ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 000
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
И аз вкъщи си се цопвам в семейния басейн. Водата е хлорирана и пускаме да се филтрира. За сега не съм получавала нещо, парене или сърбеж, но скоро съм на микробиология и ще видим резултата. Тая година, ще се разминем с ММ с моренцето 😩

# 646
Сладурки, при цялото ми пазене, липса на интимни контакти от половин година и неходене на море и басейни, в последната ми МБ излезе стрептококи агилатае. Преди месец лекувах кандида. Просто място не мога да си намеря, защото четох за тази бактерия, че е доста опасна. Предстои да се чуя с док. и да почвам антибиотична лечение:(

Някой от вас сблъсквала ли се е с въпросната бактерия в тази или предишни бременности?

# 647
Здравейте, момичета !

Тъкмо се върнах от море, и в морето съм влизала и в басейна, нямам никакви оплаквания . Даже след като излезна от водата се чувствам много по добре от колкото преди това Simple Smile

# 648
Привет, мамс, това комплекти струва ли ви се подходящо за изписване на бебе - за такова го продават?

# 649
Не се стърпях и звъннах на АГ да я питам. Отговорът е:" Щом смяташ,че е чист не виждам да не можеш." И смятам да се възползвам максимално.
Малко глупав въпрос,но като притеснявате АГ по телефона за нещо как се отнасят? Моята много не обича да обяснява по телефона,освен ако не е спешно. И сега съм явно по-чувствителна и приемам всичко навътре.

# 650
  • София
zai4eto87,
аз за пръв път имах левкоцити в урината миналата седмица: дават ми ги 8 на поле до 5.
АГ каза, че не са ми много завишени, но да пусна стерилна урина - та днес пуснах и чакам резултат.

MrsAlwayssRight,
много са опасни стрептококите. Важно е да не раждаш с тях! Или чистиш до термин или секцио.
Можеш да ги пипнеш от всякъде, те са най-малките и гадни motherf***ers. Без паника, АГ ще ти обясни какво да правиш. Не е сива материя като моята уреаплазма.
Аз спасявах Май месец едно куче със стрептококи, но не успях да се заразя слава Богу. Все пак ще съм нащрек докрай.
Бързам за кола маска ( поредното потенциално място за заразяване с коки), иначе имам доста какво да ти разкажа, така че ако искаш пиши на лично, но не преди да си говорила с док.
И спок! Simple Smile

# 651
  • София
Аз с АГ съм се чувала веднъж само по телефона, за да обсъдим резултати. До сега не съм й звъняла за нищо друго. Често се случва да й звъни телефона, понякога отговаря, понякога не. Не забелязвам особена разлика в начина на отговаряне.
Иначе за приемане навътре нещата си е чисто хормонално. Аз се хващам все по-често да реагирам емоционално (даже пресилено) за някакви странични неща, та чак и сълзи пускам. Например вчера четох за една статия за приспани лъвове в зоопарк от старост и тръгнах да разказвам на ММ и ми се дорева Grinning Уикенда пък бях в другата крайност и само се ядосвах и нервих. Свекъра и свекървата бяха на гости, аз си бях подредила, изчистила и нагласила всичко и трябваше само една библиотека да помогнат със сглобяването. Разтуриха ми всичко, свекървата само ми пипа из кухнята, из шкафовете, само иска да взима на малкия дрехите да ги пере у тях (100 пъти отказах, няма да позволя такава радост да ми я отнема), вдигнах едни чинии от масата да го измия, тя като се извика направо се уплаших какво й стана на тая жена...как можело да вдигам тежко?? Rolling Eyes ММ и той се уплаши и дотърча в стаята да види какво става...Пак пита хиляда пъти изпила ли съм си хапчетата. Имах чувството, че накрая още малко гащите и сутиените ще ми пренареди тая жена. Знам, че иска да помага, ама всичко си има граници. Кажете ми, че не преувеличавам и е съвсем нормално да се ядосвам на такива реакции, на бърникания из вкъщи и прочие... Някоя има ли такива проблеми? Колкото повече наближава термина, толкова повече ме напрягат тия хора (иначе са наистина добри хора).

# 652
До сега не съм звъняла на АГ по телефона, когато съм на преглед и някой звънне, винаги вдига и е много любезна. Вече всичко си е относително, те също са хора и имат стоите настроения.
Любка, на мен ми харесват дрешките и мисля, че са подходящи за изписване.
JayRay, много голям домашар съм, обичам си къщичката и с голям кеф си подреждам, оправям и имам мои виждания за интериора. Недопустимо ми е друг човек да ми рови по шкафовете и нещата, дори на майка ми не бих позволила. Явно свекърва ти иска да те облекчи максимално от натоварвания в домакинството, но не се усеща, кога ти става неприятно. Пък и сега сме доста обострени откъм емоции.
Аз съм решила, че през бременността и след раждането няма да правя компромис с никого, ще държа единствено на спокойствието на детето и нашето с мъжа ми. Оттам нататък съвети, помощ и акъли ще приемем само при поискване. Всеки да го приема както иска.

# 653
  • София
JayRay, добре си си.
Те грубо са ти навлезли в пространството според моите възприятия поне.

# 654
JayRay, и аз мисля, че реагираш нормално. Дано го правят от загриженост, моята свекърва беше доста неадекватна при първата ми бременност, честно казано й трябваше време да я приеме. Отдавам го на възрастта й, и това, че беше първо внуче, което всички чакахме дълги години. Не й се сърдя. Сега за всеки случай пазя дистанция, да не се изпоръфаме с повод или без, приемам с благодарност тоновете баници и тави с манджи, и си мълча. И те го преживяват по техен начин.

# 655
JayRay, вече критериите ми за добра свекърва са да не прекрачва границите ми. Аз точно на такива неща много съм се дразнила едно време, а като поставя нещата в прав текст, излиза, че аз съм неблагодарна, а тя добрата, която иска да помогне
Няколко пъти съм й звъняла на моята АГ с идеята да я хвана, за да я питам нещо. Не ми е вдигала. Пиша й на Вайбър и ми отговаря, когато може. Така общуваме

# 656
  • Пловдив
Не ми се е случвало да звъня на АГ, откакто ме следи. Звъняла съм един-единствен път преди да се запиша при нея на ЖК, за да я попитам дали ще ме поеме.

Мен би ме влудило някой да ми размества/рови из нещата, с предишния ми приятел майка му ме изкарваше извън нерви в това отношение, дойде за два дена примерно и размести всичко, което докопа Rage
Сега нямам ядове не помоля ли за нещо конкретно нищо не се пипа/мести и т.н., дава зор сега да сме освежавали, но ние сме си наумили, че ще е края на този началото на другия месец и изобщо не се впечатляваме. Голяма рода са, а аз да речем имам сантимент само към половината от тях, очаква се някакъв наплив по някое време, предупредих МП, че на 40 ще събирам САМО приятелки и след това, когато на мен ми е удобоно определям обяд за родата, това един да дойде днес, друг утре няма да го бъде, ако искат да се сърдят, че както и мен не ме слуша главата го предупредих, че си го товаря детето в колата и през деня ще сш стоя при майка.

# 657
  • София
Аз тези дни почнах и изписването да мисля покрай всички раждащи около мен (даже и торти гледах Joy). Казала съм, че ММ ще дойде да ме вземе с бебо, ако не са възстановили изписванията (имам огромни съмнения, че ще са) и родителите ще ни чакат в апартамента. Бих искала всички да присъстват, ама май няма как да стане, пък и тогава ще се срещнат за пръв път. И после съм предупредила, че само мама ще остане няколко дни в началото, за да не ми висят всички над главата. Трябва и майка му да остане няколко дни по някое време, ама тази жена от сега трепери от страх, та не знам колко ще успее с помагането със самото бебе, а сега оптимистично съм и наумила, че няма да има нужда чак толкова Grinning

# 658
  • София
Аз също мразя да ми се пипат нещата. На майка си не давам, какво остава за свекървата. Ядене приемам без проблеми обаче Smile И двете готвят много добре и даже и поръчки им правим понякога.
Не ми се е налагало да звъня на лекарката, но си пращам резултатите от изследванията на мейл и отговаря до час най-много.
Мина ми последната морфология, девойката си се развива както трябва. Не пускат придружители, но имам диск и баткото особено много се впечатли и развълнува.
За изписването може да чакат баби и дядовци пред болницата, но ми се иска да сме само четиримата. С баткото много ме напрегна цялата дандания. Прибирам се от болница уморена, не знам къде се намирам, а те ме чакат в хола да се черпим..ми не беше много яко. А  пък погачата...там беше първият ми по-сериозен сблъсък със свекървата, щото тя реши, че може да си покани родата вкъщи. После и на първия рожден ден се опита, ама и двата пъти я секнахме.

# 659
Като чета се радвам за моята "свекърва" - живеем в един град, на 10 минути сме пеша, но е краен непукист тази жена. Откакто съм бременна ми е писала 3 пъти да пита как съм и до там, от 1 месец дори и това не се е интересувала, пък това да предложи помощ - физическа или финансова, е пълен мираж, добре, че са моята майка и баба ми, че щях да го закъсам с чистене и готвене, но все пак това е по-добрият вариант от това да я виждам всеки ден Grinning

Общи условия

Активация на акаунт