от пръста дали да го броя или да си правя ново. Но нали на гладно от вена ми е ниска....

Дни на отворените врати май няма никъде в момента. Както и присъствие на бащата или свиждания.

# 156
  • София
На мен при проф. Марков ми казаха, че късната фетална се прави 28-32г.с. и мисля, че на повечето места е така. Но явно всеки лекар си преценява, сигурно и после може, просто някои неща се виждат по-добре до 32г.с.

За името смятам, че не трябва да се съобразявате с никой друг освен с таткото. Ако името на някой дядо/баба много ви харесва, тогава нищо не губите, а той/тя ще е поласкан. Но ако не ви допадат и някой се опитва да ви ги налага...не е редно.  Те са си избрали имена на своите деца, нямат право да се месят за чужди.

От момичетата с гестационен диабет, има ли някоя с коварно ниска глюкоза на гладно ? Още се чудя онова обременяване от пръста дали да го броя или да си правя ново. Но нали на гладно от вена ми е ниска....

Дни на отворените врати май няма никъде в момента. Както и присъствие на бащата или свиждания.

Аз днес правих обременяване. Този път резултатите май са ми зле. През март първата кръв беше от вена, а следващите от пръст и всичките бяха под 5. Днес започнах с 4,8 от вената, на 60 минута от пръст беше 7,12 и на 120 от пръст 6,3. Чак другия петък съм при ендокринолог и тогава ще мога да ти кажа какво й е мнението. Аз си мисля, че може да ми е по-висока и от стрес - цяла нощ не спах, че сина ми се разболя снощи и не можеше да диша от сополи и повръща сто пъти. А сутринта между взиманията на кръв тичах до личната и да го водя за носен секрет.
При теб какви са стойностите?

# 157
Моята е на гладно 4.9, 60 мин. 7.9, 120 мин. - 6.3. Правила съм ги при сестрата на мъжа ми. Ако имаше нещо, притеснително, вече щеше да е взела мерки Simple Smile каза ми ок

# 158
Аз нещо все повече се разколебавам да правя това натоварване с глюкоза. Напоследък от горещините и ниско кръвно все ми е лошо сутрин. И ме е страх, че ще ми стане пак лошо при изследването. Отделно последния път като ми взимаха кръв ми спукаха вената и сега е лилаво и леко удебелено и болезнено мястото, т.е. от там не може да се взима кръв поне месец. Глюкозата на гладно е 3.8 и много се чудя. Ще говоря утре с ендокринолога и имам още около седмица да реша.

# 159
  • София
Е не не не.. 3.8 на гладно?! Що за човек си ти @_@ ... Как го постигаш това?!
За никакво обременяване не си. Аз ако бях с 3.8 щях да пукам пици и торти по цял ден Grinning

# 160
Е не не не.. 3.8 на гладно?! Що за човек си ти @_@ ... Как го постигаш това?!
За никакво обременяване не си. Аз ако бях с 3.8 щях да пукам пици и торти по цял ден Grinning

Не знам и аз много се изненадах. По принцип не ям много сладко, просто защото не ми се яде, не че си го налагам. Хляб и тестени само на закуска и то пълнозърнести. През останалото време месо, млечни, салати и супи. Плодове също не ям много, може би 3-4 пъти в седмицата по един плод. Ще следя глюкозата на гладно засега, пък да видим.

# 161
Момичета,

тази нощ като отидох до wc забелязах,че имам кафеникаво зацапване.Едвам издържах да се съмне и звъннах на АГ,който ме извика за преглед.Оказа се ,че всичко ми е наред-матка,плацента,шийката е 5,8 см, бебчето също се развива добре.В 25+4 г.с съм и тежи 862 гр.Аг каза,че най-вероятно е хормонален дисбаланс и ми предписа утрогестан 3х1 ,Магнерот 2х2 и Но-шпа 3х1.Нямам болки и въпреки,че всичко е наред ,в мен остана една нотка на притеснение.Някоя от вас имала ли е такова зацапване?

# 162
  • София
Имах зацапване в 7, после в 10-11, после в 14-15 седмица. Щом е кафяво, не е страшно. Кафявото е стара кръв, която се чисти.

# 163
И на мен често ми се случваше в началото  слахах утрогестан и пих дуфастон.Преди 2м ми се случи същото и аз мн се стреснах като теб когато отодох Аг ми увеличи магнерота на 3×2.Почивай си повече .Аз бях се поразходила повечко и  резултата беше кафяво зацапване

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 01:49 от zai4eto87

# 164
Момичета, ходихме на море в Поморие за 3 дни. Всичко мина нормално. Чувствах се добре, даже си попекох малко и корема(не беше горещо). Имаше доста хора и не се спазваха никакви мерки за съжаление.....

Вторник съм на трета ФМ (28г.с) Надявам се да пуснат и таткото с мен. Ще споделя резултатите.

Име измислихме, такова каквото ни харесва, но в същото време започва с буквата на майка ми.

Общи условия

Активация на акаунт