ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 017
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Днес ми пристигна поръчката от Nextdirect, обещах да споделя мнение. И съм много доволна от полученото, материите са страхотни, памучни и мекички. Аз поръчах за 3-6 месеца, на етикетите пише, че отговарят на 68 см. до 8 кг, но все пак е относително.
Ето и малко снимки:

# 121
Много хубави покупки, Дунда5! Аз също съм фен на пазаруването онлайн.
Аз поръчвах някакви неща от fashiondays на marks&spencer и като качество и материя много ми допаднаха. Изключително мек памук и ми се струва по-приятен на допир от хм-ските. Поръчах 3 гащеризончета и 5 бодита с къс ръкав 50см, и пак същото, но в следващия размер вече. Мисля да не прекалявам с най-малкия размер, тъй като не се знае колко дълго ще се ползват.
Аз линия имам само под пъпа и то доста бледа, но все пак си се забелязва. Мъх също ми се появи по корема, а никога не съм имала. Приписвам го на мъжката рожба, която очаквам 😁 космите по краката и останалите зони много бавно растат, което е супер, но аз по принцип нямам много заради дългогодишно епилиране.Тревожност изпитвам, но не специално заради ковид, а по-скоро някакво усещане понякога и си мисля, че е от хормоните. Излизаме навън, виждаме се сприятели, но все пак се пазим - пазаруваме с маски и постоянно дезинфекцираме всичко. Дано ни подмине това и да изкараме докрай спокойни и здрави!

# 122
Не изпитвам тревожност от вируса, по скоро се напрягам от цялата медийна "паника", съответно опитвам да избягвам ТВ. Бях леко се постреснала в началото още, т.к. имах контакт със заразен, а и беше доста по-неизвестно и ново, тъкмо и бях разбрала, че съм бременна. Спазвам си каквото трябва, маски и т.н, но без да изпадам в крайности, например да не излизам или да дезинфекцирам врати и подобни. Просто не ми е нормално толкова да се предпазя от всичко...

Вчера бях на преглед и докторката леко ме стресира, каза "уу каква голяма глава, ама ти как ще го раждаш?" Бебето от началото върви няколко дни напред, сега беше 6 дни напред. Има ли при вас такива бебета гиганти? Grinning

# 123
  • Пловдив
Сиси, има време да се види дали е голямо бебето, моят момък и той върви няколко дена напред /макар по мои сметки и терминът да трябава да ми е по-рано/. Случва се естествено раждане и при бебета над 4кг без проблем, не го мисли от сега. На позната на приятелка така я срязаха, че бебето едро било ала-бала, накрая се оказа, че било 2700кг.... Rolling Eyes

# 124
Моята бебка също върви няколко дни напред, на последния преглед в 25 г.с. ми казаха, че тежи около 800 гр. Те главите им почти до края са с по- големи пропорции спрямо тялото. Имаме още около 3 месеца до термин, има да расте и да се променя. Също е седнала с дупето момата, но АГ каза, че като наближи 9 месец тогава ще го мислим, рано е още.
Бях споменала в предни коментари, че имам час за ФМ за 36 г.с. и ми бяхте писали дали не е късно. На повечето места пише, че се прави след 28 г.с. Късно ли е наистина? И БХС и първата ФМ правих при този лекар и не мисля, че ще ме подведе, но все пак се осъмних?

# 125
  • Пловдив
Дунда, не е късно и моя час е за тогава. Викат в по-ранни седмици, ако се вижда проблем, ако имат съмнение за нещо и т.н.,

# 126
  • София
И мойто е напред Sad Идвам от ултразвук. В 24+4 съм и бебсън е 780гр, мери го много, защото аз бях възмутена, но все излизаше толкова.
Според АГ е 6 дни напред, а до сега е вървял 3-4 напред. Каза, че ако другия месец е 10 дни напред, ще ми пусне обременяването.

36г.с. според мен е късно за ФМ
Аз за сега може би се отказвам от 3та ФМ. Исках да ходя само заради доплер на средна мозъчна а-я, но това може да се измери и на АГ-то на ултразвука и сега го мерихме. Аз ако ходя ще ида в 30 или 31г.с., 36-та вече е с единия крак навън, милото Grinning Може и това да му е съображението на твоя док да иска тогава, нз.

''На позната на приятелка така я срязаха'' - срязаха как!? @_@ Словесно или буквално?! Да не са ѝ направили епизиотомия за такава малка бибка?

# 127
Момичета, снощи бях на доктор, моята принцеса е близо 1200 грама. Нагласила се с главата надолу. Помня колко се надявах батко й да се обърне, ама не, стоя седнал до края, а тя - с главата надолу като по учебник с влизането в 7 месец. Моята лежаща сага продължава, следващата седмица - 28 г.с. - започваме терапия с инжекции за дробчетата. Моля се да вляза във веселата статистика, в която всеки момент раждам, пък накрая става след 37 седмица 🤣🤣🤣 засега с много лежане устисквам. Иронията е, че физически се чувствам истински прекрасно. Младата ми душа, затворена между 4 стени. Напомнете ми, кога съм си полежала, като дойде малката принцеса 🤣
Дунда, прекрасни дрешки. Некст ми е в топ 3, пристигат бързо и са с отлично качество. Магазин ще видя през крив макарон, затова онлайн пазаруването е моето спасение Simple Smile
Бъдете здрави, със здрави и пухкави бебоци 🤗

# 128
  • София
Инжекции за дробчетата? Кортикостероиди ли ще слагат, за да напредне бебо, ако излезе по-рано? Ти в коя седмица си сега?
Разбирам те тооооооолкова добре за лежането! Аз едвам ги изтърях онези две седмици! Добре, че се измъкнах, контракциите спряха и шийката е дебела и сакрално разположена.

Моят беб отдавна е главично разположен. Има намотана пъпна връв около едно киченце. Heart

# 129
Дагни, точно така, кортикостероиди. Няма да навреди. Сега съм 27+3 с 2 см шийка, дразнена от една тъпа ниска миома, което е непредсказуемо като развитие. Какво е сакрално разположена шийка? И ние сме с намотана пълна връв, но заплаших доктора да не ми го напомня, и засега се сдържа. Имам малко проблеми с тоя доктор, че всичко си казва и твърде много обяснява, пък бременният ми мозък само това чака 🤣

# 130
  • София
Ми че шийката не е ориентирана надлъжно, а напречно на родовия канал. Така разбрах от обяснението. 
Супер си ти е докторът Grinning на мен пък точно такъв ми дай.
Ти избра ли си болница с добра неонатология, в случай че подраниш?

# 131
  • София
Мойта едната бебка беше с намотана около главата пъпна връв в 20гс, в 21гс се беше размотала и обърнала. Споко, тепърва още ще се въртят Simple Smile))

# 132
Ориентирах се към Тина Киркова. Неонатологията е с добри отзиви, въпреки, че не е най-добра за най-тежките случаи. Аз все пак мисля да прескоча баш тежкия период, надявам се с инжекциите за дробчета и с моята упоритост, поне 2 кг да я измътя и да не я обдишват с кислород или каквото там се прави. Докторът ми там работи де, но той толкова внимателно ме следи, че прежалвам и секцио, и каквото се наложи, само да няма риск за нея. Той този доктор не е баш касапин, избрах го, че моя приятелка има две естествени раждания с него, ама и не поема излишни рискове на всяка цена. А ти къде се ориентира?

# 133
  • Пловдив
Срязана като планувано секцио навлизайки в 9 месец заради едър плод. А ако си беше дочакала термина, щеше да си е нормално родено бебе сигурно, без притесненията за родителите, след секциото.
Аз и друг път съм казвала на ФМ беше главично разположен, на прегледа на другия ден беше седалищно...не виждам смисъл от 7 месец да мислиш как е разположен плодът.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 11:42 от Десиссслава

# 134
Десислава, ще поясня, че е главично вече навлязла в шийката. Опасявам се, че следващото кардинално движение, ще е навън 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт