На море в Гърция 2020 - IV

• 45 740
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
Абе гърците май са много умни, сега четох, че Сърбия готви полеви болници. Май са изтървали ситуацията с вируса. Вероятно заради изборите им.
Дано все пак при нас я овладеят.

# 226
Е, аз аутан ползвам доста в Бг, та изрично ме предупредиха когато мога да го избягвам. Броса за контакт с течност, допълнен с другите неща, ни върши идеална работа. Иначе лук винаги имаме под ръка.
Тази година..  много неизвестни ще има. А Гърция започва да се пълни.

# 227
За мен последните дни стана прекалено пълно с народ за моя вкус, както и прекалено топло. А пък и риба нямаше, не че и много внимание отделихме на риболова. Интересно, че нямаше и много морски звезди и разни черупки по дъното, а сега обичайно са най-много. Бих предпочела по това време да съм на някое не толкова близко до България място, но пък поне в началото на почивката се порадвахме на празните плажове. А и като за импровизирана почивка предвид обстоятелствата, не можех да искам повече.

За който ще почива в южната част на Ситония, препоръчвам таверна Панос - след Торони и след Азапико, посока плажа Лас Бандидас. Големи и вкусни порции, сносни цени и фантастични десерти - комплимент.

# 228
  • София
Има ли някой от пишещите/четящите тук, който да е бил в километричните опашки вчера сутринта през Кулата за Гърция? Да каже колко време е отнело? Чета за колко км е опашката или до къде стигало, но ми е трудно да си направя сметка идната неделя колко време да планирам чакане,за да не изпуснем ферибота...Anguished

# 229
  • София
Никой няма как да каже, колко ще се чака в неделя.
Вчера не се е чакало, но в събота хората са чакали по 5-6 часа...
Днес пак е пълно с коли. Уж има забрана за сърбите, а било пълно със сърби и ги пускали...

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 10:17 от denizara

# 230
Понапълни се май предимно с гърци, петък, събота и неделя, но днес на плажа сме само ние.
Довечера мисля да се разходим към Порто Куфо, а утре да идем на плаж  Каламици. Плажа там хубав ли е? Ако не е да ни препоръчате друг хубав плаж в района, че аз обичам разнообразието и вече ми доскуча на Тристиника. Тук предните дни видях интересни риби и рапанчета, но от вчера скука.

# 231
Отчетно : приятелката ми в 03.30 са стигнали на опашката за Кулата, един километър са минали за 2ч.!!!
В 9ч са минали  границата. 2 спящи деца през цялото време висене на хлад в колата. Wink за което е хепи.
Около 50 човека наредени на опашка пред масичка за тест за ковид с клечка. Опакован в костюм грък  е погледнал кодовете на телефона , казал ОК и минали за 5 мин. Имало е 3 сръбски коли само на опашката , отбили са ги и са ги върнали обратно.
Общо каза 5 1/2 часа , висене.

# 232
  • София
Здравейте
Не съм писала досега в темата, но я чета редовно. От години почиваме наТасос, Скала Потамя. При едни същи домакини. Доволни сме много, и тази година също имахме резервация от 18,07,2020,
Но вследствие на непрятни за домакинята ни обстоятелства, тя ни отменя резервацията.
Ориентирала съм се към Вила Айолос , в началото на Ситония:

http://villaaiolos.com/photos

Дали има някой с впечатления от там- като населено място, настаняване, плажове, таверни!

# 233
Здравейте, и ние имаме резервация за Парга от 15.07.2020 г. Надявам се да се организират по-добре нещата дотогава. Има нещо, което не разбрах, ако някой от семейството, не дай боже, покаже положителен тест, той отива в карантинен хотел, а какво се случва със семейството? Същото ли?

# 234
  • София
..., а утре да идем на плаж  Каламици. Плажа там хубав ли е?
Приятно е там плажчето, с пясък е. Но зависи какво търсите, де, става и за малки деца, плавно става дълбоко. Препоръчвам там и ресторантчето на пясъка на плажа, те са поне две залепени едно до друго. Само вечер сме сядали там, винаги е пълно и с резервация, тази година сигурно е друго, обаче...

# 235
Отчетно : приятелката ми в 03.30 са стигнали на опашката за Кулата, един километър са минали за 2ч.!!!
В 9ч са минали  границата. 2 спящи деца през цялото време висене на хлад в колата. Wink за което е хепи.
Около 50 човека наредени на опашка пред масичка за тест за ковид с клечка. Опакован в костюм грък  е погледнал кодовете на телефона , казал ОК и минали за 5 мин. Имало е 3 сръбски коли само на опашката , отбили са ги и са ги върнали обратно.
Общо каза 5 1/2 часа , висене.

В 3.30 през нощта или следобяда?

Относно карантинара при положителен тест, аз до колкото разбрах, превилата са, че човекът остава в хотела без право на напускане, а не задължително в хотел, в който държат хора под карантина. Ние ще се карантинираме 1-2 седмици преди датата за всеки случай;)

# 236
Относно карантинара при положителен тест, аз до колкото разбрах, превилата са, че човекът остава в хотела без право на напускане, а не задължително в хотел, в който държат хора под карантина. Ние ще се карантинираме 1-2 седмици преди датата за всеки случай;)
[/quote]
А аз разбрах, че трябва да се самокарантинираш в хотела до изчакване на резултата - 24 часа, ако си попаднал в извадката от хора, които са изследвани на границата. И какво цял ден висиш в хотела и чакаш дали някой ще звънне? Не знам. А тези с положителни резултати в карантинен хотел.

# 237
  • Sofia
Здравейте, не стоите затворени 24 часа. Получавате съобщение , с което ви молят за този ден да ограничите контактите и да спазвате противоепидемичните мерки.

# 238
А ако тестът е положителен? Теб карантинират в специално за целта място. А останалите членове на семейството? Продължават си почивката ли?
Хич не ми е ясно... пък и неведнъж вече се доказа, че никой тест не е 100% сигурен 🙄

# 239
  • София
Май всички карантинират всички, но в хотел, определен от гърците на техни разноски.
Но не мога да си представя да стоим всички в една стая 14 дни...

Общи условия

Активация на акаунт