Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 276
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Аз един път съм пускала прогестерон, и май нещо не уцелих правилния ден, и повече не съм се занимавала.

# 301
  • Враца
Добър специалист в София или Плевен?
Аз бих препоръчала доц. д-р Катя Тодорова в Плевен от личен опит - https://www.exacta-medica.com/profile/docz-d-r-katya-todorova/
Чакам да си събера моите всички изследвания и ще си запиша час при нея.

на мен ми казаха прогестерон на 21 ден, ама като за моята овулация....май изобщо няма да мога да го изследвам. Другите 3-5 ден, аз лично ги правих на трети ден с половин час почивка преди боцкането, заради пролактина.

# 302
  • тук и там
И на мен личната ми пусна полови хормони,включително и прогестерон.Ама този месец не ми дойде..Казам че няма как да стане тогава.Трябва да имам цикъл за да ги изследвам,та за август остават(ако ми дойде).Другата седмица ще ходя на АГ.

Някой беше питал за нещо за енергия .Жен -шен става, той дава енергия- но не бива да се приема  ако имате високо кръвно.

# 303
Здравейте момичета!
След като известно време получавах бодежи в лявата част, под ребрата , тъпа болка , лек задух, едно покачване в гърлото и чувство , че не мога да преглътна понякога-отидох да си направя ехография на коремни органи. Имам си рефлукс. От доста време, да не кажа година и отгоре понякога ми ставаше зле след хранене, независимо от храната. Чак позиви за повръщане. Е, това излезе. Щитовидните са ок. Половите не съм изследвала, но след няколкопериода на идване на цикъл на точната дата , но през месец  сега си ми прескочи 2 месеца. Не пия нищо за цикъл-чакам си го. За стомаха ми предписаха симбиотик и един гел Гастротус. Мога да кажа, че нещата се успокояват, но ще си е с мен за цял живот. Лекарката ми каза да избягвам мазно, пържено , диня, картоф и ориз. Кафяв може и червена леща. Хляб също не-от пълнозърнестия се получават киселини. Аз така или иначе тези продукти не ги употребявам. Офффф, скапана работа. Бях записала час при ендокринолог заради усещанията в гушата, но понеже преди половин година ходих и имах ехография на гуша и изследванията са в норама реших, че е най-добре да проверя първо коремни органи.
Това е от мен.  Хубав ден!    Simple Smile

# 304
  • Нидерландия
Добро утро скъпи дами, влизам със коментар, надявам се полезен, от вземане на Vitex Agnus. Пиех както беше препоръката по 2  на ден  в продължение на 2 месеца. Спрях го веднъж за 2 седмици и след това го започнах отново. Но отново го спрях сега, защото вече съм сигурна че не е моята добавка, а именно симптомите уж за които го пиех се усилиха, главоболие, сърцебиене, тревожност, засилен апетит за сладко, симптоми на пмс по никое време както и кървотечение, слава богу не обилно, но пак по никое време. Първият път направих почивка защото можеше да е случайност но сега вече съм убедена че е от него, защото се получи същия ефект. Така че моят съвет е да не се "ебаваме" със сякви хормонални естествени добавки,  разстения и треви. Явно организма си знае работата и ще трябва да приемаме дискомфортите като част от живота 🙏😁 разбира се подкрепям на 100% консултациите и контролните прегледи от специалисти.

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 11:40 от Madelief

# 305
  • София
За добавките, за съжаление, е така.
Аз опитах всичко и се чувствах сякаш по-зле и по-зле. От 3 месеца съм на противозачатъчни Логест и ми е супер. Но знам, че не бива дълго да ги пия и ми е тъпо, защото само с тях от всичко, което опитах съм нормален човек...

# 306
На мен витекса ми е предписан от лекарката ми, само че тя ми написа агнес, аз сега реших да опитам витекса, надявам се да не е проблем, странични ефекти-лоши  за сега не виждам. Струва ми се ,че от както го пия губя повече вода, това ми допафда, защото се подувам много сега в жегите.Друго не съм забелязала

# 307
  • Нидерландия
#sunrse щом е препоръчано от лекар съм за,  но аз тръгнах сама да си експериментирам. Явно не е за мен. Но никога не бих тръгнала да експериментирам със противозачатъчни без консултация със специалист.

# 308
  • София
Не, на нашите години противозачатъчни, само ако са предписани от лекар и има основание.

# 309
Това, че някоя добавка е изписана от лекар, не дава гаранция, че ще ви се отрази добре.

# 310
  • София
Това, че някоя добавка е изписана от лекар, не дава гаранция, че ще ви се отрази добре.

Напълно вярно. На мен колко кофти ми се отрази прословутата добавка NAC, препоръчвана при ендометриоза и детокс на черния дроб. Разбута ми яко корема и ми отне около месец да загрея, че е от нея.

# 311
Привет. Аз минах мамографа. Беше без особености. Имаше запазено заключението от предишното ми посещение (оказа се 2016-та). Но на въпроса "дата последен цикъл?" казах 18-ти 07. Премълчах, че и в момента съм в някакво прокървяване (същото като цикъл направо казано). Просто се опасявах, че ще ме върнат и направлението щеше да ми изтече като давност.

Не мога да се свържа с гениколога си. Явно е в отпуска.
В темата при вас е приятно спокойно и интересно.

# 312
Мен не ме попитаха за последен цикъл, едва ли биха те върнали. Важното е, че всичко е наред.

# 313
Мислех, че не дават да ходиш по време на цикъл. А най не обичали да им идеш преди цикъл. То преди е логично де. Преди цикъл гърдите така или иначе се втвърдяват. Може би заради това. Нищо де, замълчах си. Но да, важното е, че е наред.

# 314
  • тук и там
Аз пък вчера си записах час за АГ за понеделник,то взе че ми дойде днес. Миналият месец ми пропусна,сега ми дойде ,ама  юли бях със цикъл..Личната ми пусна и полови хормони,но утре не работят лабораториите,в понеделник ще ми е трети ден.Принципно е окей,но на мен цикалът ми е с продължителност 3 дни само,и в понеделник ще ми е последния ден най-вероятно .Ще си отменя часът за АГ за следващият ден, просто се чудя за хормоните да ходя ли.Естрадиол и ФСХ ми пусна ..Е,и прогестерон де-ама той ще е по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт