На море в Гърция 2020 - IV

• 45 730
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
След 3 дни в Централно Загори, вече сме в Сивота. И тук снощи преваля, но нищо драматично. След Загори, където хора нямаше никакви, тук ми е буквално на ръба за населеност. Не че са като друга година, очевидно местата за настаняване са 20% макс пълни. 1 румънска кола видяхме, сърби чуваме, италианци и германци също. Ще имаме късмета да огледаме без тълпи, за което съм супер доволна Simple Smile

# 286
Здравейте момичета,

Пиша, за да ви попитам няколко въпроса, понеже ви следя от много време, а до сега никога не съм се включвала.
С моя приятел до сега сме ходили на Керамоти, Тасос и до Халкидики и тази година ще ни бъде четвъртата в Гърция. Тази година решихме да отидем до Лефката, живот и здраве заминаваме на 26.07.2020 за една седмица. Ще нощуваме в Нидри, понеже там ни хареса повече от другите градчета.
Въпроса ми е дали там по плажовете има морски таражели и обувките за вода задължителни ли са? Освен това, ако кажете кои плажове на вас са ви харесали най-много, ще съм благодарна за информацията. Simple Smile

Мерси много предварително!

# 287
  • София
Тази година решихме да отидем до Лефката, живот и здраве заминаваме на 26.07.2020 за една седмица. Ще нощуваме в Нидри, понеже там ни хареса повече от другите градчета.
Въпроса ми е дали там по плажовете има морски таражели и обувките за вода задължителни ли са? Освен това, ако кажете кои плажове на вас са ви харесали най-много, ще съм благодарна за информацията. Simple Smile

Не съм била на Лефкада , но на 25.07 пътувам за там ( стига да не ни затворят границата). Доста четох и разглеждах. Най-добрите плажове са от западната страна на острова.Тук може да видите всички плажове : https://www.youtube.com/watch?v=0SGSSH4MHtE
Аква обувки купих за цялото семейство защото пясъчните плажове не са много.

# 288
Знаете ли за хотел, в който можем да преспим малко след като минем Промахон (в посока Гърция:) )?

Относно Торони, ние сме ходили там, това е крайната част на плажа, там където са местата за настаняване не е толкова тесен. На мен преди да се стане търпаната, Торони много си ми харесваше. Дори сега бих отишла септември, защото е мисля хората са по малко.... От към ресторанти нпма кой знае какво, но вечер скачаме с колата в околностите и сме намирлаи сносни:)

# 289
При нас е мрачно, гърми от време на време и ръми. Решихме дори да не се къпем, да обиколим с колата да разгледаме. Може да си харесаме място за догодина.

# 290
Знаете ли за хотел, в който можем да преспим малко след като минем Промахон (в посока Гърция:) )?

Това https://www.booking.com/hotel/gr/agnantio-spa.en-gb.html или на Керкини (обсъждаше се вчера).
Торони и на мен ми харесваше, като дъщерята беше бебе, но много спокойно беше, сега явно се е променило. Плажа си го спомням като огромен - и дълъг (над 2 километра е) и широк, въобще нямам спомен къде е тесен!

# 291
  • Бургас
На Торони сме ходили със семейството преди 6години началото на септември. Въобще не ми хареса бяхме в началото на селото до един канал и хванахме лошо време с буря от този канал два дена течеше мътна вода в морето. Ставаше и много дълбоко изведнъж. И на плажа Портокали не ми хареса може би защото не плувам под вода. Там се чувствах точно като гларус кацнал на скалите, но пък другата част от семейството много се забавлява.

# 292

Това е плажът на Торони, не е много широк. Нямам по-свясна снимка в телефона.

Днес минахме през Каламици, валеше не сме плажували, хареса ни.
Паралия Сикиа, голям, пуст плаж, вълни, водорасли.

# 293
Здравейте момичета,

Пиша, за да ви попитам няколко въпроса, понеже ви следя от много време, а до сега никога не съм се включвала.
С моя приятел до сега сме ходили на Керамоти, Тасос и до Халкидики и тази година ще ни бъде четвъртата в Гърция. Тази година решихме да отидем до Лефката, живот и здраве заминаваме на 26.07.2020 за една седмица. Ще нощуваме в Нидри, понеже там ни хареса повече от другите градчета.

Миналата година ходихме до Лефкада и беше прекрасно, непременно ще оридем отново някой ден там. Спахме във Василики, в Нидри ходихме до пристанището един ден за цял ден разходка с корабче. Аз ако ида в Лефкада, отново ще нощуваме във Василики, защото локацията до прекрасните плажове е отлична, много заведения за хранене има и също пристанище, и лично на нас ни харесва повече от Нидри. Имайки предвид и локацията до Порто Кацики (стига се с кола и корабче от Василики), Егремни (само с корабче), Агиофили - с водно такси се стига и тръгва от Василики и е супер наблизо (това ми е голямата мъка, че не успяхме да отидем дотам, следващия път ще се поправим със сигурност) и Катизма определено бих отседбала там. Всъщност от тази темичка юиналата година стигмах до трзи изводи преди да резервираме. Иначе и аз се бях чудила за Нидри. Не съм видяла нито един морски таралеж, но на плажовете в Лефкада е хубаво човек да ползва аква обувки.

# 294
Здравейте!
Тъй като никой не е застрахован, занете ли какво се случва ако те тестват и се окажеш положителен? Може ли да се прибереш в България?

# 295
Здравейте!
Тъй като никой не е застрахован, занете ли какво се случва ако те тестват и се окажеш положителен? Може ли да се прибереш в България?
За жалост не
държат те 14 дни в някакъв хотел
ужасно е, дано не се случва
и в темите във фейсбук никой не се е "похвалил", че е положителен
то масовото тестване едва вчера започна за българи

# 296
Неприятно! Дано не се случва! Но става трудно, ако и детето трябва да стои в една стая. То тогава почивката в Гърция е голям риск.

# 297
Съветът беше ако те изпратят за тест обръщаш и в България. Всеки си решава, преди теста можеш след това- няма мърдане. Аз само като си помисля 24 ч тръпнене и после 14 дни в хотел, ами не бих могла. Освен това контактните с теб семейството сигурно ще ги карантинират също, макар и да не са положителни като контактни от първи ред.

# 298
И през нощта ли тестват или само през деня?

# 299
Ох, и моят мъж така мисли. При тест, обръщаш и се прибираш. Аз ще го преживея, но детето е с хадв и не знам. Голямо чудене!

Общи условия

Активация на акаунт