Как заспивате вечер?

• 3 827
  • 59
  •   1
Отговори
Здравейте, интересно ми е, имате ли някакви ритуали преди сън?
Аз обикновено чета книжка преди сън и като се уморя заспивам. Мъжът ми пък заспива на телефона, скролва безкрайно някакви клипчета. Все му обяснявам, че не е здравословно да заспива с него, защото има много лош сън с често будене, въртене и т.н. ама не ме слуша. 😀

# 1
Принципно чат пат чета.
Ама последно врема и аз скролвам клипчета и трябва да се спра.
Иначе спя добре.
Но от тези клипчета има добри неща. Зависи и какво търси човек и гледа.
На мен все разни упражнения ми се предлагат предимно.

# 2
С телефона, но аз гледам избрани от мен неща.

# 3
Заспивам на пyснат телевизор, това ми е единственото време за гледане на телевизия и въртя предимно 3 канала - NatGio, Discovery и TLC. Съвсем нормално си спя.

# 4
Толкова съм уморена, че заспивам докато главата ми пада на възглавницата. Но трябва да съм изпълнила ритуала преди това - да съм изкъпана и с подходяща дреха за съм. Ако тези неща не са направени,  сънят ми е на прескулки и е просто мъка. Определено не съм в състояние да заспивам на дивана в хола. В къщи, по принцип телевизор (като устройство)  се гледа само когато имаме семейна киновечер, така че тази джаджа я  няма в спалнята.

# 5
Рядко чета ако е физическа книга, в леглото преди лягане, защото му дразни всичко светещо😆 но с четеца нямам проблем, чета си на него.
Но обикновено скролвам, той като цяло си ляга и заспива ( три минути са му много).
Аз обикновено чета разни неща тук или гледам рийлчета, но гледам да е нещо интересно, не простотии. По едно време си гледах сериалче, ама заспивам бързо вече.

# 6
  • София
Обичам да правя разни дреболии, които ми носят спокойствие - да пригладя чаршафите, да си изтупам възглавницата, да проветря, да си сипя вода за през нощта.
Опитвам се вече да избягвам скролването преди заспиване. Вместо това се старая да се отпусна в леглото и да си прехвърлям из мозъка положителни неща.

# 7
  • Melmak
Обичам да спя на тъмно. Сложила съм дебели завеси, май са блек аут. Запердвам, навивам алармата и лягам. Взела съм си душ преди това и съм се намазала с 5 корейски продукта по лицето.
Пия магнезий за по-добър сън. Гушвам половинката и се отнасям. Нямаме тв в спалнята, единственото светещо нещо е лампата и я гася. Обичам да е тъмно, дори ако ходим на почивка избирам настаняване с хубави завеси/пердета, да не ме буди светлината.

# 8
От както се гаджосахме с М 99% от вечерите заспиваме на аудиокнига, една конкретна, която знаем наизуст, но ни върши работа.
Последните месеци ритуалът ни е слагане на инжекция... Simple Smile Вече е и мазане с крем против стрии Simple Smile Старая се да се сещам да си слагам и крем за лице.
Принципно предпочитам да записвам докато чета. Киндъла беше покупката, която ми спаси съня преди години, защото заспивах само на телевизор. Ако ми се доспи докато чета трябваше да се обърна да оставя книгата и да загася лампата се разсънвах. Киндъла е с подсветка, четях си на тъмно,като ми се доспи само го затварям, затварям си очите и заспивам Simple Smile Търся си някоя хубава дълга поредица, за да си върна този навик Joy

# 9
  • Down south
Преди лягане - четири удобни възглавници, стратегически разположени на П.
Проверка на температурата в спалнята.
Water pick, floss, water pick, brushing, retainers.
Кремове за всички части на тялото.
Опит да чуя, дали съпругът диша/ хърка в съседната спалня.
Преглед на БГ мама.
Четене на книга, електронна. Регулирането на текст  - благословия на днешните технологии.

Добро утро, свежарки!

# 10
С телефона (но през деня нямам много време да го гледам) и чаша мляко до мен. Клипчета не гледам, чета си разни неща тук или из фейсбук. Последно време спя като пън, добре ми е.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 00:37 от brumm

# 11
  • Out of the Mix
С телефона, но аз гледам избрани от мен неща.

Да не забравяме и по панделка, нали така. Stuck Out Tongue Closed EyesSmile

# 12
  • София
Понякога заспивам и оставям за през нощта някоя специална плейлиста с мелодии за сън. Не забелязвам някакво огромно влияние на съня честно казано, макар че понякога, ако се събудя през нощта, се унасям по-лесно.

# 13
Задължително душ, рутина с кремове – лице, ръце, тяло. 1 фъска парфюм. Нощни лампи. Свещи ароматни.
Не обичам телефоните и зверене в тях/писане. Лаптоп само и гледане на сериал/и. Гледам едновременно няколко сериала или филма, редувам вечерите. Докато задремя. Гася или затварям лаптопа. Спя като бебе.
Не харесвам музики, говорене, тв, бял шум ецетера, докато спя никакви, даже ме дразнят. Както и светлина.

# 14
Аз най-често си пускам кличета на слушалки и докато ги слушам заспивам. Рядко се случва да си пусна някойс ериал на телефона. Понякой път заспивам докато гледаме филм. Случва се и направо с лягането да заспя, когато съм много изморена.

Общи условия

Активация на акаунт