На море в Гърция 2020 - IV

• 45 671
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Риска да се заразиш в евентуалното закрито помещение на границата и ВЕДНАГА след това да дадеш положителен тест е нула.
Иначе риска да се заразиш на каквото и да е закрито си го има-и да влезеш в гръцки супермаркет, и в гръцка баничарница- както и в български такива.
Не драматизирайте толкова.
Или не тръгвайте.

# 406
Риска да се заразиш в евентуалното закрито помещение на границата и ВЕДНАГА след това да дадеш положителен тест е нула.
Иначе риска да се заразиш на каквото и да е закрито си го има-и да влезеш в гръцки супермаркет, и в гръцка баничарница- както и в български такива.
Не драматизирайте толкова.
Или не тръгвайте.
Не драматизираме, а РЕАЛИЗИРАМЕ (дали да тръгнем). Представете си, при някои е по-сложен въпросът с евентуално заразяване от при други.

# 407
Риска да се заразиш в евентуалното закрито помещение на границата и ВЕДНАГА след това да дадеш положителен тест е нула...
Това е ясно и не това е питането.
Защо не приемете, че някои хора имат нужда от повече инфо от 1-ва ръка, за да си пресметнат риска?

# 408
  • Бургас
Хванахме смяната на екипите на гръцкото СЗО. Ръкавици носят,но не махат след всеки тест. Има дори и гръцка телевизия.
На мъжа ми са казали ако до три дни не се обадят значи всичко е Ок. Явно правят много тестове и не смогват.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 11:24 от maya_76

# 409
Рискът в магазина да те наплуе някой заразен сърбин е по-голям от колкото на границата да те заразят.
Изобщо на гърци и сърби не им пука дистанция 0 всеки ти се бута. Да не говоря колко пъти гърци ме заговарят на 10 см от мен без маски върхът беше една оФца 3 пъти дойде да ме пита за бебето накрая и се накрещях да седи на 2 метра.
Единствено се пускат ограничен брой хора в магазините.
Времето днес е кофти вали духа студен вятър до сега не беше чак толкова зле.
Сърбите в 11ч вече са пияни.

# 410
  • София
Не драматизираме, а РЕАЛИЗИРАМЕ (дали да тръгнем). Представете си, при някои е по-сложен въпросът с евентуално заразяване от при други.

Само да кажа, че щом имате такъв проблем с мерките и очевидно се притеснявате, по-добре хич не тръгвайте. Дали носят маски иръкавици при тестването ще ви е най-малкият проблем в Гърция. Никъде не си дават зор с мерките, във всички закрити помещения никой освен персонала НЕ носи нито маски, нито ръкавици. Климатиците бичат навсякъде. Дезинфектанти има на входа на всеки обект, това е. Масите в таверните са леко разредени. Единственото място, където беше задължително носенето на маска на закрито, беше ферибота.

# 411
И моите впечатления отпреди десетина дни са тези. Никакви мерки не се спазват, освен че се леят дезинфектанти в изобилие във всяко заведение, хотел, в някои от магазините. В част от заведенията приборите са индивидуално опаковани, но е рядкост. Маските на персонала - мнозина ги носят като ББ (с носа отвън, както впрочем е масово и у нас) или като лигавник.
Също смятам, че хората със специфични притеснения е по-добре да не пътуват, макар че от моята гледна точка Гърция в този период беше по-безопасно място от София.

# 412

Пускам 2 снимки от любимото ми Йонийско море от миналата година, от телефон са,  дано всичко е наред и след седмица да мога да пусна отново от тази година.
За да не кажете, че само питам, но все пак не съм попадала на нещо ново, нол ичната ми карта е валидна до 08.10.2020 г. - да не са измислили някакъв по-дълъг срок.

# 413
  • София
maya_76  с какви кодове сте? И синът ти пълнолетен ли е? Тоест иска ми се да знам дали и на малки деца взимат тест.

Относно положителният тест /не дай си боже/ и карантинирането .... искам да добавя, че има доста фалшиво положителни тестове и едно такова обаждане за положителен тест и съответното карантиниране и , ако се окаже че е фалшиво положителен ...... просто суперрррр почивка за цялото семейство ......

# 414
  • София
От една седмица обикаляме. Повече лисици видяхме отколкото хора, спазващи мерки.
В една кръчма сервитьорката бе с шлем. Това бе всичко.

# 415
Относно положителният тест /не дай си боже/ и карантинирането .... искам да добавя, че има доста фалшиво положителни тестове и едно такова обаждане за положителен тест и съответното карантиниране и , ако се окаже че е фалшиво положителен ...... просто суперрррр почивка за цялото семейство ......
Искаш да кажеш, че е по-добре положителен тест и болен от Ковид ли? Не знам, направо да я закриваме тая тема Grinning

# 416
  • някъде ... тук ...
Прибрахме се. Да видим кога ще може пак. Много хубаво си изкарахме. Трябва да намеря време да сортирам снимките.
Моите наблюдения за мерките из гръцко са същите като на Параход, Змия и Тодоричка.

# 417
ПСР няма фалшиво положителни според специалисти (напр. Кантарджиев и Радка Аргирова). Това, че тестът след положителния е отрицателен, не прави първия фалшив.

Ако някой е в рисковата група, вместо да пълни страници наред с притеснения, не е ли по-добре да преосмисли почивката си извън топ сезон? И аз съм рискова заради прием на имуноспупресиращи лекарства и отидох, когато още нямаше хора. И да се вайкаме, и да събираме информация от първа, трета или пета ръка, най-сигурно е да се седим вкъщи.

# 418
  • Варна
Ние сме в Хорефто, Пелион. Персоналът в хотела носи маски/шлемове. В магазините и ресторантите обикновено имат маски на брадата 😄. Дезинфектанти има навсякъде. Като цяло има малко хора, така че проблем с дистанцията няма. Времето е ветровито до обяд, но все пак става за плаж.

# 419
  • Бургас
maya_76  с какви кодове сте? И синът ти пълнолетен ли е? Тоест иска ми се да знам дали и на малки деца взимат тест.

Да сина ми е пълнолетен на 24г. Техните кодове бяха с 13, но мисля,че това не е критерий - избирателно е. Деца на опашката за тестване не видях.

Общи условия

Активация на акаунт