ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е това са си верни неща вече. Окситоцин за ''добър ден, заповядайте в болницата, чакайте само тука да ви капнем нещо'', не е добра идея. Организмът трябва да си се подготви според себе си и най-вероятно въобще няма да му трябват ускорители.
Аз за аутизмът казвам, че няма общо.

# 91
  • София
Да ви се оплача за обременяването... в лабораторията са сгрешили като ми взеха кръвта от пръста. Хем ги попитах защо, учудих се! Само първия път беше от вена, а то е трябвало и трите пъти. Днес си попитах ендокринолога и АГ... Вена си трябва. Ама засега няма да правя ново обременяване, защото глюкозата на гладно е доста ниска и ще видим как ще съм с килограмите по-нататък. Не ми се припада пак, ужасно беше.

При мен първата кръв е от вената, а втората и третата са от пръста. И с първата бременност бях така и сега пак. Моята ендокриноложка казва, че не е проблем да е от пръстите защото там показвало по-висока стойност.

# 92
Да ви се оплача за обременяването... в лабораторията са сгрешили като ми взеха кръвта от пръста. Хем ги попитах защо, учудих се! Само първия път беше от вена, а то е трябвало и трите пъти. Днес си попитах ендокринолога и АГ... Вена си трябва. Ама засега няма да правя ново обременяване, защото глюкозата на гладно е доста ниска и ще видим как ще съм с килограмите по-нататък. Не ми се припада пак, ужасно беше.

При мен първата кръв е от вената, а втората и третата са от пръста. И с първата бременност бях така и сега пак. Моята ендокриноложка казва, че не е проблем да е от пръстите защото там показвало по-висока стойност.

Е, точно високата стойност е проблема. Пък в случая на гладно захарта е супер, а после дава грешка, заради кръв от пръста. Или само от пръст, или само от вена. В случая само от вена.
Поне не се е наложило повторно обременяване.

# 93
Днес правих обременяването, плюс някакви други хормони и неща пуснахме. От вената ми взеха и трите пъти кръв, успяха и да я спукат. За първи път ме боли вена от взимане на кръв
За аутизма се чудят на какво да го припишат, какви ли не теории има. Първият път раждах с окситоцин, някакви други манипулации за предизвикване на разкритие и епидурална упойка. Малко след поставянето на епидурална, но предполагам, че и от комбинацията с другите неща, тоновете на бебето паднаха. Включиха ми кислород, нещата се стабилизираха и слава Богу последствия за детето ми нямаше. После чак разбрах каква беля е можело да стане, защото по думите на доктора е нямало как за толкова кратко време да подготви секцио (а пък аз тогава си мислех, че ще могат да ме срежат бързо)...добре, че се стабилизираха тоновете . Вторият път отказах окситоцин и упойки. Мислела съм си винаги, че търпя на болка, но тази е различна. По-скоро е като от разкъсване и чупене. Но пък минава  и много бързо се забравя, като си видиш бебчето Simple Smile знам, че пак една камара лекари ще ме убеждават колко е безобидна епидуралнатата упойка и може би наистина е така за 10 000 раждащи, но като съм била случай, при който е имало последици от нея, пак ще пропусна...затова ми харесва плана за раждане на Токуда, имаш думата за раждането

# 94
  • София

Е, точно високата стойност е проблема. Пък в случая на гладно захарта е супер, а после дава грешка, заради кръв от пръста. Или само от пръст, или само от вена. В случая само от вена.
Поне не се е наложило повторно обременяване.

Мисълта ми беше да е спокойна, че ако има някакъв проблем с кръвната захар ще се хване и когато е взета от пръста. В смисъл, че ако има много висока кръвна захар и гд няма да останат скрити като е взета от пръста, а точно обратното.

# 95
  • Пловдив
Всяка упойка крие рискове, макар днес смъртността от анестезия да е в пъти по -малко. 
На бебето тоновете според мен са паднали от окситоцина.

Възможните нежелани реакции, които могат да възникнат след приложението на окситоцин са:

Забавяне на сърдечната дейност на плода;
Мекониално оцветяване на околоплодните води;
Асфиксия на плода;
Нерегулярна маточна активност;
Руптура на матката;
Преждевременно отлепяне на плацентата;
Амниотична емболия;
Водна интоксикация с главоболие и повдигане.

