Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 917
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Plug-in хибридите Столична община дава ли им стикер за безплатно паркиране? Чета, чета, и все ми се струва, че не. А в Лондон - могат...

# 406
Да нямаш нова кола? Не им дават, да знаеш. Иначе от смотани Тойоти нямаше да може д се паркира в Центъра.

# 407
  • София
Plug-in хибридите Столична община дава ли им стикер за безплатно паркиране? Чета, чета, и все ми се струва, че не. А в Лондон - могат...
Не дават, ММ е със смотана Тойота, новичък хибрид Joy Нотарис, прав си - смотана е. Моят джип Хонда е сто пъти по-добър и не обичам да се возя в колата на ММ, кояти ми е малка, ниска и в нея ми става лошо.

санака, понеже на мен дядо ми е бил професор, може ли да кажеш точките на дъщеря ти на НВО, да сметна прогнозни точки на моята по модела на НикоТ? Joy

# 408
  • София
Plug in, Тойота тук още не са си докарали тези хибриди (подобен Приус се чаka след 3-5 месеца).

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 18:18 от Sharky*

# 409
  • София
От необразованите аборигени, ползващи никъде неучени частици като “ве”, да оставя само една справка тук:

# 410
  • София
Миленита, както е видно от скрийншота, е по гръцко, ама няма да казвам, че леко завидях, че ще ми падне имиджът Confused

# 411
  • София
Хахаха, е не сме се крили - нали и фотка от плажа, за който Фран писа, пуснахме. Утре, живот и здраве, ще рапортуваме по обяд и от ресторанта, който тя препоръча - шефовете трябва се слушат 😁, така смятаме ние с Бърдита, по аборигенски Wink
Аз лично никога с такъв ужас не съм гледала на прибирането ни - чета какво става в Абсурдистана ни и ми е едно такова нацистко... 🤬

# 412
Моят имидж вече е развален, затова си казвам направо, че неблагородно завиждам за Гърция.
Аз от много чудене накрая резервирах набързо в Лозенец. Не е хич празно и гърми музика от един бар. Утре ще търсим по-самотен плаж.
Скрит текст:

# 413
  • София
Дъждец, идете на Корал - той е неохраняем и нестопанисван, доколкото ми е известно. Близо е до Лозенец

# 414
Моят имидж вече е развален, затова си казвам направо, че неблагородно завиждам за Гърция.

Хич недей завижда. Ако искаш, да ти прехвърля нашата резервация, за самостоятелна къща на 100м от плажа за края на месеца? Със всички удобства. Платили сме половината сума, ако имаше начин да си върна парите, бих се отказал начаса.
Първо, ужаса на границата. Никой не знае колко часа ще се случи да чакаш. После, PCR тестовете, които вече правели на всички, означават 48 часа самокаратиниране след това. Пише го в самите форми за QR кодовете, пише го и на сайта на Външно. Че аз отивам за 8 дни, и след като първите 2 дни трябва да не изляза от къщата, за какво съм отишъл на почивка тогава? Ама за тези два дена ще си платя и нощувките, и храна, по гръцките цени, а ще стоя затворен в къщата. За да не се случи това, трябва да не ни тестват на границата, но в момента шансът да не те тестват е минимален. Тестват ли те, пускат те да си отидеш където си тръгнал, но трябва да се самоизолираш 48 часа. Че аз не отивам за месец, та да си отпиша първите 2 дни от почивката!
Освен това, тъй като на слънце моментално ми става лошо и ако вися на границата в жегите, просто ще си умра там, ще трябва да пътувам през нощта ли - ама в такъв случай ще вляза в Гърция рано сутринта, ако въобще оживея минаването на границата, а настаняването в къщата е след 16 часа. Какво ще правя 10-11 часа по напечените от слънцето улици, преди да съм се настанил? И то, ако си тестван на границата, това сигурно значи, че трябва да стоиш в колата - нямаш право да ходиш по заведения или по улиците.

Егати и Гърцията! Триста пъти се ухапах отзад, задето сме резервирали за там. И за капак днес прочетох в новините, че при самия тест на границата може да се заразиш, защото санитарно-хигиенните условия били много лоши, чакало се на опашка, на която всички били без маски и ти се бутали отгоре.

Егати, аз искам като тръгна на почивка, да тръгна и да стигна където отивам, без да ме спират, да ме тестват, да вися часове на граница насред полето, където няма сянка, няма тоалетна, няма вода, след това да ме карантинират, и за всичко това да си плащам престоя и храната по гръцките цени.

