ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 008
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Появи ли Ви се линията на корема? Моята е до пъпа, но не е много видима. Освен това ми се появиха мъхчета по корема, много неприятно, надявам се да изчезнат след като родя. За сметка на това по краката космите ми намаляха, странна работа. Вие имате ли подобни промени? А появиха ли Ви се стрии?

# 106
На мен ми се появи линия, която вече се качи и над пъпа и е доста тъмна и видима... За сметка на това нямам стрии, но си направих домашно кремче с пчелен восък, какаово и кокосово масло, зехтин и 2-3 капки лавандулово масло. Ако пропусна 2 дни ме засърбява кожата, иначе веднъж дневно се мажа с този крем и за сега нямам проблеми, а моята кожа е много предразположена към стрии. Имам си такива от тийнейджърските години за спомен.
И на мен ми се струва, че по краката не ми растат много косми...

# 107
  • София
На мен линията от доста време се е появила. Бледа е, но си се вижда и е бая над пъпа стигнала. Стрии ми се появиха още 3-4 месец по бедрата, гърдите (там са най-много), дупето и отстрани на паласките. Уж се мажа като се сетя (през ден се случва), но те се появиха като бях по-редовна с мазането по два пъти дневно. Аз и отпреди си имах и много много не ги отразявам.
А за космите по краката не съм се замисляла Grinning То вече такъв е зор да се сгъна да ги обръсна, че не се заглеждам по космите.

# 108
Аз по принцип имам много косми по краката, а косата ми се омазнява адски бързо. От месец, два обаче като си мина краката с епилатора и след няколко седмици има едва, едва по някое показало се косъмче Grinning
А косата просто нямам думи - за първи път през живота ми мога да я мия през 3-4 дни.
Нямам линия на коремчето, може би защото ми е много светла кожата.
Мажа се рядко с кокосово масло, не виждам нови стриии, само тийнейджърски Stuck Out Tongue Winking Eye Не се появиха и при първата ми бременност. Просто ген, майка ми също няма от две бременности.
Бях много учудена от тези промени, но явно се случва Blush Да се насладим на плюсовете на бременността.

# 109
И аз не мажа редовно, засега не виждам стрии, освен следите от младежките години.

Момичета, има от вас такива с прояви на тревожност / безпокойство? Нещо почнах пак да гледам ТВ и да се притеснявам, от пустия корона вирус. Не работя, ограничила съм се социално максимално, но няма как да съм напълно изолирана - хората около мен са си активни. За София става въпрос .. Абе Божа работа. Дано се опазим още 2-3 месеца.

# 110
Появиха се стрии, включително се поизостриха тези, които бяха избледнели от първия път. Линия и досега нямам. Космите определено са оредели.
За тревожността, трудно е да се каже вповече ли ми е, и дали бременността я засилва, но имам. Имам роднини, които изкарват Ковид19, и въпреки, че нямам никакъв контакт с тях последните месеци, ми е тревожно, че какъвто и да е, този вирус е около нас. Ако не бях бременна, щеше да ми е малко по-спокойно

# 111
  • София
Мен си ми е тревожно за вируса още от февруари. Гледам да избягвам наште новини, защото много неточности и булшит наливат там.
Имам много приятели в Италия, които го изкараха и се информирах от тях за първа ръка, а отделно изчетох един куп проучвания и статистика. Моят извод за вируса е, че е като руска рулетка. Толкова е рандъм, че няма на къде. За мен лично е важно да не го пипвам изобщо и се пазя много. Едно, че съм кръвна група А, която чисто статистически излиза маааалко по-уязвима и второ, че аз много тежко карам сезонни грипове (макар, че не е добро сравнение, защото нямат общо, но все пак го мисля).
За САРС-1 и МЕРС четох доклади как са повлияли на бременните и няколко случая са доста неприятни, но всички са с преждевременно раждане и преобладаващ фетален дистрес. Но САРС1 и МЕРС са много по-сериозни от тоя сега, така че и това не е добро сравнение, просто както някой беше казал ''това е Дагни''. Аз си чета Grinning Обичам да се информирам, понякога излишно. На есен ще е по-кофти, щото почват и сезонните. Аз особено като съм с термин 27 окт, направо ще е бум по болниците, според мен:(

Не си ограничавайте контактите - излизайте с приятели на слънце. Ходете сред природата и не слушайте родните новини.
Аз лично и на заведения си сядам често ама си дезинфекцирам всичко и си седя малко по-така встрани. За мен е важно да направя каквото мога. Не всичко е в обсега на моя контрол, но внимавам в границите на нормалното.

# 112
Да, и за мен това е правилната стратегия, както пише Дагни. Аз също излизам, ходя по магазини, чат пат и с някоя приятелка се срещам на открито, купувам храна от вън, просто избягвам големи компании, особено на закрито. Правя каквото мога и зависи от мен.
Ако не бях бременна, не бих се притеснявала, но пак бих пазила хората около мен - никога не знаеш човекът до теб какви заболявания има и дали е уязвим.
Странно ми е, че няма никаква статистика за бременните специално, явно досега поне, случаите са редки. Само някакви 40 случая в Китай видях отчетени и те завършили благоприятно.

Да го докараме до края на октомври, или поне началото.

# 113
И аз имам линия на корема - по цялата дължина и доста видима Smile
Относно стриите - имам си доста от младежките години, че там имаше доста качване и отслабване за няколко години. Сега се мажа с кокосово масло вечер, а през деня, когато се налага да излизам с един лосион на Палмърс. Още не съм видяла нови стрии да са излезли, но мисля, че в моя случай е въпрос на време.
За коронавируса гледам да не се притеснявам излишно. Уж се пазя, не се срещам безразборно с много хора, работя си у дома, но знае ли човек откъде какво може да му дойде до главата. Другата седмица мислим да ходим до нашето море (за пръв път от 8 години) и дано не се провали почивката заради този вирус, че от Февруари не сме пътували никъде ... Дано и лекарката ми даде своята благословия.
Да се похваля за 1 седмица имаме напредък с бебешките дрешки, даже май ще преустановявам до Септември покупките, че имам предложения и от няколко приятелки да ми дадат от техните дечица.
Последните два дни бебето толкова много се движеше, че чак се притесних. Една приятелка ми каза да сменя позата и се оказа, че явно е било от лежането по гръб. Днес е по-спокойна Sparkling Heart

# 114
  • София
Аз също имам линия на корема от поне месец. Не е много ярка.
За космите не мога да преценя, мойте по принцип не са много.

Стрии още нямам, мажа от 2-ри месец ежедневно с лосион на палмърс или понякога с един кокосов био крем, който намерих вкъщи. По принцип съм дебелокожа (дерматолог ми го е казвал), така че се надявам това да ме опази да не ми излязат много стрии, но каквото - такова.

Дрешки се престраших да поръчам тази неделя, от George и Next, вече са в спедиторската фирма, другата седмица ще се прибера в София, ще ги получа и ще се похваля, живот и здраве. Засега взимам само 0-3м, ако се родят пиранките преждевременно, тогава ще го мисля според ситуацията.

Легълца и количка още само гледам и набелязвам, след месец ще се местим в по-голям апартамент и тогава ще поръчвам.

Новини не гледам, телевизор нямаме вкъщи от 10г, това ми филтрира плявата от новините и не само. Чета когато и каквото ме интересува. ММ чете много за короната и ми резюмира детайли, аз чета основните неща само, щот чета по бебешки теми. Виждаме се с близки приятели и роднини, щъкаме по места, на които няма много хора, предимно на открито, пазим се колкото можем. Да разчиташ обществото да има съвест и да те пази, както виждаме, не става Flowers Hibiscus

# 115
Ох това с косата и при мен го има. Преди един ден миех, на следващия със сух шампоан, на третия пак мия. Сега мога по 4-5 дни да не я мия. Имам си уред за лазерна епилация, който след първото обезкосмяване трябва да се използва през някакъв период. Аз не съм го използвали докато съм бременна, но съм си ок. Имам линия на корема. За стриите след баня се мажа с масло от гроздови семки. Не са ми се появили, но и по принцип не съм предразположена към тях.
Тревожността си е нормална за нашето състояние. Има техники за самоуспокоение и смяна на фокуса Simple Smile

# 116
Нямам линия, но пък имам чувството от една две седмици, че коремът ми расте с дни/часове. Оня ден забелязах, че вече не виждам .. под него Relaxed А и килограмите се променят с дни Grin

# 117
  • София
Линия и стрии нямам, обаче пъпа ми изкочи този път. А и имам повече мъх по корема, но се надявам да изчезне след раждането като миналия път. Кожата на лицето ми се пооправи, че няколко месеца беше ужасна. Косата хем ми пада малко повече от нормалното, хем е супер лъскава и мека, а не съм сменяла шампоана.
Вирусът ме притеснява до толкова, че гледам да не се завирам много много на закрито и не пуснах детето на градина като ги отвориха. Иначе си излизаме на разходки, виждаме се с приятели на открито и си поръчваме от обичайните ресторанти.

# 118
Имам едва забележима линия под пъпа. Стрии си имам от преди бременността, та не ме притесняват.
Косата ми винаги е била хубава, гъста и не се омазнява лесно. Сега продължава да е така, но след раждането ще има косопад със сигурност. Кожата на лицето ми е чиста, сега е същата.
Аз боледувах февруари със симптоми на Ковид, тогава още не беше дошъл в България, уж. Говореше се само за сезонния гирп. Не ме изследваха, а и след това умишлено не отидох на тест за антитела (нямам им вяра).
Бах в 6-7 г.с. мина и замина. И до момента не се притеснявам, активно излизам, пазарувам и ходя по кафета/заведения на открито. Работата ми се повлия от карантината, иначе щях да си работя поне до края на май/юни.
Нямам промяна в настроението и тревожност заради вируса. Даже ММ се изненадва колко съм спокойна и мила през бременността, явно е очаквал някакви истерии... Joy
Просто по- често рева за значителни и незнаителни неща, ама попринцип съм ревла, сега е малко по- често просто.

# 119
  • Пловдив
Имам бледа линия под пъпа. Към момента нямам стрии, мажа всяка вечер корем и гърди с кокосово масло или крем Витасин. Ще видя този месец дръпне ли корема, че два месеца седи една обиколка и може да потърся и свинска мас с невен.
Имах по едно време бум на окосмяване на корема, сега като че ли се нормализираха нещата, на мишници и интим нямам в повече, но аз бях на лазер, а сега на кола. Краката май са ми мялко окапали, за косата мисля, че съм имала и по-добри времена, имам усещането че не расте.
Вируса не го отразявам, излизам си, но аз се мотах и по време на извънредното положение. Все още си ходя и на работа. Не изпитвам тревожност към нищо, освен към това какво ще правя вкъщи докато родя Joy

Общи условия

Активация на акаунт