Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 150
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Vache, не съм го написала ясно. Още две седмици ще съм на 42, тоест ставам на 43 след две седмици. Баш за тук съм. Имам почти всички симптоми, които описвате. Дали да не си взема Тромкардин и аз да опитам. С рецепта ли е? Кардиолог ми изписа Конкор, бетаблокер си е. Намаля сърцебиенето, но не е спряло. Имам си го по няколко пъти дневно. Иначе това лято мъжът ми трябва да е останал доволен от една от промените Wink .

# 631

Не знам защо приемаш поста ми лично. Споделяме просто разни неща, думите на която и да е тук са просто повод, а не противопоставяне.
Не го приемам лично, пък може и така изглежда отстрани, просто искам да се разгранича от това мнение и да кажа, че не това ми е идеята.
Защо пък да сме се отклонили от темата?
Аз исках да питам някой ако е наясно - дали само заради усещанията се изписват разни терапии или е вредно да ги имаш. Не знам дали стана ясно. Иска ми се, ако може да ги мина без да приемам лекарства, или е невъзможно? Примерно сърцебиене. Уврежда ли сърцето или просто целта е да се избегне субективното усещане. То не че е малко неприятно, но нали всяко лекарство има и свои странични ефекти. Ако е възможно ми се иска да се избегнат... Или няма как хем вълкът да е сит, хем агнето цяло?
Специално за сърцебиенето, за да се получи, значи някъде има проблем. При мен например, по сърцебиенето се установи проблема със щитовидната жлеза. Пия лекарства за пулса, през годините ги спирам, после се налага пак да ги започвам и така. Доколкото съм чела се уврежда сърцето, но не съм задълбавала. Искам не искам пия ги, защото без тях пулсът ми скача на 120-130.

# 632
  • София
Бети, айде де... една година, голяма работа Wink Тромкардина не е с рецепта, защото е от разни витамини и микроелементи. Аз пия конкор и Тромкардин.
Скрит текст:
Предназначение:
Спомага за поддържане на нормалната мускулна функция и стабилен сърдечен ритъм.

Състав: Магнезиев L-аспартат дихидрат, магнезиев оксид, калиев хлорид, витамин В12, фолиева киселина, никотинамид, коензим Q10. Съдържа също пълнител микрокристална целулоза, хидроксипропил метил целулоза, освобождаващ агент талк, магнезиеви соли на мастни киселини, оцветител Е 171, влагозадържащ агент глицерол, птероил-моноглутаминова киселина.

# 633
Vache, благодаря много. Значи мога да направя един курс и след това избирателно да си ги пия? Примерно като теб-ако ме почне сърцебиене и екстрасистоли да пия примерно седмица, две?

# 634
Демон, ти пиеш ли магнезий?
Ендото също ми е препоръчвал магнезий за сърцебиенето.

# 635
  • София
the_demon, о да, направи ги. То си има вътре магнезий, калий и разни витамини Б, всички са поддържащи сърдечния мускул. Така че... аз взимам опаковка и пия като се сетя. Ето сега нямам проблем и го подмятам блистера. Ако вземе да ми прескача и притупва се сещам и пак попивам десетина дни. То просто си ти набавя нужните неща и е полезно.

# 636
Защо ме търсиш, никой не е споменавал платформи, деколтета и къси поли, не знам откъде ги извади. Simple Smile)
Аз под мацка имам предвид добре изглеждаща и хубава жена, който не иска да е такава, окей, аз искам : ))
Отникъде бре. Споделям какво наблюдавам аз понякога. Не ми харесва, но няма нищо де, то по вкус и цвет - знаеш. Ключът към всичко е самочувствието на жената.

Аз понякога сближавам границите. Все ми говорят как кръвното се вдигало с възрастта. И понякога ако ме заболи глава меря. По-близки граници. Четох някакъв простичък метод за близки граници - топла вода на гладно сутрин. Но за раздалечени като на _re_ge не съм чела. Винаги е по-хубаво ако може с народни методи, ама пусто... Аз се свързах с гениколога си. Каза да попия 2 месеца прумулот нор. Тая евтина бясна химия... Ех, този Христамян.

Vache, ам къде да ме дадеш. Аз си гледкам кротко вкъщи. Simple Smile

# 637
Аз последните дни се оказах на невролог,и понеже беше жена, че и по голяма от мен, си поговорихме малко и на тази тематика. Каза ми, като раздалечавам така границите, например 50-60/120, да пия течности.
Реге, не зная какво да ти кажа, дано успеят да ти нацелят решението за тези проблеми. Confused

# 638
  • Пловдив
Аз съм с ниско кръвно обикновено 90/60 и майка ми е същата...напоследък ме боли глава, меря и пак е така.Явно е от жегите...
Другото...усещам сухота в устата Rolling Eyes пия доста вода, но все ми е жадно.Знам, че нещо с инсулина се свързваше, ама какво беше...?

# 639
  • София
Vache, ам къде да ме дадеш. Аз си гледкам кротко вкъщи. Simple Smile
Е, и ние де.. ама имаме около нас няколко, с които можем да споделяме Simple Smile Исках да кажа, че не си единствена Simple Smile

# 640
Благодаря, момичета.. Не, не съм пила магнезий, мазах се с магнезиево олио 1 месец, но нямаше кой знае какъв ефект... Тоя месец преди да ми дойде МЦ понеже ми и закъсня(30 ден, а обикновено си е на 24-5),направо бяха големи мъки.. Сърцебиене, напрежение, замайвания, световъртежи-направо откачих... И после на 10 ден от МЦ пак имах такова неразположение за 1 ден. Тегава работа... Поне това е първият кардиолог, който ми каза, че мисля в много правилна посока, че това е хормонално и вероятно е заради премено(45г съм)

# 641
  • тук и там
Ходих при АГ.Всичко наред-добре зараства обгорената киста,цитонамазката ми 2А група.Показах му изследванията на хормони,и ми каза че съм в предменопауза и скоро ще навляза в менопауза .После каза,че нямало никакъв смисъл от изследения на хормони на тази възраст-така или иначе,нищо не можело да се направи по въпроса.Докато имам цикъл,относително редовен-не съм била за ХЗТ. Питах за добавки-нямало смисъл и от тях каза..Та с други думи-нищо не ми изписа и нищо не ми препоръча да пия.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:53 от Kaisia

# 642
Кайсия, и моят така, изследвания, добавки, хзт - нямало смисъл, процеса бил нормален. Уф, как ме е яд, че не работи в момента.

# 643
Мен моята докторка отдавна ме отряза с проверка на хормони, терапии, за добавки пък абсурд. Въобще всякакъв род безсмислици ми ги изби от главата още на 40 като станах. Като се прибирахме в БГ тогава се проверявах в частна лаборатория. Е видях каквото ме интересуваше, което не е изненада и до там. Сега вече си чакам ще се потя ли, ще сърцебия ли, хора ли ще трепя....ПОне няма да се чудя.

Иначе и аз искам да изглеждам добре. Въобще нямам в предвид деколтета, платформи и т.н. Искам да изглеждам добре за възрастта си. ТО и за това е целия тоя напън за фитнес, за правилно хранене, поддръжка на зъби, коса, нокти и т.н....Ясно че човек от гена не може да избяга, но се полагат усилия.

# 644
Ееее, дали и моята ще реагира така другата седмица? Боря косопад и искам да видя хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт