ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, с тоя хемороид и тази жега е страшна работа. Дали да не се накисна във ваната с по-хладка вода? Дали няма да помогне свиването?Четох някъде и смрадликата била за тези неща.
Питам,защото никога не съм имала такова чудо и не знам кое е препоръчително и кое не.

# 616
Аз постоянно имам драма с хемороиди и подобни, чела съм че вана със смрадлика много помага (лично не съм пробвал, защото нямам в какво да се накисна). Но пък си правя таммпончета от памук със смрадлика, и след няколко дена ме успокоява. До сега не съм открила друг лек, а положението става все по страшно Disappointed
Миналата седмица пробвах кремче проктогливенол (или подобно) тук от форума взех идеята, но на мен не ми помогна, май повече раздразни нещата.

# 617
Питах в аптеката за Проктогливенол и казаха,че не може за бременни, а съм го ползвала при дъщеря ми,когато имаше фисура на 1г. Дадоха ми Фитороид Нео. Охлажда и успокоява,но за кратко. През нощта се свива и на сутринта е много малък, но стане ли ми топло малко и става двоен. Не мога и да лежа постоянно,че ме боли таза от лежане. Сега и периодично го мажа с Бепантен, поне влага да не задържа.

# 618
Питах в аптеката за Проктогливенол и казаха,че не може за бременни, а съм го ползвала при дъщеря ми,когато имаше фисура на 1г. Дадоха ми Фитороид Нео. Охлажда и успокоява,но за кратко. През нощта се свива и на сутринта е много малък, но стане ли ми топло малко и става двоен. Не мога и да лежа постоянно,че ме боли таза от лежане. Сега и периодично го мажа с Бепантен, поне влага да не задържа.

А на мен точно Проктогливенол ми дадоха като за бременни, АГ каза, че всичко, което се предалага за мазане, е ок

# 619
  • Пловдив
Все още успявам да лежа по гръб, без проблем.
Няма да взимам гнездо, ако нещо се налага ще използвам моята възглавница за бременни. Отопляваме се с камина. Взела съм бодита с къс ръкав.
Ще си взема някакво кенгуру, колкото да имам нещо под ръка, когато ми се налага. Нямам намерение да се разхождам по този начин и затова няма да гледам раници и слингове.

Мен ме интересува хавлийки от къде купихте, навсякъде където съм гледала вси нещо не ми допадат, а не съм придирчива.

# 620
Аз си поръчах една хавлийка от Икеа към другите неща .Утре пристига и ще  пиша как е  . Като бодита имам 3 без ръкав , 3 с къс ръкав  , и 4 пижамки . Може би няма да купувам с дълъг за първите месеци  ,ще видя как му е на детето  . Днес минах покрай Пепко и Хиполенд , от Пепко взех много сладко одеяло - двойно  с памучна и поларена част. В Хиполенд има много промоции на матрачета , но не успях да избера , дайте акъл моля  Simple Smile

# 621
Фитороид крем ми беше предписала моята АГ, тъкмо да го взема и червата се пооправиха, та не съм взимала. Също са ми казвали от опит лед с риванол намястото.

# 622
Проблеми с червата нямам, даже заради гастрита в началото съм на пробиотик и не го спирам. Не съм имала и запек, явно е от бременността. Утре ще правя бани със смрадлика. Дъщеря ми тази зима изкара варицела и имаше множество пъпки във влагалището и се поду от сърбежа, само това я оправи. Казаха ми и компрес с нишадър, но ме е страх от него нещо.

Относно покупките от Пепко си купих много хубаво зимно портбебе. Намерих и хубава хавлийка на Лорели, мекичка и на добра цена. Матрака ще ползвам на каката и той е на Лорели и е доста мекичък.

# 623
Матраче взехме на Нани, по препоръка от приятелки. Това е едно от най-важните неща, така че не пестете пари от матрак все пак бебето ще прекара там по голяма част от времето.

Аз хемороиди нямам засега.... обаче нещо стомаха ми се обажда от време на време. В началото имах ужасни киселини и сега ме е страх да не се появят отново.

Вие какви мокри кърпи, прах за пране и препарат за бебешки шишета сте си избрали?

# 624
Мокри кърпи съм харесала едни на Бебо с мицеларна вода, на Бебелан също ми харесват много. Видях,че са пуснали и на Мустела една вода за измиване и без изплакване.
Прах за пране май ще взема Максима в началото,после ще видим. С каката нямах проблеми с алергии, надявам се и сега да нямам.
А препарат за шишета на Бочко,нали после се стерилизират. Но задължително ще си купя спрей за студена стерилизация за навън.

# 625
Момичета събудих се с болки в гърлото , бях спряла биозин мама и то само за 2 дни , дали е от него, смуча тонзилотрен , друго да взимам ли!

# 626
Момичета събудих се с болки в гърлото , бях спряла биозин мама и то само за 2 дни , дали е от него, смуча тонзилотрен , друго да взимам ли!
Едва ли е от биозина. Даже знам,че между опаковките е хубаво да има 10 дни пауза,зякото организма привиква и спира да действа. Лекар ми го е казвал. Гъргара със солена вода/ сода за хляб ми действа на мен много,но ако съм го хванала навреме.

# 627
Vili, и два пъти по един биозин за подсилване. Бързо да се оправяш Simple Smile
Аз мокри кърпи холзвам, само когато не мога да измия. Видях сега, че има такива с 99 процента вода. В ДМ имаше два вида такива, едните около три пъти по-скъпи. Забравих им марките. Преди ползвах сано, сега взех пробно Тео лавандула за нас и много ми допадна

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 13:44 от Amelin

# 628
Аз съм правила бани със смрадлика в голям леген, но преди да забременея. Тогава едва се измъкнах от него, сега с корема дори не си го помислям. Смрадликата много успокоява, но пробвайте с тампончета напоени в нея, по-лесно ще е. Питах моя АГ какво да правя с тези хемороиди и той каза, че щом са външни мога да ги мажа с Долопрокт крем, нямало проблем
А този препарат за шишета кога се ползва? Преди да ги сложим в стерилизатора ли?
Мокри кърпички в началото ще ползвам Water Wipes (подариха ми ги), после ще мина на по-бюджетни, но ще гледам да са 99% вода
Десиссслава, четох и слушах доста за кенгурата и доста ги отричат.Вместо кенгуру препоръчват да се вземе еластичен слинг (или тъкан за по-нататък) или ергономична раница. Ти си прецени, но казват, че краката на бебето при кенгуруто висят, докато при ергономичната раница били на буквата "М". На мен ми подариха слинг и ще се опитам да го ползвам, защото така и двете ръцее ще са ми свободни, но ще видим дали ще стане.

# 629
Мисля да заложа на Бочко като препарат за пране, веро за шишетата, мокри кърпи и подобни като за първо време.
Вчера се върнах от морето и се сдобих със страшно отекли крака снощи, явно от топлото и пътуването тези дни съм задържала доста вода. Поне кръвното е ок, че се притесних от това да не вземе да скача.

Общи условия

Активация на акаунт