ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 071
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Поне вечер не ставам да ям, че тогава вече щеше да е страшно Scream
Момичета, вие мислите ли за фотосесия в началото? Много сладки снимки стават и ще са супер спомен завинаги, но и рисково ми се струва. Повечето фотографи държат да се прави към 14-20 ден от раждането, аз въобще не знам дали ще съм в кондиция точно за фотосесия. Но много ми се иска...
Според ММ по- добре да оставим снимките направо за Коледа.

# 181
A_V_A  И аз съм се оренрирала за там.Днес едно момиче каза,че нямало да има ден на отворени врати зарафи вируса.На мен ми си искаше да отида.При кой лекар ще раждаш ?Със екип или без?
Еххх, защо така ни прецакват? Как така без ден на отворените врати... Аз се следя при д-р Мирчева, иска ми се при нея, но тя каза да говоря с нея 2 месеца преди термин. Така че още нищо не съм уговорила. Може би при следващия преглед. За екип не знам все още, но е време да се ориентирам.

Аз съм 28 г.с. и напоследък ме гони някакво безсъние. Не знам дали е от многото плодове, които консумирах вчера, но до 4 ч. не успях да мигна. Това ми се случва ок. 2 пъти седмично. Иначе до сега съм качила около 7 кг.

Професионалните фотосесии на малките бебоци са страхотни... Аз не съм мислила за това, но си заслужава да се обмисли, този момент няма да се повтори.

# 182
Spooky, и аз имах такъв период със свиреп нощен глад. За щастие отмина. Но беше много тегаво със ставането. Аз вечерях в 20ч., после в 23 и 30 пак, надявайки се така да не се налага да ставам, но уви. В 3-4 сутринта набивах сандвич и така😃 Предполагам и при теб ще отмине, явно бебето ти в момента е в интензивен растеж.

# 183
Здравейте!
За храненето нямам проблеми с глада - хапвам си максимално до 20 часа. Не ставам през нощта и сутрин до 12 часа ям само плодове.
За третама ФМ все още съм в 24-та седмица и не съм записала час, но мисля да пробвам при д-р Чавеева. Досега мъжа ми е влизал за 5 минути на първата ФМ и то нелегално, като гледам как вървят нещата, като се роди и бебето ще го види на изписването.
За фотосесия имах желание и през Август да си направя една с коремче, но все още не съм запазила час при фотограф. За бебешка също имам идея да ангажирам една много приятна фотографка, която ми е позната, но в зависимост от ситуацията с коронавируса ще видя как ще се развие всичко това.
Знам, че преди беше обсъждано, но долколто си спомням, повечето не бяха купували въглавница за бременни ... Към този момент взехте ли такава?  На коя марка и доволни ли сте?
Имам проблем със съня, събуждам се с болки в кръста и краката. Завъртам се на другата страна и след 1 час пак същото. Сутрин съм като пребита ...

# 184
Явно е така, с интензивния растеж. Замислих се, вечерям в 21, закусвам в 9, това са 12 часа без храна, а бебето расте постоянно. Затова гледам да хапна нещо полезно. Ако не се събудя през нощта, проблем няма 😃

# 185
Аз тогава се будех от самия глад и не можех да го притъпя, колкото и да ми се спеше.
Възглавница си взех от Лидл когато бяха пуснали артикулите за бременни и бебета. 25лв. струваше, удобна е за подпиране, но чак да я препоръчвам и превъзнасям няма. Предвид цената върши добра работа.

# 186
Възглавница си взех от Лидл, но доста отдавна, моята не е от този тип  като подкова, а е правоъгълна и скосена от едната страна, така че да обира луфта между леглото и корема. После може да се ползва и за кърмене. Честно казано мисля, че не е нещо, без което не мога.
Относно фотосесиите, ще си правя като бременна първо в началото на август. Фотографката каза, че най-подходящото време е в края на седми месец, когато още не са се появили отоците.
А пък за бебето искам точно на определено място и ще звънна щом се роди, за да има около месец да ни вмести в графика. ММ каза че съм луда, защото студиото е в Пловдив, а пък ние живеем в София, но аз съм си наумила, че искам точно там да е.
3 ФМ, както и предните две, ще правя във Фемина при доц. Димитрова. Аз съм много доволна от нея, въпреки че има много негативни коментари, че била с особен характер. На мен ми вдъхва много доверие и се чувствам сигурна при нея. А иначе много голяма част от лекарите правещи ФМ са се учили от нея. Иначе в Щерев ми правят също, защото влиза в пакета, но там освен на Чавеева нямам доверие на друг, а за нея все няма часове...
Аз досега не съм се събуждала от глад, последно ям към 20:30 и после в 8. Може би ако се събудя през нощта бих пийнала един протеин. Не знам дали е правилно, но той ми е много засищаш и би свършил работа. Simple Smile

# 187
  • София
На мен третата ФМ ми е сега на 29.7 в Щерев. Ще нося и диск да запишат снимките. ММ ще чака отвън няма как...искаше ми се поне на тази да присъства, но уви.
А за бебешките фотосесии евентуално чак за коледна мислим. Не ми се иска като е съвсем малък да го разкарвам по снимки и по студиа различни. Сладки са фотосесиите, но ми се струва, че ще е прекалено малък за такива преживявания Grinning
Аз пък нямам глад през нощта. По-скоро, ако ожаднея само. Вечер около 19-20ч вечеряме и сутрин към 9-10ч закусваме. През деня рядко огладнявам също. Сега сме на гости при родителите на ММ и те през 2-3 часа все ме питат гладна ли съм, едни големи порции ми слагат, а аз след салатата вече се чувствам натъпкана. Пак гледам да наблягам на таратори, вода, плодове, зеленчуци. А днес бяха направили пържени филии и със зор доизядох втората. Сега съжалявам, защото ми е адски тежко и мазно на стомаха...
Възглавница така и не взех, ама и не ми трябва особено сега. Хващам някоя друга и пъхам между колената като не е особена жега иначе не се спи.

# 188
  • Пловдив
Глад през нощта не ме събужда. Възглавницата май по-скоро я използва кучето отколкото аз и с нея и без нея спя по един и същи начин.
Фотосесия за мен си направих, на морето ще се наснимам сама по-бременна. Не съм мислила бебето да снимам.

# 189
  • София
Аз сама ще направя снимки на бебето. Имам професионална техника, снимам доста ок, а на пост-обработка съм вече доста добра. Ще е излишно в моя случай да давам пари за същата или по-лоша от собствената ми услуга, както и да разкарвам бебето.
Ако обаче чаках момиче сигурно щях да ползвам фотограф за някоя друга бременна снимчица, но сега като съм с момче, някак си ми се струва излишно.
Имам едва-две идеи за забавни бременни снимки и ще помоля един приятел да ме щракне и после ще си ги дооправя. Идеята ми е просто да има документална снимка за албумчето, което ще приготвя на детето.
Разглеждах бременни и бебешки фотосесии, но някак си ми се вижда лейм в момента. Дано след години не ми дойде друг акъл и да съжалявам, че не съм направила нещо по-специално. Знам ли...

# 190
  • София
Ние бяхме цяла седмица на въздух, и сега като се прибрахме разбрах колко ми е липсвала възглавницата Joy

На преглед ММ не държи да идва. Казал ми е - ти щом гледаш, е достатъчно, аз ще ги гледам след като се родят. Така че нямам драма с това Simple Smile

За фотосесия - не съм фотогенична и не обичам да се снимам. Ще снимам бебетата след като се родят, ама чак пък да влизам в кадър - не мисля Wink

# 191
Сега съм в 25с. и 6 дни  от 2 седмици започнах да качвам много килограмите  и изобщо не се чувствам добре . Бях 66 в началото сега съм +7 ,утре съм на преглед ще видим нормално ли е . Линия имам леко изразена под корема , отгоре не . За възглавницата съм казвала  , като подкова е  и не мога да спя без нея , заслужава си покупката .Иска ми се фотосесия  , но изобщо не изглеждам добре.

# 192
  • София
И аз без моята възглавница не спя добре.
Не съм фенка на фотосесиите, но аз съм си такава хич не се снимам. Имам 2 снимки на корема и ще направя още 2 до края. После като се роди бебето ще си го снимаме ние. С баткото пак така процедирах и не съжалявам.
Килата са ми +8, обаче нещо почвам да се чувствам много тежка. Може и от топлото да е, но ще гледам да огранича тестото и сладкото. И без това лятото обикновенно нямам много апетит.
Как сте с нервите? Аз последната седмица се чувствам като бомба със закъснител. Всичко и всички ме дразнят, в повечето случаи без причина.

# 193
Днес бях на ЖК и в почти 28 г.с бебчо е вече 1100  и с главата надолу . С кг.съм +7 до тук , но глад рядко изпитвам сега. Имах един период , когато бях постоянно гладна, но вече отмина. Храня се  нормално, като между храненията похапвам плод. Сладко и тестени не ям, хляб много рядко. Глад през нощта нямам, само ожаднявам понякога.  Линия почти нямам: много бледа под пъпа. Стрии също нямам засега, но и първите 2 бременности нямах , та се надявам да не се появят накрая.
Фотосесия няма да си правя: не обичам да се снимам. А бебето , като се роди, ще го нащракаме ние.
   За 3 ФМ още се чудя, но ако ще я правя, ще е някъде в началото на август и ще е в Щерев, където и другите 2 бяха.

# 194
  • София
Coriander и аз съм така от няколко дни. Вчера сгмаруцах свеки, защото ми предлага поредния сладкиш, а днес накълвах ММ, че не е възмутен като мен от един репортаж/разследване.
Не знам дали е от бременните хормони ама съм извънредно чувствителна към човешката глупост, а то не е като да си нямаме много у нас. Дано скоро ми се върне дзенът и почна да съумявам пак да си пазя възмущенията за себе си.
Интересното е, че ме успокоява като слушам мрачна и тежка музика. Кръвното ми днес от сутринта е 125/85-128/90 и чак като си пуснах рамщайн на слушалки високо почна да пада!? А не съм чувала повече от 2 последователни песни на групата от тинейджърските ми години... в момента ми е като приспивна песен..

Общи условия

Активация на акаунт