Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

 • 28 785
 • 763
 •   2
Отговори
# 720
 • тук и там
 • Мнения: 8 280
На мен Б12 ми е на на горна граница,та няма да пия нищо за сега.Но вит .Д трябва да вземам.Препоръчайте ми някакъв(добре е да го има във БГ,че не ми се занимава с поръчки от сайтове).

Аз съм със цикъл -3-4 дни,като реално  само един от тях е обилен.Нямам някакви болки или голям дискомфорт. Ама ме е страх да се похваля направо,че то на тази възраст   всеки ден се променят нещата.Иначе от към емоции и психика  съм  кукувица от всякъде седмица преди да ми дойде,чак аз не се трая,пък другите как издържат..Blush
Но аз малко невротичка си падам по принцип,та преди цикъл -са съвсем  зле нещата..

# 721
 • Бургас
 • Мнения: 4 725
МАРИ77   пусни си поста в темата за резултати от изследвания, там е по-вероятно да получиш коментар.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1154633.735


При една моя приятелка се оказа хиатална херния.Съвсем бегло погледнах какво е.

# 722
 • Мнения: 33 489
МАРИ77   пусни си поста в темата за резултати от изследвания, там е по-вероятно да получиш коментар.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1154633.735


При една моя приятелка се оказа хиатална херния.Съвсем бегло погледнах какво е.
Извинявам се, но кое в поста на Мари77 те дведе до извода за хиатална херния?  Питам, защото и аз имам такава.

# 723
 • Мнения: 3 300
Хиаталната херния може да се установи само с гастроскопия, иначе симптомите ѝ са киселини, парене, болки в стомаха, гърдите и други

# 724
 • София
 • Мнения: 505
Но вит .Д трябва да вземам.Препоръчайте ми някакъв(добре е да го има във БГ,че не ми се занимава с поръчки от сайтове).
Ендокриноложка ми препоръча Вигантол - 20 капки седмично.

# 725
 • Мнения: 17 677
Хиатална херния може да се установи и с образна диагностика:

За поставяне на диагнозата и определяне на типа хиатална херния се използват основно образни и ендоскопски методи:
 Рентгенографии на хранопровод и стомах с Бариев контраст
В много случаи хиаталните хернии се откриват случайно при обзорни рентгенографии на гръден кош по друг повод. Използването на Бариев контраст обаче позволява добра анатомична ориентация и дава информация за големината на херниалния сак и дефекта.
Типични находки са разширяването на крайната част на хранопровода при Тип I хернии, разширен хиатален отвор, наличие на гънки от стомаха над диафрагмата, както и рефлукс на контраста към хранопровода.
Контрастното изследване позволява отдиференцирането на различните типове хернии.
 Фиброгастроскопия
При Тип I диагнозата се поставя още при преминаването през дисталната част на хранопровода, като се вижда гастроезофагеалното съединение, и диафрагмалния отвор под него. При Тип II гастроезофагеалното съединение се намира на нормалното си място, но след преминаване на фиброскопа през диафрагмалния хиатус и оглед на стомаха се вижда пролабиране на част от него към гръдния кош.
Ендоскопското изследван позволява да се диагностицират усложнения, като ерозивен езофагит, язви в хиаталната херния, Баретов хранопровод, тумори.
 Езогафеална манометрия и Ph-метрията
Тези методи имат малка сензитивност по отношение диагностиката на хиаталните хернии, но дават информация за функцията на ДЕС
https://pirogov.eu/bg/khiatalna-kherniia_p456.html

# 726
 • Мнения: 33 489
Чакайте малко. Да уточним нещо. МАРИ 77 пише, че има някакви неразположения, когато яде определени храни и за това ги отбягва. НО! Аз лично не виждам зададен конкретен въпрос за изследванията, които тя постна, а Галчудо изказва предположение за хиатална херния..... Не мога да навържа нещата, а аз съм притежател на такава хиателна херния.

# 727
 • Бургас
 • Мнения: 4 725
Заради гаденето и киселините се сетих.Споменавам го просто да прегледа и евентуално да обърне внимание.Никъде не правя извод, че тя със сигурност има такова заболяване.Още повече уточнявам, че самата аз не съм запозната в детайли .

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 14:37 от Галчудо

# 728
 • Мнения: 8 755
И да разбете за тая херния пак не може да направи много. То си е до живот. Освен ако не е наистина огромна и да налага оперативна намеса. Май всички сме с тази херния заради бременностите. И на мен при случаен преглед ми я откриха.

# 729
 • Мнения: 17 677
Покрай съмнения при мм за такава херния се зачетох в една група, имаше доста оперирани хора, при които проблемите бяха продължили.

# 730
 • Мнения: 8 755
Като цяло не сме се прегледали, не са ни открили. Аз много се учудих като ми я показаха на снимката. Аз освен през бременността, никога не съм имала корем. Винаги ми е залепнал на гърба. Винаги съм го тренирала и никога не е преливал. От къде тая херния се взе. Но докторицата каза от бременността, особено ако бебето е било голямо. А моето беше 4500. За моя ръст непосилно. Та кой знае кое на къде се е отплеснало тогава.

# 731
 • Мнения: 1 997
Отново за хормоните и тяхното регулиране
https://www.zdravei.org/estestveno-balansirane-na-hormonite/?fbc … gYYuhoq8oNH5IO5dI

# 732
 • Мнения: 33 489
Заради гаденето и киселините се сетих.Споменавам го просто да прегледа и евентуално да обърне внимание.Никъде не правя извод, че тя със сигурност има такова заболяване.Още повече уточнявам, че самата аз не съм запозната в детайли .
Гаденето и киселините може да са и от рефлукс. Нищо от изследванията, които ти коментираш не показват този проблем. Той е физиологичен.
При хиатална херния е добре да не се вдига тежко, да се внимава с упражненията. При операция може пак да се получат същите оплаквания, т.е. да не е успешна.

# 733
 • Мнения: 6 249
Кайсия, виж листовката на АлфаД3. Лекар ми го изписа.

# 734
 • Мнения: 17 677
Най-масовият изписван витамин d -Вигантол, а и останалите които съм пила, са Холекалциферол, докато този Алфа Д3 е алфакалцидол, не ми е познато това нещо. Thinking
Явно е нещо с калций:
. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЛФАКАЛЦИДОЛ САНДОЗ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Алфакалцидол Сандоз принадлежи към групата лекарства, наречени аналози на витамин D. Това е вид витамин D. Витамин D контролира нивата на две вещества в тялото Ви. Тези вещества са калций и фосфат. Вашето тяло се нуждае от тези две вещества, за да поддържа костите и зъбите Ви здрави.
Алфакалцидол Сандоз действа като увеличава количеството витамин D в тялото Ви. Това означава, че нивата на калций и фосфат в тялото Ви също ще се повишат

И още:
Алфа Д3 / Alfa D3 капс.
Alfacalcidol
Описание
Алфа  Дз се прилага за лечение на състояния, при които е променен калциевия метаболизъм, поради нарушения в процеса на 1 α-хидроксилирането.

Май е по-добре да не се взима без лекарско предписание.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 21:27 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт