ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Ще си изработиш модел на отношение към нея Simple Smile при някой се получава. При тези ала: "аз съм най-умна, от всичко разбирам, синът ми е съвършен, а ти нищо не правиш като хората" каквото и да направиш, не помага Simple Smile
Аз пиех по едно, сега ги увеличих на 2 по 500 мг. Явно няма да предозирам, защото при изследванията миналата седмица магнезият ми беше на минимума, а и често получавам крампи...ще трябва да се заредя
Малко по темата Simple Smile

# 211
  • София
Аз общо на ден магнезий доста пия. 3х2 Магнерот, във витамините имам, плюс в Алеракта, който пия 2х1. Смятах, че около 3600 мг се събира на ден. Повлия на контракциите/пробожданията, обаче не и на крампите. Сутрин доста ми се схващат краката, за кратко обаче е доста разсънващо.
За свекърите ще видим като се роди бебо как ще е. Ние с тях се виждаме веднъж месечно кажи речи. Обаче свекърът много много вече недочува и бая се вика у тях + имат някакви уникални думи (северозападен акцент), които хич не им разбирам и малко тъпо се чувствам Grinning Повече само ме притеснява като ходим с бебо и се вика да не го стряска и да реве повече. Като сме с тях в една стая направо ми гръмва главата и пищят ушите, малкия спира да рита винаги, отидем ли на разходка или легна да почина на тишина и се размърдва. Аз все чета какво що им влияе и силния шум не е много ок. Та там е нон стоп така.
При нашите ми е по-спокойно, но мисля, че е нормално, свикнала съм си с тях. Ходя си спокойно из кухнята, бъркам си като цар в хладилника, ям когато каквото искам, а при родителите на ММ всичко те правят, не може една чаша вода да си сипя без да се намесят. Знам, че са дребни неща и не може да се нарекат наистина проблеми, ама пак. Сега даже малко избягвам да им казвам какво сме купували и гледали, че според тях е все още прекалено рано и мислят, че в 9м може да се почват покупките, но аз няма да искам тогава да обикалям тепърва да гледам неща. И малко правят физиономии.

# 212
Аз да си призная, въпреки някои особености на свекърва ми, не мога да се оплача. Тя една всеотдайна, свикнала да контролира всичко. И все пак създадохме граници. Не ми е досаждала директно в отглеждането или домакинството. Много ме дразнеше, че ни товареше с храна и покупки за детето, които ни идват вповече. Аз не съм добра снаха, защото съм много студена и тросната. Но тя е една самотна жена, свикнала да контролира всичко, не може да заспи ако не чуе единственото си дете поне веднъж на ден. Засега пазим дистанция, въпреки че всеки ден гледат голямото ни дете. Вече не вдигам пара, като купят за детето, или стоварят някоя яхния и баница, просто се опитвам да не стигаме до хвърляне. Те са възрастни, и това дете им дойде много подмладително, всички сили са съсредоточени в отглеждането му. Основен проблем е, че не дава да го пусна на ясла, иска да си го гледат те, но тъй като съм в деликатна ситуация, а те помагат много, засега го приемам така. Но с това са и всички негативи за тях, защото моите родители още работят, а аз не съм в състояние да го гледам, така че поемат цялото дневно отглеждане с цялата умора. Правят го с желание. Бая неща съм наговорила срещу свеки през годините, но си я обичам. Относно мамосването, тя от самото начало си ме лельосва, което ми е тъпо. По-лесно ще й кажа мамо, а най-добре по име, но те държат да ги лельосвам и чичосвам, както правят приятелите от детство на мъжа ми. Децата ми ще има да се чудят какви ми се падат точно. Аз всъщност не им казвам никак, обръщам се директно в лице, без обръщение. На моите родители мъжът ми казва по име, те така искат. А свеки толкова беше шах и мат като се роди детето, че му казваше "на леля" дълго време. Дълго стана, семейни истории 🤣

# 213
  • София
Ооо аз откъм свекърва не мога да се оплача много, имаме си някои противоречия, но всичко е ОК засега.

Това което описвате обаче, е мо-та-мо баба ми, включително властното поведение и сладкишите Simple Smile) Та имам богат опит откъм парирането на тези номера Simple Smile

# 214
Така като ви чета и се уверявам, че винаги има какво да дразни и идеални отношения няма. Мен ме натоварват повече моите родители, но не ми се навлиза в подробности. Дори и с добри намерения всичко да се прави, като се мине една граница и като се намесят тия ти му буйни хормони... Всъщност винаги съм била непримирима и чувствителна към несправедливост, но откакто съм бременна не си мълча.

