ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 017
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Ви момичета. Със сина ми ползвах мокри кърпи и препарат за съдове бочко, той се използва преди стерилизацията на шишетата , за прах тео бебе.

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 12:16 от vili123

# 631
Моята лежаща сага продължава, следващата седмица - 28 г.с. - започваме терапия с инжекции за дробчетата.

Споки, какви инжекции ти сложиха и колко? Има ли някакво подобрение? Как се чувстваше от тях и изобщо до края на бременността ли се слагат или на някакви периоди?
Аз бях на преглед в петък (29 г.с.) и ми назначиха кортикостероиди Флостерон - 4 инжекции през 12 часа, но за поставяне в края на 30 г.с.

# 632
Аз съм решила да изпробвам мокри кърпи Baby Crema 99% вода, но вкъщи ще се мием с водичка предимно. Има ги почти навсякъде. Ако няма проблеми с кожата, след това може и да сменям.
Хавлийки още не съм купила, но с каката бях взела едни доста дебели и съответно по-груби. Сега ще търся от тези съвсем мекичките. Преди използвах Тео бебе, но сега ще изпробвам различни и ще си намерим нещо любимо.
В чужденка съм за козметиката. Използвала съм Бюбхен цялата серия и съм много доволна, но това за дете без проблемна кожа. Слънцезащитните са им уникални. Мажеш веднъж и няма отмиване, чак под душа. Много предпазват и са мн икономични.
Мисля си за козметиката на Hipp и тази на DM Babylove. Ако някой е, използвал да сподели. Медицинска, само ако се наложи.
Шишета смятам да не използвам, защото силно ми се иска да кърмя. Първоначално ще взема по-обикновени за болницата/искат две/ и се надявам с това да приключим. Иначе бибите на Авент ни бяха единствените любими.

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 13:29 от Jovannna

# 633
релакс90, биха ми метилпреднизолон, по две ампулки през 24 часа. Това в 29 седмица беше. Ефектът им за дробчетата, при евентуално преждевременно раждане, е до 14 дни след слагане, но се надявам да прескочим риска, че не ми се слагат пак. Странични ефекти лично нямах, но докторът отбеляза забавяне на растежа на Бебка за последната седмица (ходя всяка седмица). Понеже кръвотоци, тонове, всичко е ок, предположихме, че е от инжекциите. Аз съм доста наплашена да не излезе по-рано, иначе не бих се съгласила на инжекции. Слава Богу, вече сме 31 г.с., и почва да ми изглежда розов хоризонтът Simple Smile а при теб защо назначиха инжекции?
Аз и преди писах, за прах за пране ползвам amway, уж био-мио, поне не миришат. Ще търся алтернативи, че трудно го набавям. За миене на съдове - Бочко.

# 634
Инжекциите са заради малкото околоплодни води, иначе доплерите са добри, бебка е по-малка - в 29 г.с. е 1200 гр., надявам се да не се получи и при мен забавяне на растежа, че и без това е мъниче. АГ ми обясни, че влизам в рисков период (четох, че 8-ми месец го водят по-рисков заради някакъв процес, който се развива тогава в дробчетата и е важно да не се прекъсва) и инжекциите са застраховка ако се наложи да се действа спешно. Аз ходя на 10 дни да проверяват доплерите, тонове все още не са ми пускани, но ми е доста притеснено.

# 635
Релакс, сигурна съм, че всичко ще е наред, слушай доктора Simple Smile затова ни викат по-честичко. Вярвам, че правим най-доброто, но не можем да предвидим всичко Simple Smile и на мен ми е притеснено, стискам зъби и се пазя колкото може, да стигнем макс напред Simple Smile

# 636
Не знам тук дали съм ви питала,извинявам се ако се повтарям. Хлорираната вода в басейн дали е вредна? Не знам дали да рискувам да поплувам малко в басейна или не, едвам се сдържам.Cry

# 637
Тази седмица си плувах и в морето и в басейн на хотела, другата седмица ще пускам микробиология, надявам се да няма проблеми. Но в тези жеги, ако съм близо до водичка, не мога да се сдържа.
Тъкмо се връщам от Пепко, има намаление на някой бебешки неща. Взех памучни пелени 1,99 лв. за 2 броя.

# 638
Тази седмица си плувах и в морето и в басейн на хотела, другата седмица ще пускам микробиология, надявам се да няма проблеми. Но в тези жеги, ако съм близо до водичка, не мога да се сдържа.
Тъкмо се връщам от Пепко, има намаление на някой бебешки неща. Взех памучни пелени 1,99 лв. за 2 броя.

Ееееу как ме обнадежди. А консултирала ли си се с АГ? Басейна е личен. И с басейн и без басейн все ми е зле микробиологията.

# 639
АГ ми каза, че в морето няма проблем, само да внимавам, ако има силни вълни и най- вече от слънцето. За басейна на моя отговорност, но ще пускам изследване другата седмица, за това и се престраших. Щом басейна е частен, поне знаете как го поддържате.

# 640
АГ ми каза, че в морето няма проблем, само да внимавам, ако има силни вълни и най- вече от слънцето. За басейна на моя отговорност, но ще пускам изследване другата седмица, за това и се престраших. Щом басейна е частен, поне знаете как го поддържате.
Басейна си ми е на двора и се къпят само членовете на семейството без мен. Мерим всеки ден хлор и Ph на водата.

# 641
  • София
Щом е хлориран, може.
И аз плувах в морето и в хотелски басейн и след 10 дни имах чиста МБ.

# 642
Момичета,

в  https://babylifemalechko.com/ имат 20% намаление на всички стоки

# 643
Преди 15 г. имах дълго време хронични вагинални инфекции тип "банални"; спрях басейни, почнах да се пазя повече (смених сапун със специално измиващо, никакви нечисти ръце и т.н.) и се оправих; последните 2 г. след мисед аборт в края на втори месец пак се беше разбутала микрофлората и едва бях оправила миналото лято, само лактобацилите бяха намалени, но влязох в басейн в тризвезден хотел на морето (другите също влизаха и им нямаше нищо), айде пак гъбички. От тогава - басейн никога вече. Макар че преди това съм влизала - в Гърция по хотелски басейни всяка г., както и тук - минерални и нищо не ми е ставало. Не искам да рискувам, а сега - още по-малко. Освен това, доколкото съм чувала, от гледна точка на корона вируса басейните не са безопасни, но не знам дали това е потвърдена информация.

# 644
Аз имам постоянно завишени левкоцити.При стерилна урина.Аг ми каза,че е нормално да са завишени при бременност.Това са мойте стойности.Твойте как са?

Общи условия

Активация на акаунт