ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да, хубаво е да избуташ до тогава, за да сте по-спокойни и да е по-здравичко... Не че историята не познава много здрави седмачета, де.
А колко са ти стойностите на белтъка в урината, че си ги отрязала от снимката? Кръвно имаш ли?
Хубаво е да ти видят бъбреците на следващия ултразвук. Мен на ЖК ми ги гледаха, нищо че бях при АГ, а не при нефролог. Те ще ти кажат де; Стискам палци:)

Мойто бебсън последния месец седи с главата надолу, не се е мръднало за 3 седмици, дано така и да си остане, за да не го мисля по-натам. Ама надали, аз съм едва в 25г.с.. Наивно е да се надявам, че няма да се измаймуни в някаква нова поза..

# 226
Релакс, освен музиката, която звучи отдолу, се препоръчва да се осветява с фенерче долната част на корема, но това докато е будно бебето. Вчера на ехографа я видях, че си е отворила очичките, което го дават като нормално за тази седмица, та светлината може да свърши работа. Препоръчва се йога поза котешки гръб - на колене и длани заставаш, като коленете са на едно ниво с хълбоците, а дланите с раменете. Това отпуска коремните връзки и уж води до обръщане на бебчо. Има и още едно упражнение - краката са ти на диван, ръцете на пода, но аз като го пробвах не ми беше ок. Браво за околоплодните води Simple Smile

# 227
Девойки, ако приемате още бъдещи мами, да се впиша и аз 🙂
Термин 15.10, сини гащички 🙂
Надявам се да стигна до термин, че от днес ме приеха малко в болница, след зацапване. Беше само точка, но на лекарите не им се рискува, особено че съм инвитро.
Та така, лежа си и чакам храна, че гладна нещо не издържам 😄

# 228
Успех, Маки, дано да излизаш скоро от болницата и да си доносиш бебчето спокойна!
Тук всички мамчета са много добре приети.

А за наместване на бебо, също така плуването действало добре, както и ориенталските танци. Simple Smile

# 229
Любка, стискай, дано всичко е наред и дочакаш термин.
Маки, добре дошла, стискам палци и за теб. Бързо излизане от болницата.
Вчера и днес съм с болки в гърба и ребрата, явно бебка расте и пристиска вече доста. А уж не ми тежи.
И страшни киселини ме мъчат, вчера изядох една баничка и се проклинах цял ден, ужасно беше. Содата помага временно, отделно АГ ми каза Талцид да хрускам при нужда, но до 2 на ден.
Другата седмица съм на ЖК и ще видим бебка на къде е застанала.

# 230
Dragny, аз още не мога да разбира в кой месец съм, тамън си викам хванах му цаката от 2ри до 2ри ми е 1 месец, ама док ме изнената че в 29та г.с се влиза в 8ми месец, та аз съм 28 +2 г.с, тоест приближавам 8мия месец, което някак си ми дава някакъв душевен вътрешен мир, че ще издържа още 5 седмици за да влезна в 9тия.
Ще стискам момичета, аз не оставам много без какво да правя, постоянно мисля нещо - я вкъщи да осмежа, я да направя някоя торто или по засукано ядене, или гости да посрещнем с ММ, но вече си лягам на обяд в 1, ставам към 17 часа, вечер излизаме да пием по нещо или заедно поне до магазина. Гледам хем да не се отпусна и да се тюфна като една видва мецанка, както вече е милото обръщение към мен, а преди беше любов моя...Rolling Eyes LaughingLaughing
Признавам си обаче, че на мен корема започна да ми пречи и тежи, окапвам се постоянно като ям, като децата съм и наистина се изморявам много бързол В неделя едва изчистих печката вкъщи и ни направих закуска и легнах в 11 и 30 пак.
Но пък за 3 седмици не съм мръднала 1 кг, заради съмнението за диабет бях на диета, като напълно изключих всичко тестено, картофи и ориз и не съм мръднала 1 кг, та от 20.06 заковах на +10 кг (+/- 1кг ). Така че имам надежда, че няма да измезна и слонче от болницата, въпреки че остават последните 2 месеца най - трудните.
А и черта нямам още на коремчето, не се различава нищо.

# 231
  • София
Абе мацка, твоя док нещо не знам как ги смята седмиците ама 28+2 си е средата на седми месец, даже не преполовена. Първия ден на 31г.с. е 8ми месец.
Той каза ли ти горе/долу колко тежи бебчето?
Умората е нормална за твоя етап, а пък за килограмите - евала!Много искам и аз да мога да изключа всичко ама нейсе.. Вчера след цял ден полезни работи, вечерта не издържах и тичах да си купя един сладолед... После защо ли чупя кантара Grinning

# 232
Мисля, че става въпрос за осми гестационен месец. Смахнато е, объркват сметката, щото гестационните са 10.
Аз минах на по-регулиран режим на хранене. Първите 5 месеца не качих кг (свалях и после наваксвах), шестия качих 3, но сега главоломно, според мен по 4-5 на месец не ми мърдат. Лакомията ми е необуздана, но ще намеря начин 😋

# 233
Виж и първата страница на темата 29та г.с - 8 ми лунарен месец. Те нали не броят календарни. Беба расте мощно има дългия крак на баща си, абе да ви кажа имам снимка на личицето и наистина прилича на мъжа ми, хората в първия момент като им кажа и ми се смеят, ама като я видят и казват, че наистина в лицето е на него. Та тежи 1,470 кг. Седмица или две казаха, че е напред, гледах че по размер термина ми се преизчисли на 22.09
Абе мацка, твоя док нещо не знам как ги смята седмиците ама 28+2 си е средата на седми месец, даже не преполовена. Първия ден на 31г.с. е 8ми месец.
Той каза ли ти горе/долу колко тежи бебчето?
Умората е нормална за твоя етап, а пък за килограмите - евала!Много искам и аз да мога да изключа всичко ама нейсе.. Вчера след цял ден полезни работи, вечерта не издържах и тичах да си купя един сладолед... После защо ли чупя кантара Grinning

# 234
Lyubka, това са лунарните месеци, но при тях бременността продължава 10 месеца, а не девет. Мен лично ме обърква това броене и затова си давам по стария метод - от датата на термина броя с по месец назад. Ако терминът ми е на 15.10 на 15.07, тоест днес, приключвам шестия месец и от утре съм в седмия. Ти си по- напред в термина, така, че си влязла вече. Предполагам, че ти е казал докторът, но при паднала тапа, трябва да се пазиш от инфекции. Без секс, без басейни и т.н
Маки, добре дошла. И моят термин е 25.10 Simple Smile

# 235
  • София
Та тежи 1,470 кг. Седмица или две казаха, че е напред, гледах че по размер термина ми се преизчисли на 22.09
Е, супер тогава, вече съм спокойна за теб Grinning Като теб! И грамажа и новият термин са си в реда на нещата.

Аз гледам календарните, за да се застраховам, те са и по-надежни откъм оценка развитие на бебчо. Така обаче излизат месеци някои с по 4, а други с по 5 седмици и ми е много досадно сега в 6ти месец, че имам 5 седмици.
А пък при гестационните всички месеци са с по 4 седмици и така последния триместър излиза направо четириместър. Не е мойто, не му хващам логиката. Аз следях в началото английското babycenter, после смених с приложението за тлф, което е на същия принцип (мерси Deli за препоръката, ползвам го всеки ден).

# 236
Значи, моята логика от 2ри до 2ри си е бетон! Все ми е тая с коя седмица и месец съм, само да дочакам 2ри септември - демек началото на 9ти месец. После когато девойката реши да излиза, преди това да не излиза! Знам че след 28 г.с. има 80% всичко да е наред даже и при преждевременно раждане, но не искам да го мисля, за да не предизвиквам съдбата.
Ще стискам колкото трябва, ако кажат и от леглото няма да стана. Важното е да е добре

# 237
Благодаря ви момичета, много сте мили 🙂
Аз броя само седмици, че това с месеците много ме обърква 😄
То и седмиците нещо съм объркала, съгласно моето броене и апликация уж съм 27ма, но днес тук казаха 28ма...
Честно, важно всичко да е наред с бебо, а пък броенето ще го измисля.
Дунда, в началото имах много киселини (е и ред други неща, но да не се хваля 😄). Даже сутринните повръщах все едно само киселини 😕
Лекаря ми тогава ми изписа Гавискон. Той е за бременни, пише си го и на опаковката. Даже има приятен ментов вкус. Той беше ми казал 3 чаени лъжички на ден, но аз обикновено си взимах една вечер преди лягане и ми действаше.

# 238
  • София
Момичета, завръщам се след седимца, прекарана в Гърция. Определено почивката ми се отрази много добре. За щастие липсваха големите горещини, така че успях да се порадвам на морето и слънцето. Само постоянната смяна на бански не си беше работа, ама каузата си заслужава. За момента (25 г.с. + 1 ден) мога да кажа, че се чувствам добре. Доволна съм и от килограмите, качила съм малко под 6 кг., въпреки че на моменти усещам как центърът ми на тежест се измества Simple Smile С нетърпение очаквам прегледа в началото на август, когато ще започнем и да записваме тоновете. Днес си запазих час за късна фетална морфология при д-р Чавеева.
Общо взето за момента нещата са ОК. Напрягам се като си помисля, че с началото на идния месец ще трябва да започне и обмислянето на раждането и всички процедури, свързани с него. Живот и здраве, за това ще питам по-нататък тези дами с повече опит.
Пожелавам на всички бъдещи мами безпроблемно бременеене и само хубави моменти да споделяме тук.

# 239
  • София
И аз туко що запазих при Чавеева за 25ти Август. Искаше ми се за предната седмица като съм в 30г.с., вместо за 31 ама явно съм звъннала късно. Кофти.
Браво за почивката и килограмите! Днес излезе и МБ-ята от мойто море. Не си нося никакви ''сувенири'', освен занижени лактобацили, всичко друго е ОК.
Аз отдавна се филмирам с раждането. Толкова много изгледах и изчетох последния месец, че вече претръпнах и ще си взема една дълга почивка от топика Grinning

Кажете някой, ако е имал също ниски лактобацили - взимали ли сте някакви пробиотични глобули или не са ви изписали? На мен ми казаха да си взеха Вагибиом ама нещо не съм убедена и се чудя да взимам ли въобще..

Общи условия

Активация на акаунт