На море в Гърция 2020 - IV

• 45 216
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
.
Аз да споделя за развитието на нашето пътуване след постнатата снимка от мен на 7км опашка.6 часа бяхме на нея в адската жега(40 градуса),имаше деца на които им беше лошо,хора останали без вода...ужас.На границата нашите само ни видяха личните карти,гърците си търсиха QR кода и накараха мъжа ми да си направи covid19 тест.Имаше и много други българи на които им правиха,общо взето който прецени граничаря.
Вече сме на прекрасният Тасос,успех на всички които ще пътуват,аз това пътуване ще го помня цял живот!
Приятна почивка!

Искаха ли от мъжа Ви да е самокарантиниран до получаване на резултатите? Казаха ли Ви кога и как ще Ви съобщят резултата? Въобще някаква допълнителна информация, за тези които са тествани имате ли?

Здравейте,казали са му да стои в хотела ако му се обадят след 24ч значи има проблем,ако не значи няма.
След като му взеха пробата гледаха и преписваха данни от QR кода.По мои впечатления в тази част в непосредственост до самият граничен пункт бяхме около 1час,гърците направиха много тестове вчера.Граничаря реши да тества мъжа ми след като погледана декларациите с QR тестовете и попита кой е пр.Иван?Той каза аз го прати на тест.Теста е буквално на пункта има две маси с по две момичета и се образуваше малка опашка от чакащи да си го направят.Аз мисля,че това не ОК стратегия трябва такива тестове да се правят преди заминаването а не по време.Ти си тръгнал вече,имал си досег до граничари,тестващи,тол такси,бензиностанции и т.н.Нещо ми се губи смисала...но това си е мое виждаждане.
А, дали кода му е започвал с 13? Thinking Simple Smile
Весела почивка пожелавам!
Здравейте,
И нашите кодове са налични- на 30 ги пуснахме, на 4 ти тръгваме. Дали сте обръщали внимание на кода, от 4 само една започва различно...да се филмирам ли чудя Grinning
Е, хайде сега! Joy С 23 ми започват всичките.
Въх Scream
И при нас преобладаващите са с 23, само 1 с 13.
Те са се филмирах Grinning
И нашите започват с 13 и 23, но няма как да кажа нищо, защото не ни ги провериха. Пожелавам ви успех!

Благодаря и на вас страхотна почивка Simple Smile

Да неговият започва с 13 моят с 23.Той беше провереният.
Благодаря поздрави от Тасос

# 76
  • София
Значи 13 е някакъв знак.  Пътувал ли е някъде преди това, уж това щяло да е определящо за тестване.

# 77
Знаете ли как процедират с пътуващите в туристически автобуси от агенция? Всички ли проверяват?

# 78
  • here and now
Някой минал днес през Маказа?
Минава се бързо само с лична карта. Кодове и декларации не искат.

# 79
  • София
На границата сме, в 5,30ч. опашка около 600м., за 1 час сме минали около 2/3.
Минахме за около 1 час и 10 мин. Само паспорти ни провериха, дори децата не погледнаха, нито кода.
Явно им беше писнало.
Сърби отбиваха и им правиха тестове, сякаш.
С една декларация бяхме 2 възрастни и 3 деца.
Ами вече почиваме 😉
За съжаление на плажа в Никити, току пред нас са опънали надуваемо НЕЩО грозно във водата.
Местните / хазяйката, собственика на таверната/ се опитват да ги изгонят, ама май няма да им се получи.
Много съм разочарована. Това си беше моето хубаво място, сега не е Sad

# 80
Да не е WIBIT? Надуваем комплекс за игри?

# 81
Уф, чета и се размислям. Ние ще ходим от 30 август на море, но преди това планирахме дълъг уикенд в края на юли. Но.... ние ходим на къмпинг с палатка. Как ли стои въпросът със самоизолацията в палатка. В къмпингите санитарните възли са общи

# 82
Скрит текст:
.
Аз да споделя за развитието на нашето пътуване след постнатата снимка от мен на 7км опашка.6 часа бяхме на нея в адската жега(40 градуса),имаше деца на които им беше лошо,хора останали без вода...ужас.На границата нашите само ни видяха личните карти,гърците си търсиха QR кода и накараха мъжа ми да си направи covid19 тест.Имаше и много други българи на които им правиха,общо взето който прецени граничаря.
Вече сме на прекрасният Тасос,успех на всички които ще пътуват,аз това пътуване ще го помня цял живот!
Приятна почивка!

Искаха ли от мъжа Ви да е самокарантиниран до получаване на резултатите? Казаха ли Ви кога и как ще Ви съобщят резултата? Въобще някаква допълнителна информация, за тези които са тествани имате ли?

Здравейте,казали са му да стои в хотела ако му се обадят след 24ч значи има проблем,ако не значи няма.
След като му взеха пробата гледаха и преписваха данни от QR кода.По мои впечатления в тази част в непосредственост до самият граничен пункт бяхме около 1час,гърците направиха много тестове вчера.Граничаря реши да тества мъжа ми след като погледана декларациите с QR тестовете и попита кой е пр.Иван?Той каза аз го прати на тест.Теста е буквално на пункта има две маси с по две момичета и се образуваше малка опашка от чакащи да си го направят.Аз мисля,че това не ОК стратегия трябва такива тестове да се правят преди заминаването а не по време.Ти си тръгнал вече,имал си досег до граничари,тестващи,тол такси,бензиностанции и т.н.Нещо ми се губи смисала...но това си е мое виждаждане.
А, дали кода му е започвал с 13? Thinking Simple Smile
Весела почивка пожелавам!
Здравейте,
И нашите кодове са налични- на 30 ги пуснахме, на 4 ти тръгваме. Дали сте обръщали внимание на кода, от 4 само една започва различно...да се филмирам ли чудя Grinning
Е, хайде сега! Joy С 23 ми започват всичките.
Въх Scream
И при нас преобладаващите са с 23, само 1 с 13.
Те са се филмирах Grinning
И нашите започват с 13 и 23, но няма как да кажа нищо, защото не ни ги провериха. Пожелавам ви успех!

Благодаря и на вас страхотна почивка Simple Smile

Да неговият започва с 13 моят с 23.Той беше провереният.
Благодаря поздрави от Тасос

Пффф, дали да пробвам с втори, четох във фб групата, че вече няма коли и само с лк, но до кога ще е така Disappointed
При нас няма нищо различно от останалите 3, никакво пътуване последните седмици, от едно населено място. Горе-долу една възраст (най-възрастна в групата де -43). Освен да е било на произволен принцип.

# 83
  • София
Здравейте Simple Smile Да попитам, след колко дни си получихте QR кодовете? Попълнихме формите на 30ти, отговор все още нямаме, а в неделя пътуваме. Получихме само едни потвърдителни съобщения, че ще се свържат с нас по-късно и това е.

# 84
Ами то си пише,че ще ги получим 1 ден преди пътуването

# 85
На нас от мястото за настаняване също ни поискаха QR код като ни записваха.
Да споделя, че в стаята почти не се усеща липсата на климатика, а нощес беше направо хладно.
Къщата обаче е сред много дръвчета и на сянката има комари дори през деня, така помня че беше и на Корфу.
Още малко снимки от плажа Тристеника и да питам за близките заведения.
Параход похвали бийч бара, ще го посетим, има и таверна Dimirtis до плажа и горе на пътя още една Kifos Paradusos, ако някой ги е посещавал моля за отзиви. Blush

# 86
  • София
Ами то си пише,че ще ги получим 1 ден преди пътуването
Хах, не съм разбрала, много благодаря! Къде го пише това? Само ето такъв мейл получих:
Скрит текст:
Thank you for completing the Passenger Locator Form before your trip to Greece. We appreciate your cooperation in this extraordinary circumstance. We are making every effort to accommodate your stay in Greece and keep you safe.
Beginning July 1, 2020, the Greek government has determined how the country will welcome travellers, carry out the necessary diagnostic screening, and keep everyone safe throughout the season.
We will shortly be in touch again with more details with regards to your submitted PLF document.
In the meantime, you can continue planning your trip to Greece and we are looking forward to welcome you here. The Greek summer is a state of mind.
Stay safe, stay healthy, and enjoy Greece.

# 87
В каря на това същото....разгледай го

# 88
  • София
Само това пише при нас, което копирах, може би е нововъведение.

Редактирам се, намерих къде го пише. Пише го на главната страница на travel.gov.gr, още преди да започнеш да попълваш формата. Още веднъж много благодаря, че вече бях започнала да се притеснявам дали изобщо ще получим.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 15:29 от svetla81

# 89

Общи условия

Активация на акаунт