# 96
Много ми е интересна дискусията, която подхванахте. Ами то щом има такъв риск при естественото раждане - от окситоцин, упойки и пр., направо по-добре да се насочвам към планирано секцио. И без тома поне на този етап имам показания за секцио, заради ниската плацента и проблем с очите.
Аз не съм убедена, че като дойде момента, ще съмч в състояние да си отстоявам правата и да възразявам на лекарите какво и защо ми слагат ....

# 97
Отстоявайте и срещу антибиотиците. Говоря за държавните болници, че нерядко нахакват АБ, за да си покрият някоя хубава клинична пътека. Специално аз няма да давам предварително съгласие за такива медикаменти

# 98
  • София
Ами виж какво пише на системата - ако не е физиологичен разтвор - извади си я Grinning Това ще им даде ясен знак, че не даваш туко така вливания. То или ще е това или 1-2 капки окситоцин, няма какво друго.
Секциото си е операция. Рисковете там са по-големи и различни, всеки нормален доктор ще се съгласи. Иначе аз имам няколко приятелки, които много си го хвалят... ама статистически погледнато е по-лошо от естественото.
Аз не бих се подложила. По-добре естествено, ако плацентата ти го позволи, но е рано е още за прогнози. За очите не съм информирана.
За да избегнем упойки, окси и други медикаменти, трябва да си се подготвим много сериозно.. Никой не може да роди вместо нас. Аз още не съм почнала да разучавам, но ще започна.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1184547# Ето ти линк. Аз ще я изчета по-късно като  имам време и по-натам ще почна някакви упражнения. Вече за мен лично, като съм на място и не видя друг вариант, ще си искам и упойка и ще позволя окситоцин, ако трябва; но това решение не е нещо, което мога да планирам от сега, защото не знам какво ще ми е раждането. Всяко е различно.
Човек предполага, Господ разполага.

# 99
Относно обременяването с глюкоза - момичета, мен два пъти са ми го правили (веднъж в Бодимед и веднъж преди години в Токуда) и двата пъти второто и третото бодене беше от пръста. Сигурни ли сте, че трябва задължително да е от вената, не ми се вярва и двете големи лаборатории да го правят грешно?

# 100
  • Пловдив
MrsAlwayssRight, как разбра че имаш проблем с очите, който не позволява естествено раждане? Това може да го констатира офтамолог след като ти огледа ретината и очните дъна.
Аз съм с диоптер и към момента имам разрешение за естествено раждане, септември ще повтарям прегледа за да сме сигурни, че нищо не се е променило.

Аз доброволно на секцио не бих се съгласила, това да ти срежат коремните мускули, да ти бият упойки в междугръбначните прешлени няма как да ми е за хвалене. Секциото е измислено за бързо реагиране за спасяване на плода/родилката.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 18:26 от Десиссслава

# 101
Относно обременяването с глюкоза - момичета, мен два пъти са ми го правили (веднъж в Бодимед и веднъж преди години в Токуда) и двата пъти второто и третото бодене беше от пръста. Сигурни ли сте, че трябва задължително да е от вената, не ми се вярва и двете големи лаборатории да го правят грешно?

Правила съм обременяване поне 6-7 пъти, в различни лаборатории, включително и Бодимед. Винаги са ми взимали кръв от вената трикратно. Thinking
Доста полезни неща прочетох за упойките и раждането, до момента не съм ровила задълбочено. Не знам дали ще мога да държа на свой план по време на раждането, ще разчитам главно на насоките на лекарите и акушерките. Дано да бъдат достатъчно адекватни.
Аз също няма да се съглася на секцио с предварителна уговорка, без категорична причина.

# 102
Деси, аз съм с астигматизъм на дясно око и 15 % видимост с него, така ще остане до живот. Гледам основно с лявото, които е -2. Не е висок дьоптера и със сигурност ще направя консултация с очен лекар, просто с това око само си гледам и дори и да е малък риска, може би ще се реша на секцио. Преди години преди един много известен очен лекар Даскалов, ако сте го чували, съм ходила, и той тогава ми беше казал за раждането...

Иначе по темата раждане още не съм ровила. Сега се образовам за кърменето от книгата на Хедра. И до там ще стигна, поне имам свободно време.

# 103
Момичета, като споменахте за офтаматолог, в кой месец се прави преглед при такъв?

# 104
  • Пловдив
Аз правих в 6 искат да ме видят и в 9, може и директно в 9 да те прегледат.

MrsAlwayssRight, задължително преглед мини, влияние оказва периметър, ретина и очно дъно. Останалите неща, които си посочила не са фактор. Единствено съм чела, че астигматизмът може да се унаследи, но процентът едва ли е висок.

Общи условия

Активация на акаунт