Моментално съм готов да прехвърля резервацията и на загуба, само да се намери някой луд да е съгласен да ми даде поне частично платената сума.

# 415
А, това гадното барче на Централния плаж, много мразя.

# 416
  • в страната на чудесата
Сега ви разбих: чичо ми беше академик, шеф на сръбската академия на науките, леля ми професор, лектор на каролинска, баща ми е лекар с няколко специалности, няма да казвам повече от лични съображения, майка ми също с висше. Израстнала съм в периферен западен квартал Simple Smile
И завидях за гърцията на Санака и гадамер Simple Smile

И разбрах, че Нико е решил да не пише повече в тази тема Joy

# 417

Хич недей завижда. Ако искаш, да ти прехвърля нашата резервация, за самостоятелна къща на 100м от плажа за края на месеца? Със всички удобства. Платили сме половината сума, ако имаше начин да си върна парите, бих се отказал начаса.
Първо, ужаса на границата. Никой не знае колко часа ще се случи да чакаш. После, PCR тестовете, които вече правели на всички, означават 48 часа самокаратиниране след това. Пише го в самите форми за QR кодовете, пише го и на сайта на Външно. Че аз отивам за 8 дни, и след като първите 2 дни трябва да не изляза от къщата, за какво съм отишъл на почивка тогава? Ама за тези два дена ще си платя и нощувките, и храна, по гръцките цени, а ще стоя затворен в къщата. За да не се случи това, трябва да не ни тестват на границата, но в момента шансът да не те тестват е минимален. Тестват ли те, пускат те да си отидеш където си тръгнал, но трябва да се самоизолираш 48 часа. Че аз не отивам за месец, та да си отпиша първите 2 дни от почивката!
Освен това, тъй като на слънце моментално ми става лошо и ако вися на границата в жегите, просто ще си умра там, ще трябва да пътувам през нощта ли - ама в такъв случай ще вляза в Гърция рано сутринта, ако въобще оживея минаването на границата, а настаняването в къщата е след 16 часа. Какво ще правя 10-11 часа по напечените от слънцето улици, преди да съм се настанил? И то, ако си тестван на границата, това сигурно значи, че трябва да стоиш в колата - нямаш право да ходиш по заведения или по улиците.

Егати и Гърцията! Триста пъти се ухапах отзад, задето сме резервирали за там. И за капак днес прочетох в новините, че при самия тест на границата може да се заразиш, защото санитарно-хигиенните условия били много лоши, чакало се на опашка, на която всички били без маски и ти се бутали отгоре.

Егати, аз искам като тръгна на почивка, да тръгна и да стигна където отивам, без да ме спират, да ме тестват, да вися часове на граница насред полето, където няма сянка, няма тоалетна, няма вода, след това да ме карантинират, и за всичко това да си плащам престоя и храната по гръцките цени.

Моментално съм готов да прехвърля резервацията и на загуба, само да се намери някой луд да е съгласен да ми даде поне частично платената сума.

е Мецане,  преговаряй да ти я отменят резервацията и да ти върнат платеното капаро

в краен случай можеш да постъпиш и подло, като ги уведомиш, че си контактен и имате случай във фамилията, но от зор да не загубиш платеното, смяташ да пристигнеш и да обикаляш района на поразия Simple Smile мисля, че ще проявят разбиране, така да се каже...

# 418
Не връщат,  условията на домакина са, че връща 50% от цялата сума, т.е. точно капарото, дето сме платили, няма да върнат и това е. То не е през туроператор, а през air-bnb. То иначе е страхотно, къщата е хубава и в Гърция е хубаво, ама стана ужасен зор да се стигне до там, а пък и това с тази задължителна самоизолация за 48 часа, ако те тестват, вече съвсем прави нещата неприемливи.
Хах, това последното е идея, ама то тогава и тук ще ме затворят, освен това с такива неща майтап не се прави. Както изобщо не разбирам родителите, които дават подкуп, за да си изкарат децата със СОП, за да се уредят в детска градина или желано училище. Такова нещо никога не бих направил, имам страх от Господа. Ако излъжеш, че си болен, после може наистина да се разболееш. Никога такова нещо, за каквито и пари да става въпрос.

# 419
  • София
Мецане, опашки на границата няма от два дни /откакто спряха сърбите/. Брат ми дойде днес с бус /автобусна линия на транспортна фирма/, минал е за 25 минути и не са тествали никой от буса. Но пък докато ти тръгнеш, може да затворят пак границата. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт