Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Откъм разбиране на контекст Сири те превъзхожда.
JoyJoyJoy
Ох, бе! Laughing

# 346
Откъм разбиране на контекст Сири те превъзхожда.
JoyJoyJoy
Ох, бе! Laughing

А Алекса? Grinning

# 347
  • София
И Алекса, дядо попе, и Алекса.

# 348
Без никаква причина Мецан написа това: “Супер посредствени резултати!!! Да му е честито на НикоТ. То не е само да си баровец, и други работи трябват...”.

Причината прекрасно е обяснена от maikon.

Всъщност, всичко започна доста по отдавна - с децата на чистачките, кварталите, по 150 дни на почивка ..., абе, много са. Joy
И накрая с всичките си тези успехи и постижения ръсваш едни 30 бона за училище, чиито резултати са по-зле от на кварталните училища в кварталите на живеещите в панелки и жулещи ракийца от най-евтината от кварталния магазин. То пак само това да е. Хвалиш същото това училище, като споменаваш, че едно друго, което е в челото на класацията от създаването си, не те изкефило нещо и си можел там да си запишеш детето, ама не си предпочел, като че ли там ей така се записват децата, а не държат приемни изпити при конкуренция 10:1. Както правилно казваш, Санака, много са Grinning
Явно хич не помниш 😀. Казах, че е нормално детето ми да учи в най-близкото добро училище. Преди  най-близо ни беше 20-то, а сега е Британика. Оценките от матурите са важни, но не са решаващи за развитието в живота. Може да има добра среда и без всички да са с отлични оценки на матурите. Дрита например никога не е била в челото по резултатите от матурите, но това не попречи да бъде много добро училище.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 20:05 от Анонимен

# 349
  • софия
Стига с тая Дрита вече. Ако беше толкова добра, нямаше да е претопена от новопоявил се “големец” на образователната сцена. Никой не затрива едно добре работещо нещо. Пък и ми бяха пред очите Дрита, и това, че са били малки семейни, уютни не означава задължително “много добри” . В крайна сметка то на фона на ду, на  което и да е друго у-ще като се сложат нови масички, джиджани цветове и се говори миличко, всичко изглежда добро. Новото “много добро”не включва Дрита. Няма я вече. Давай нататък.

# 350
  • София
Олеле, аз чак сега отразих, че Антеа е написала цял пътепис. То не са разкази, стихове, поеми, пътеписи, литературни анализи в тази тема. Simple Smile Остана само да заформим нова версия на кръга "Мисъл". Сигурно защото си имаме и кафене "Виртуално бистро", в което да се събираме Joy Аш ще е движещата сила, създавайки нови теми Joy

# 351
  • София
И Гугуъл асистента, и Кирето Joy

А къде е пътеписът на Антеа?

Аз не виждам нищо обидно в една констатцаия за едно училище, че е изкарало едни резултати. На мен не ми пречи какви са резултатите, но в името на истината е редно да се припомни, че Нико настръвено обясняваше как за успешен живот ( и даваше за пример своя и своето елитно училище) е важно да си с добър старт в живота-като такъв е доброто училище.
Лошото е, че той нямаше предвид "добро" училище в префърцунения смисъл на НУКК, а наистина имаше предвид училище с добри резултати, каквото Британика не е. Е, не е и на дъното - 58. място в София от около 200 училища по Мат, ама все пак не е едно към едно с претенциите му. Но пък от друга страна така преди време буквално си промених в негативна посока мнението за АК заради Ежко, сега не искам да намразвам и Британика заради Нико. Британика поне ми е по-близо за след 7 клас, а и при това класиране в ДГ по азбучен ред  - направо не знам.

# 352
И Гугуъл асистента, и Кирето Joy

А къде е пътеписът на Антеа?

Аз не виждам нищо обидно в една констатцаия за едно училище, че е изкарало едни резултати. На мен не ми пречи какви са резултатите, но в името на истината е редно да се припомни, че Нико настръвено обясняваше как за успешен живот ( и даваше за пример своя и своето елитно училище) е важно да си с добър старт в живота-като такъв е доброто училище.
Лошото е, че той нямаше предвид "добро" училище в префърцунения смисъл на НУКК, а наистина имаше предвид училище с добри резултати, каквото Британика не е. Е, не е и на дъното - 58. място в София от около 200 училища по Мат, ама все пак не е едно към едно с претенциите му. Но пък от друга страна така преди време буквално си промених в негативна посока мнението за АК заради Ежко, сега не искам да намразвам и Британика заради Нико. Британика поне ми е по-близо за след 7 клас, а и при това класиране в ДГ по азбучен ред  - направо не знам.
Аш, чела си всичките ми постове, а преиначаваш. Не ти отива. Сто пъти съм казвал, че едно от най-добрите  според мен училище е Дрита и много бих искал детето ми да учи там. Не може да си го забравила. За мен добро училище значи добра среда. На този критерий отговарят шепа държавни училища и не малко частни.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:09 от Анонимен

# 353
  • София
Обективно, не е нужно една компания да е зле, за да бъде погълната. Често се поглъщат добре работещи компании, стига да се предложи на собствениците достатъчно добра сделка, която да им притъпи душевните терзания. Купува се и работещ бизнес, не непременно такъв пред фалит.

# 354
  • софия
Значи съпругата ти те е задминала. Сигурна съм, че щом ти с училище на осмо място си успял толкова много, то тя със сигурност е много по-напред. Много се кефя на успяли жени, които развиват собствени бизнеси, успешни концепции и др печеливши форми и не се оставят съпрузите им да определят изборите и животите им. Евала!

# 355
  • София
Добре, Нико, хайде за да не преиначавам, би ли ми обяснил най-човешки какво разбираш под "добра" среда? Нали разбираш, че не е сериозно с клише от рода на добра среда да бориш нещо толкова очевидно и ценно като добри резултати. Още повече, когато добрата среда не е като доброто сърце и не се знае какво точно означава в примера с Дрита. Може пък много хора, проявяващи интерес към Британика, да се страхуват точно от средата на мега-разглезени и претенциозни деца и родители, или от средата, възхваляваща патриархален семеен модел (малко като във филма "Усмивката на Мона Лиза"), или от средата, гравитираща около факта, че материалното богатство първо е даденост и по-важното, най-желана цел в живота.

Между другото - може да не съм чела всички твои постове в цялост. Ако е имало много дълги сред тях, вероятно съм ги минала по диагонал.

# 356
  • софия
Обективно, не е нужно една компания да е зле, за да бъде погълната. Често се поглъщат добре работещи компании, стига да се предложи на собствениците достатъчно добра сделка, която да им притъпи душевните терзания. Купува се и работещ бизнес, не непременно такъв пред фалит.
Абсолютно вярно. После ги развиват още повече, не ги затриват!

# 357
Ти не хвърчиш ли? Какъв е тоя нет в облаците😀

# 358
  • софия
Ти не хвърчиш ли? Какъв е тоя нет в облаците😀
Луфтханзенски 😂🤣😂🤪😜

# 359
Въй, не знаех за тези екстри. Лек полет.

Общи условия

Активация на акаунт