Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 187
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
сега от четири месеца имам цикъл и ходя без превръзка:).Единственото странно нещо ,което забелязвам е,че ми е странно подут корема,все едно съм бременна.Не ми е много комфортно.Явно е хормонално
Мдааа....подобна ситуация. От 2м. вместо цикъл кафеникаво оскъдно зацапване за 2-3 дни. Почти може без превръзка...
А хормоните през м. 02 бяха доста прилични...ФСХ около 12...Началото на края....Rolling Eyes

# 526
Да,ама моето ФСХ Хич не е прилично.35е,а съм на 40:(

# 527
Действа за 15-20мин и бързо се идва в съзнание.

С газ

# 528
  • В градината...
Днес ходих на преглед. Прокървяванията през 15 дни се оказаха от два малки полипа (аз го усещах, че не е маточно кървене, беше бистра кръв, без съсиреци). Сега трябва да ги махам. Преди 11 години ми махаха в Тутракан с хистероскпия. Сега АГ- то каза кюретаж или вакуум. Много първобитни ми се стори. Ама чак до София да бия път, пък и веднъж за преглед, втори път за процедурата... Чудя се какво да правя. Наблизо има в Русе уж читав гинеколог.

# 529
  • тук и там
Пробиотици съм пила със месеци, и то високи потенции от iherb. Не е от това. За мен са си хормонални оплаквания, като бременна бях със същите оплаквания, но тогава поне кожата и косата ми бяха супер, а сега - обратното. Blush Аз и на вид докарам - корема ми е като на бременна в 5 месец.... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 530
Хаха,аз през бременноста бях с подут корем.В първият месец ,имах по-голям корем от седмия.Сега съм същата.Някакви добавки за преодоляване на проблема?

# 531
Къде бяха полипите и как ги махнаха? Ако е удобно, може ли да споделиш? Питам, защото сега имам един на шийката и утре ще ходя при АГ-то да каже как ще процедираме. Миналия път имах един много близо до канала и го махна в болница, с венозна упойка. Не знам, не ми се иска пак да е в болница и с упойка
Два пъти вече махам такива, процедурата е хистероскопия или абразио.
Първият път попаднах на един нещастник в кабинетите отдолу в сградата на Майчин дом, който само ми отскубна това в канала, че и ме прати да си го нося за хистология в Рамус, та ми скъсаха нервите и замалко да ме конизират заради неверни резултати.  След това друг доктор ми направи абразио, оказаха се доста големи полипи.

# 532
Lemy, а всички полипи едни и същи ли са? Преди 10 години личната ми махна някакъв при рутинния годишен преглед. Видя го при вземане на цитонамазката и го дръпна (май). Но яз нямах никакви оплаквания. След 5 години пак се появи полип от същия вид на същото място. Пак така го махна. Пращаха на биопсия. Всичко беше на ред. Дано не ги произвеждам вече. Но болка не съм чувствала при махането, ни след това.

# 533
Вики, нямам идея. Но ми е останало като спомен, че доктора(читавият) ми е казвал, че такава е процедурата, да се види и в матката какво става. А може би и те си преценяват по време на прегледа какво и що, а и ако нямаш някакви оплаквания...

# 534
  • Добрич
И аз съм махала полип с абразио. Пълна упойка, но за кратко. После правиха хистология. Останала съм с впечатление, че в повечето случаи това са доброкачествени образувания, но хистологията го доказва.

# 535
Не зная как се водят тези упойки, двайсетина минути май те държи. Най-добре съм се чувствала с Диприван, след него ставаш и тръгваш все едно нищо не са ти правили. Обаче един път ми сложиха някаква...малее, какви абстрактни сънища сънувах и колко бях като дрогирана....

# 536
Днес ходих на преглед. Прокървяванията през 15 дни се оказаха от два малки полипа (аз го усещах, че не е маточно кървене, беше бистра кръв, без съсиреци). Сега трябва да ги махам. Преди 11 години ми махаха в Тутракан с хистероскпия. Сега АГ- то каза кюретаж или вакуум. Много първобитни ми се стори. Ама чак до София да бия път, пък и веднъж за преглед, втори път за процедурата... Чудя се какво да правя. Наблизо има в Русе уж читав гинеколог.
Хистероскопията е за предпочитане - по-щадяща манипулация от абразиото, ще огледат хубаво маточната кухина, ще махнат полипите като хората. С абразиото какво правят - остъргват на сляпо, я успеят да махнат полипите, я не.

# 537
Lemy тези упойки седейшън им викат. Аз на  колоноскпиите винаги с такава минавам. 10-15 мин и се будиш. Ама после такова повръщане му дръпвам, не е истина. Все ме бъзкит слагали ми от това дето Майкъл Джексън затриха. Много смешно, но и те се чудят как да си разнообразяват ежедневието от гъзища 😂

# 538
всички полипи едни и същи ли са?

Има два вида - на краче и разлат (като петно). На крачетата могат да се скубват, ама трябва да се виждат, разлатите се "стържат" барабар с всякаква лигавица наоколо, включително здрава. Извинете че не знам точната терминология.

# 539
  • София
Точно с това и мен са ме приспивали за кратко, дето на Майкъл смъртта спрягат с него. Добре, че го прочетох после иначе сигурно много щях да се притесня. Бързо се заспива и лесно се излиза после от упойката.

Общи условия

Активация на акаунт