Моят магнезий също е на долна граница, но по обяснения на моя доктор, разликата до горна референция е тънка и предозирането е опасно. Взимах 2х3 т. 2 седмици в периода на контракциите ми, после продължих с 2х2 и добавих алеракт 2х1 и така съм вече около месец. Нямам болки пу пу, но си го взимам. Нош па също взимам две т. вечер преди лягане.
За магнерота реално 4 т. формират дневния препоръчителен прием. В една таблетка има ок.32 мг. магнезий, така че не е страшно 4 или 6 т. на ден.

Аз от вчера почнах по-сериозно подреждане и разтребване. 24+4 съм. Ами уморих се много бързо и ме сви корема. До края на тоя месец планирам да приключа с подредбите. Дрешки и завивки вече имам купени, остават ми големите неща легло, шезлонг, матраче, и козметиката и аксесоарите. Тях ще взимам след 3тата ФМ. Тоест планирам до 32 с. да съм готова. Всеки ми казва от 8ми месец нататък се пазарува. Е мерси, баш когато ми е най тежко да обикаляме и да изсипем на куп 2-3 хил. лева. 9-тия месец е време на чакане и приготвяне за раждането според мен,  среща с педиатър, изпиране и гладене на дрешките и чаршафите.  А не тепърва да се пазарува. По-спокойно ми е да съм подготвена и се опитвам да не се поддавам на суеверия.

# 215
Днес ми прави впечатление, че корема ми е ниско долу. Не знам от кога е така, означава ли нещо? На последния преглед ми казаха, че бебчо за сега е седалищно. Дали не се е обърнал и затова да ми се струва така?  Дори ме питаха дали ще раждам, че корема е ниско. Да се притеснявам ли? Да се обаждам ли за преглед, не знам.

# 216
  • София
С годините се научих да не си мълча и да си отстоявам мнението. Да, кофти снаха съм, аз си знам неприятния характер, но най-мразя да ми се налага мнение. С моята майка най-много се дракам, ама си се знаем.
Аз мия 3 магнерота на ден и ми е добре. Много рядко ме стяга корема и нямам крампи. Лекарката ми каза, че при натоварване мога да пия до 6 на ден, но не за постоянно. Иначе желязото ще си го пия до края.
Аз също мисля скоро да почвам голямото чистене и подреждане. Обичам всичко да ми е готово предварително и хич не робувам на суеверия.
Бебето този път е по-ниско и коремът ми е с леко капковидна форма. Казват, че момичетата се носели ниско, може и да е така. Баткото беше толкова високо, че 7 и 8 месец направо не можех да си поема въздух хубаво.
Бебчо, може наистина да се е обърнало бебето, а и вече си натежават, но не пречи да си питаш лекаря щом се притесняваш.

# 217
  • Пловдив
Със свекър и свекърва проблеми нямам. Дори самата тя ми казва някой път, че прекалявам със сладкото, дори в началото заради него мислеше, че ще е момиче.
Абсурдно е да кажа на тях мамо или татко, за мен родителите са едни. Наричам ги или по име или лельо еди коя си. Уважавам ги, като тяхна дъщеря ме гледат, но езика ми няма да се обърне.

# 218
Аз съм млада булка, така да се каже, но до момента не се оплаквам от свекървата. Не се виждаме често, не ни се бърка, но и ММ е достатъчно прям с нея.
Моите родители също не се бъркат, но на тях мога да кажа всичко, по- близки сме.
Живеем в различни градове и знам, че с детето ще се справяме сами, няма кой да ни помага ежедневно или да разчитам на баба всеки уикенд. По- трудно ще е, но така ще съм по- спокойна.
Приемах Магнерот 3х1, сега съм го намалила на 2х1, ок ми е.
Относно чистенето, мисля да наемем фирма за основно почистване, изпиране на меката мебел и дезинфекция като наближи раждането. Не искам да ангажирам майка ми или свеки да вършат тази работа, а сама и с ММ няма да се справим с всичко.

# 219
Здравейте, мамченца, отдавна не съм писала, та разказвам в резюме - падна ми тапата. Та миналата седмица през нощта усетих, че се подмокрям и си викам айде започнах и да се напикавам, обаче продължих да си спя. Отидох сутринта на работа и по едно време си викам, аз ставам все още усещам кога ми се пишка и цяла сутрин една след и си помислих че нещо не е наред. Та отидох при док, той веднага ме взе и ми вика, окоплодни води, плацента, всичко е супер, обаче не мога да те пусна тази вечер да се прибереш, трябва да наблюдаваме да не започне раждане. Та всичко мина както трябва и си се прибрах, но ми правиха много изследвания и вчера отидоха да ги взема и има някои стойности, които ме притесняват, може ли някоя от вас да помогне в разчитането и да каже мнение?

Ама относно свекървището, аз имам само нея и сега живеем заедно, тъй като тя е болна и на легло и няма как да я оставим, в началото не ми даваше да преместя вазата за цветята от единия край на масата до другия и даваше някакви акъли, които никой не й ги търсеше. Сега вече с времето се разбрахме, че трябва да отстъпи фронта на младата булка и не смее се бърка и ми е дала поле за изява. Даже в много случаи защитава мен, а не мъжа ми 😂😂😂  На разбираме се, но имаше времена в който я чувах как коментира неща които правя зад гърба ми и не ми беше приятно и един ден просто ми се насъбра и й казах, че чувам все още.

# 220
Lyubka, дано занапред няма проблеми! Не мога да дам съвет за изследванията, но стискам палци! 🌹🍀🤞

# 221
  • София
Е как ш'ти пада тапата сега? Паднала тапа не се ли свързва със скорошно раждане?! Ти си в 7ми месец и 1 седмица по мои сметки..
Изследванията са ти супер, освен белтъка в урина? Нещо не ти ли каза док за него? Мойта док ме следи за белтък под лупа заради кръвното; я питай твоя конкретно за това.

# 222
Lyubka, това с тапата сериозно ли? Лекарят ли ти го каза? Има възможност през бременността да се отделя малко количество слуз, с гъста консистенция като желе. Това не е тапата Simple Smile пожелавам ти спокойствие и никакви притеснения повече
Аз вчера бях на преглед - бебка е 1186 гр. по техните формули, по-едричка се развива според видеозана. Застанала е косо, крачетата са вдясно, главичката в ляво, та сега ще се захващам сериозно с техники за обръщане. Докторката ми видя изследванията и ми предписа отделни витамини, а не комплексни - В6, В12, Д, магнезии, билкова кръв и сорбифер. Каза два часа между желязото и магнезия. Следващ преглед в началото на август, а на 24.08 трета фетална

# 223
Момичета аз също се включвам след преглед в понеделник. Добрата новина е, че имам леко увеличение на количеството околоплодни води, на долна граница съм, но е напредък. Бебка е 1 кг. в 27 г.с. Към огромното количество лекарства и витамини, които приемам, добавиха и протеин за бременни Прегна Ко, заради ниско ниво в кръвта на общ белтък (водело до раждане на бебче с ниско тегло).

Амелин, при мен още от началото на юни бебка е заела позицията, в която е и твоята, като от време на време си вдига крачетата до главата. От техниките за обръщане аз пробвам с пускането на музика в долната част на коремчето, но засега без резултат, днес ще потърся и други в интернет. Ти кои мислиш да изпробваш?

# 224
Това с тапата сериозно, специално за белтъка ще питам, иначе всичко си е наред, правиха и КЗП за гестационен диабет, там всичко е наред.
Беба е обърната с главичката надолу и е 1.470. Каза да не се залежавам, защото може да се извърти пак все още има доста място в корема и да не вървя повече от 30 Мин на един път. Ако мога сутрин и вечер да правя малки разходки. Започвам да ходя на 2 седмици на тонове и прегледи, ако разбира се съм добре. Но каза че следващия 1 месец трябва да съм много внимателна, за да предизвикам раждане, избутаме ли 33та седмица всичко ще е наред и ще се борим за всяка следваща седмица, но преди 33та трябва спокойствие и повече почивка

Общи условия

Активация на акаунт